Kosova Milli Takımı'nda 5 Almanya gurbetçisi!

Güncelleme Tarihi:

Kosova Milli Takımında 5 Almanya gurbetçisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 16:41

A Milli Futbol Takımımızın 12 Kasım Cumartesi günü karşılaşacağı Kosova Milli Takımı'ndaki 22 futbolcudan sadece biri Kosova Ligi'nde oynuyor. Geri kalan 21 oyuncunun 5'i Almanya'da oynuyor, Türkiye ve İsviçre liglerinden de 3'er futbolcu bulunuyor.

Haberin Devamı

 2018 Dünya Kupası elemeleri Avrupa elemelerinde 12 Kasım’da Türkiye’yle karşılaşacak olan Kosova Milli Takımı’nın aday kadrosundaki 22 futbolcudan yalnızca 1’i Kosova Ligi’nde oynuyor. O da yedek kaleci Bledar Hajdini. Takım kaptanı Samir Ujkani ve Adis Nurkovic’in ardından üçüncü kaleci olan Hajdini ülkesinde Trepça 89 forması giyiyor.

Buna karşın sarı mavililerde Almanya’da forma giyen toplam 5 oyuncu var.

Kosova Milli Takımı’nın bir diğer özelliği, oyuncularının çoğunun ‘gurbetçi’ çocuğu olup Avrupa’nın diğer ülkelerinde doğup büyümesi. 22 kişilik kadroda Hajdini dışında Kosova’da doğup burada profesyonel futbol oynamış sadece 3 isim var. Bunlardan biri bu sezon Gençlerbirliği’nde forma giyen Vedat Muriqi. Kosova’da Türklerin yoğun yaşadığı Prizren kentinde doğan, ülkesinde Liria ve Besa formaları giyen 22 yaşındaki oyuncu 2014’te Giresunspor’a transfer olmuştu.

Haberin Devamı

Bernard Berisha (Besa Kavaje), Milot Rashica (Vushtrri) ve Amir Rrahmani (Drenica) Kosova’da oynayan diğer isimler...

Kosova kadrosundaki oyuncuların oynadığı liglerin dağılımı şöyle:

Kosova Milli Takımında 5 Almanya gurbetçisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!