Köy Okulu Öğrencilerine Yardım

Güncelleme Tarihi:

Köy Okulu Öğrencilerine Yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 12:42

MUŞ'TA KÖY OKULUNA KİTAP VE KIRTASİYE YARDIMI

Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyü ilkokuluna kırtasiye ve kitap yardımı yapıldı.
Yarına Umut Ol Projesi Muş İl Temsilcisi Hamdullah Kardaş, Hasköy ilçesine bağlı Umurca Köyü İlkokulunu ziyaret etti. Okulda öğrencilerle bir araya gelen Kardaş, kırtasiye ve kitap malzemesi dağıttı.
Bu yıl yaklaşık 5 bin öğrenciye kırtasiye ve çeşitli yardımlar yaptıklarını belirten Yarına Umut Ol Projesi Muş İl Temsilcisi Hamdullah Kardaş, özellikle köy okullarını seçtiklerini söyledi. Umurca Köyü ilkokulunda yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunlar için kırtasiye ve kitap getirdiklerini ifade eden Kardaş, “Yaklaşık olarak 5 bin öğrenciye ulaştık. Bugün de Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Umurca Köyü İlkokulu’ndayız. Buradaki öğrenci sayısı da yaklaşık olarak 100 civarında. Biz bu çocuklarımıza boyama kitabı, roman, defter, kalem ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Anaokulunda bulunan çocuklarımıza ise oyuncaklar aldık ve bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Yeni bir projemiz daha var ’80 günde devri kitap’ bu çocuklarımızın okuduğu kitapları 80 günde bir diğer okullarda ki çocuklarla değiştireceğiz. Bu şekilde projelerimiz devam edecek” dedi.
Gönüllü olarak çocuklara ulaşmaya gayret ettiklerini kaydeden Kardaş, “Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz, biz devlet adına bu çocukları okutabildiğimiz kadar, ellerinden tutabildiğimiz kadar tutmalıyız. Tarihimiz, geçmişimiz, kültürümüz, her şeyimiz bu çocuklara emanet olacak” ifadelerini kullandı.
Tek amaçlarının eğitime katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Kardaş, “Biz bunların eğitimine katkıda bulunacağız. Eğitimine katkıda bulunmadığımız her çocuğun vebali bizim boynumuzadır. Bu hassasiyetle hareket ediyoruz, inşallah daha güzel işler yapacağız. Burada görev yapan öğretmen arkadaşlara ve hizmetli personellere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!