Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin;

Güncelleme Tarihi:

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin;
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 14:51

DSİ 232. ŞUBE MÜDÜRÜ MUHARREM ATALAR KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ERTAN ŞAHİNİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

DSİ 232. Şube Müdürü Muharrem Atalar Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’i makamında ziyaret ederek Kozlu’da yapılan incelemeler sonucu görüş alışverişinde bulundular.
Ziyarette konuşan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Deresi temizleme ve Kozlu dersi ıslah çalışmaları proje tasdik ve onay aşamasına getirdiklerini söyledi. 2.4 Trilyonluk bir çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Şahin, “DSİ 232. Şube Müdürü Muharrem Atalar bizleri ziyaret ederek Kozlu’da yaptıkları incelemeleri bizlere anlattılar. Kozlu Deresinin temizleme çalışmaları başladı. Bunun yanında Kozlu deresi ıslah çalışması daha önceden ihalesi yapılmış 2.4 Trilyonluk bir çalışma var. Bu çalışmalar kapsamında sayın bakanımızdan geçtiğimiz yıllarda Ereğli’de bir toplantıda karşılaştığımızda DSİ köprüsünü talep etmiştik. Bununla ilgili sözü vermişti bize. Bununla ilgili çalışmalarda bu ihale kapsamında değerlendirilip en son proje tasdik ve onay aşamasına getirdik. Projeyle ilgili bir ön çalışma yaptık. Köprü iki türlü ve yapabilir miyiz diye bununla ilgili doya yazımızı Muharrem beye teslim ettik. Bunlar değerlendirilip en kısa zamanda ihale kapsamında köprümüz hayata geçirilecek” dedi.
“KOZLU BOĞAZ KÖPRÜSÜ HAYAT GEÇECEK”
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu trafiğini rahatlaması için İstanbul Boğaz köprüsü mimarisini andıran ve adının Kozlu Boğaz Köprüsü olması beklenen köprü yapımı çalışması hakkında bilgiler verdi. Köprünün Kozlu için önemli olduğunun altını çizen Başkan Şahin, köprü tamamlandığında Kozlu’ya yakışır bir köprü olacağını belirterek, “Bizim için köprülerin önemi çok büyük bir köprümüzü belediyenin imkanları ile tamamladık. İnşallah ikincisini DSİ köprüsü olarak tamamlayacağız. Onu da devletimizin imkanlarıyla tamamlamış olacağız. Kendi yaptığımız köprümüzde bağlantı kısımları inşaat şeklinde sonuçlanmak üzere köprünün ana işlemi bitti kış mevsimi nedeniyle çalışma yapılmıyor ama en kısa zamanda hava şartları düzeldiğinde çalışmalara tekrar başlanacak. Işıklandıra çalışmalarımız devam ediyor. Kozlu’da-ki köprümüzün adını da Kozlu Boğaz Köprüsü olarak koymayı düşünüyoruz. Çünkü boğaz köprüsü estetiğinde yapılmıştır. Işıklandırması tamamlandığında da İstanbul Boğaz Köprüsünün andıracak. Hem estetik bir görüntü hem de Kozlu trafiğini rahatlatacak ve faydalı olacak bir köprüdür. Bizim için bazı arkadaşların ne dediği pek önemli değil. İstanbul’a yapılan köprü kadar önemlidir” dedi.
"HASTANEYE TALİBİZ"
Bu hafta başında Ankara’da Zonguldak Milletvekilleri ile bir araya gelerek Zonguldak sorunları anlatma fırsatı bulduklarını ve Zonguldak’a yapılacak hastane konusunda Kozlu olarak hastaneye talip olduklarını ifade eden Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, “Salı günü itibariyle Ankara’da vekillerimizle bir görüşme yaparak dosyalar sunduk. Milletvekillerimizle yaptığımız görüşmelerde Kozlu meselelerini anlatma fırsatı bulduk. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak’a yapılacak hastane konusunda bir açıklama yaptı. Biz bu konuda ön görüşmeleri yapmıştık kendilerinin de icazetini almak suretiyle bu yeri biz Kozlu’da gösterebilir miyiz diye görüştük. Biz hastaneye talibiz. Tabi ki yaparlarsa Kozlu İlçe Devlet Hastanesi çünkü tahsisler devlete olan şekliyle daha kolay oluyor. Buraya hastaneyi yapabiliriz. Biz bunu hizmet anlayışı ile yapıyoruz. Kimseye bir siyasi meydan okumak gibi bir derdimiz yok. Sayın Haberal bunu açıklamıştır. İnşallah bu hizmeti sağlarlarsa biz çok memnun oluruz. Zonguldak için Kozlu için hayırlı olur diye düşünüyorum. Haberal ailesiyle irtibata geçmedim. Ciddi bir düşünceleri varsa kendilerini burada ağırlayabiliriz. Teknik ekibi ile gelip bizden bilgi alabilirler. Biz bu konuda gayet ciddi düşünüyoruz. Kendileri de bu şekilde düşünüyorlarsa görüşerek elimizden geleni yaparız. Bunun için Kozlu’daki hazine yerleri TTK’nın veya Belediyenin kendine ait olan yerleri olabilir. Bunlardan hangilerini uygun görürlerse biz bunların hepsinde kendilerine yardımcı olmaya destek olamaya hazırız. ” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!