Kral Kupası'nın ilk finalisti Real Madrid

Güncelleme Tarihi:

Kral Kupasının ilk finalisti Real Madrid
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2014 09:15

İlk maçı Santiago Bernabeu'da 3-0 alan Real Madrid, deplasmanda da Atletico Madrid'i 2-0 yenerek kupada ilk finalist oldu.

Haberin Devamı

Yarı finalin ilk maçında elde ettiği 3-0'lık üstünlükle Atletico Madrid deplasmanında sahaya çıkan Real Madrid, Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan attığı gollerle 2-0 galip gelerek finale yükseldi. Kart cezalısı Diego Costa ile sakat olan David Villa, Courtois, Filipe Luis ve Tiago'dan yoksun Atletico Madrid'de teknik direktör Diego Simeone, Arda Turan, Gabi , Godin gibi as futbolcuları yedeklerde oturtarak, Real Madrid karşısında gençlerden oluşan ve bu zamana kadar ilk defa kullandığı bir ilk 11'i sahaya sürdü.

Karşılaşmanın 6. dakikasında ceza sahasında Manquillo tarafından düşürülen Ronaldo, kullandığı penaltı atışını gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. 16. dakikada ise bu kez İnsua, Gareth Bale'i ceza sahasında düşürünce maçın hakemi Undiano Mallenco yine penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ronaldo, kendisinin ve takımın 2. golünü attı. Maçın başlarında iki farkla öne geçen Real Madrid, skorun verdiği avantajla çok rahat bir futbol ortaya koyarken, yıldız oyuncularından yoksun Atletico Madrid, özellikle hücumda çok zayıf kalarak, rakip kalede tehlikeli pozisyon yakalayamadı. 2-0 biten maç sonunda Kral Kupası'nın son sahibi Atletico Madrid elenirken, Real Madrid ise ilk finalist oldu.

Bu arada maçın 44. dakikasında Cristiano Ronaldo'nun hava topuna yükselirken çarptığı Manquillo'nun yere tehlikeli düşüsü ve ardından ayağa kalksa da beyin travması geçirebileceği şüphesiyle tedbir amaçlı hastaneye kaldırılması en önemli pozisyonlardan biri oldu. Boynunun üstüne çok kötü bir şekilde düşen Manquillo, hastaneye götürüldü. Ayrıca ilk yarı sonunda takımlar soyunma odasına giderken Atletico tribünlerinden atılan bir çakmağın kafasına isabet etmesi sonucu Ronaldo'nun yere düşmesi ancak daha sonra sorunsuz ikinci yarı sahaya çıkması, milli futbolcu Arda Turan'ın yedek kulübesinde oturması ve Real Madrid kalecisi İker Casillas'ın gol yememe rekorunu 862 dakikaya çıkartması da maçtaki diğer önemli ayrıntılar oldu. Real Madrid de Casillas'ın istatistiği sayesinde Kral Kupası tarihinde en uzun süre kalesinde gol görmeyen takım rekorunu kırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!