KPDS ve ÜDS artık yok!

Güncelleme Tarihi:

KPDS ve ÜDS artık yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 17:30

KPSS, TUS ve DUS ise tamamen değişti. Bakın nasıl?

Haberin Devamı

BASIN DUYURUSU

/images/100/0x0/55eb37d8f018fbb8f8b3092d

(4 Ocak 2013)

2013-Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu Yönetmelik gereği; Merkezimiz tarafından bazı dillerde yılda iki kez olmak üzere Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Sınavın ilk uygulamasının 7 Nisan 2013 tarihinde yapılması planlanmaktadır.

2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Diğer yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavları (ÜDS/KPDS vb.) yapılmayacaktır. Ayrıca; ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda yabancı dil sorusu/testi bulunmayacak, bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanlar kullanılacaktır.

Haberin Devamı

Bu nedenle, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan KPSS, TUS, DUS vb. sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS/KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu/özel kurum ve kuruluşların sınav/yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için 7 Nisan 2013 tarihinde yapılması planlanan YDS’ye katılmaları yararlarına olacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


Kısaca artık KPDS ve ÜDS yok. KPSS, TUS ve DUS sınavlarındaki yabancı dil bölümleri  ise kaldırıldı. Artık Türkiye’de yabancı dili ölçen bir tek sınav var: YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı)

İlk YDS sınavı 7 Nisan’da. Hazır mısınız?
ÖSYM’nin bu kararından en çok etkilenecek kesim, bu yıl 26 Mayıs’ta yapılması planlanan KPDS’ye hazırlananlar olacak. Adı YDS olarak değiştirilen ve 7 hafta erkene alınan sınava hazırlanmak için, kısa zamanda sonuç veren, gerçekten çok etkili bir eğitim sistemine ihtiyaç var.

IH EFINST Dil Okulları ve English Exam Center’ın işbirliğiyle oluşturulan YDS hazırlık programlarıyla kazanan siz olun.
Dünyanın en prestijli dil okulu International House EFINST ve Türkiye’nin en iyi sınav hazırlık merkezlerinden biri olan English Exam Center değişen sınav takvimini lehinize çevirmek için güçlerini birleştirdi.
Bugüne kadar İngilizce sınavlara hazırlanırken onbinlerce adaya başarıyı getiren birçok yayına imza atmış olan English Exam Center (EEC), 2006 yılından bu yana KPDS, ÜDS ve TOEFL başta olmak üzere İngilizce sınavlara hazırlık eğitiminde Türkiye’nin bir numarası olarak anılmaktadır. EEC’nin başarısını, küresel bilgi birikimiyle bir araya getiren IH EFINST İngilizce Dil Okulları, Nisan ve Eylül aylarındaki YDS sınavlarına hazırlanmak isteyenler için mükemmel bir eğitim takvimi sunuyor.

Haberin Devamı

YDS Hazırlık Grupları
Bu gruplara katılacak olanların en az Orta Düzey (Intermediate) İngilizce bilgisine sahip olmaları gerekir. Dersler 19 Ocak, 26 Ocak, 28 Ocak ve 29 Ocak 2013’te başlayacaktır. Programın hedefi, katılımcıları 7 Nisan’da yapılacak olan YDS sınavından en yüksek notu alabilecekleri şekilde hazırlamaktır.

YDS Ön Hazırlık Grupları
Bu program, İngilizce bilgisi az veya hiç olmayan katılımcıları, YDS Hazırlık Grupları’na hazırlamak için tasarlanmıştır. YDS temel alınarak oluşturulmuş Ön Hazırlık programlarında temel İngilizce bilgilerinden başlayarak bir eğitim verilir ve kursiyerlerin hem İngilizce dilbilgisi hem de kelime hazinelerini geliştirecek çalışmalar yapılır. Bu çalışmaların yanında, kursiyerlerin YDS sınav mantığına aşina olabilmeleri için en baştan itibaren soru çözüm teknikleri ve sınav stratejilerini kullanan bir eğitim verilir. YDS Ön Hazırlık Grupları dersleri, 11 Şubat, 12 Şubat ve 16 Şubat 2013 tarihlerinde başlayacaktır. Program, katılımcıları 29 Eylül’de yapılacak olan YDS sınavında en iyi notu almalarını hedeflemektedir.

Haberin Devamı

Her iki program için de kontenjan sınırlıdır.

YDS Hazırlık Grupları ve Ön Hazırlık Grupları ile ilgili detaylı bilgi için efdilokulu.com adresini ziyaret edebilir veya şubelerimizi arayabilirsiniz.

EFINST Levent: 0212 282 90 64-65
EFINST Suadiye: 0216 302 72 50
EFINST Florya: 0212 571 64 24

facebook.com/EFINST

twitter.com/EFINST

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!