“Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor” Kampanyası

Güncelleme Tarihi:

“Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor” Kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 12:15

İÇ MİMAR EBRU TIRPANCI’NIN TÜRKİYE GENELİNDE BAŞLATMIŞ OLDUĞU “KÖY OKULLARI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR” KAMPANYASINDAN BİTLİS’TEKİ KÖY OKULLARI DA FAYDALANDI.

İç Mimar Ebru Tırpancı’nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu “Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor” kampanyasından Bitlis’teki köy okulları da faydalandı.
Ankara’da yaşayan Ebru Tırpancı adlı vatandaş, sosyal medya aracılığı ile başlatmış olduğu kampanya kapsamında birçok köy okuluna hediyeler gönderildi. Türkiye genelinde yürütülen bu kampanyanın Bitlis temsilciliğini üstlenen Bitlis Kültür ve Sanat Dernek Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, Ebru Tırpancı’nın bireysel çabalarıyla "Köy Okulları Projesi Hayata Geçiyor" kampanyasından Bitlis’in de nasibini aldığını söyledi. Köy öğrencilerinin ihtiyacın olan başta kitap olmak üzere çeşitli hediyelerin okullara teslim edildiğini kaydeden Yılmaz, başlatılan kitap toplama kampanyasının olumlu sonuçlarla tamamlandığını belirtti. Kampanya dahilinde Bitlis merkeze bağlı birçok köy okuluna gerek kitap, gerek kırtasiye gerekse oyuncak olmak üzere bir nebzede olsun ihtiyaçların karşılandığını söyleyen Yılmaz, “Bölükyazı Köyü İlkokulu’na toplam 22 koli kitapla kütüphane kurularak, bir projeksiyon cihazı kazandırıldı. Öğrencilere 2 koli okul çantası, anasınıfı öğrencilerine ise toplam 3 koli oyuncak ile 1 koli giyecek hediye edildi. Yine merkeze bağlı Yolağzı Köyü İlkokulu’na toplam 13 koli kitap ile kütüphane kuruldu. Öğrencilere 1 koli okul çantası hediye edildi. Bu okulda öğrenim gören ve bölge genelinde düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren Kübra Büşra Ural isimli öğrenciye bir adet masaüstü bilgisayar hediye edildi” diye konuştu.
Çeşitli hediyelerin verilmesinin yanı sıra Yolcular Köyü İlkokulu anasınıfını kampanya dahilinde boyadıklarını sözlerine ekleyen Haydar Yılmaz, “Ayrıca anasınıfı öğrencilerimize ise bir adet tablet hediye ettik. Okullarının sayı yetersizliği nedeniyle kapalı olduğu için 8 Ağustos İlköğretim Okulu’nda öğrenim görmekte olan Tabanözü Köyü Buğdaylı Mezrası öğrencilerini de bu kampanyaya dahil ederek hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, okul çantaları ve giyecek yardımında bulunduk. Bu kampanyada Bitlis temsilcisi olarak görev aldığım ve dört aylık süre zarfında Türkiye genelinde 20 ilde 70’den fazla köy okuluna ulaşılan böylesi anlamlı ve özel bu faaliyetin mimarı Ebru Tırpancı başta olmak üzere tüm emeği geçenlere, dağıtılan hediyelerden dolayı gülümseyen minik gözler adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!