Kötüydü kazandı

Maçın golü penaltıdan. Eğer bu penaltıysa, İngiliz ve İtalyan liglerinde her maçta 68 tane penaltı olur. Ama, penaltı yapan-yaptıran değil, penaltıyı üfleyen futbolu bilmezse, sonuç bu olur.

GALATASARAY şampiyonluğa gidiyor, Ankaragücü de puan almak istiyor. Yani, kıran kırana bir maç olacak güya. Tribünlere şöyle bir baktığınızda seyirci adedi, belki biletli 3 bin 500 veya 4 bindir, bin de kaçak olsa 5 bindir. İşte Türkiye'de futbolun geldiği nokta. Genç nesille konuşuyorum; kimse Türkiye Ligi maçlarından bahsetmiyor. "Seyrettin mi?" diyorlar, "Dün gece İtalyan Ligi'ndeki veya İngiliz Ligi'ndeki veya Alman Ligi'ndeki maçı..."

Sahada oynanan futbolun, tribünden pek farkı yok. Ben bu işi yapmasam, bu soğukta bu kalitede bir futbol oynanacağını bildiğim için, maçı seyretmeye gelmezdim. İlk yarı Galatasaray'ın üç tane pozisyonu var, bir de penaltı. İkinci devre Galatasaray hiç yok, Ankaragücü'nde de futbol yok, ama sarı kırmızılılara göre biraz daha fazla mücadele var. İki üç tane de pozisyon...

Penaltı gibi penaltı değil

Maçın golü penaltıdan. Orhan Ak soldan ceza alanına giriyor, aut çizgisine doğru gidip topu ortalayacak. Sağından Adem'in geldiğini görüyor. Hücum edenin kafasında penaltı yaptırmak var, pozisyona ilk baktığınızda defanstaki Adem de ona yardım ediyor. Ve Adem, Orhan Ak'a dokunur dokunmaz, Orhan Ak bir anda yere paralel duruma geliyor. O darbeden o futbolcu o pozisyona gelmez. Dersiniz ki, "Yahu kardeşim temas var." Penaltı gibi penaltı mı, değil. Eğer bu penaltıysa, İngiliz ve İtalyan liglerinde her maçta 68 tane penaltı olur. Ama, penaltı yapan-yaptıran değil, penaltıyı üfleyen futbolu bilmezse, sonuç bu olur. Yani, bu penaltı ve kazanılan üç puan veya kaybedilen üç puan.

Kazanan haklıdır

Galatasaray kötüydü, kazandı. Ne diyoruz; kazanan haklıdır. 90 dakikaya bakıyorsunuz, iyi bir şey var mı, nasıl tenkit varsa takdir de olsun istiyorsunuz. Çok zorlandım, şu sonuca vardım... Böyle bir maçı, para vererek bu soğukta izlemeye gelen seyirci, alkışı hakediyor. Ondan sonra da diyoruz ki; bizim Süper (!) Lig'imizin toplam dokuz karşılaşmasına gelen seyirciyle, İngiltere'deki Premier Lig'in bir maçına giden seyirci sayısı eşit. Ama, futbolumuza (!) haksızlık yapmayalım. Türk Lirası, sterlinin kaçta kaçı?

Bir sözüm de Mondragon'a... Kolombiyalı, yerli yersiz, haklı haksız önündekilere fırça atıyor. Kale sahasından iki tane topa çıkmadı, Ankaragücü forvetleri faydalanamadı. Sayılmayan bir gol yedi, yüzde 100 hatalı, ofsayt imdadına yetişti.
Yazarın Tüm Yazıları