’’Koruyucu Aile Eğitim’’ Programı Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

’’Koruyucu Aile Eğitim’’ Programı Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 11:03

''KORUYUCU AİLE EĞİTİM'' PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koruyucu ailelere yönelik eğitim programı devam ediyor.
İl müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, kurum psikolog ve sosyologları ile koruyucu aileler katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, burada yaptığı konuşmada, koruyucu aile olmanın önemine değinerek, Erzurum’da 21 koruyucu ailenin bulunduğunu anımsattı.
İlgili mevzuat kapsamında il müdürlüğünde eğitim verildiğini ifade eden Ekinci, ‘’ Koruyucu ailelerimizi komisyon kararlarımızla belirliyoruz. Aile ortamı devlet korumasındaki çocuklar için son derece önemli, çocuk yuvalarımızda çocuklarımıza çok iyi imkanlar sağlanıyor fakat aile ortamı çok farklı, bir göz teması, bir dokunuş, çocuk psikolojisi açısından son derece önemli. Eğitimler sonunda koruyucu ailelerimize sertifika verilecek’’
Koruyucu aile olmanın önemli bir toplumsal görev olduğunu belirten Ekinci, duyarlılıklarından dolayı koruyucu ailelere teşekkür etti.
Ekinci, koruyucu aile eğitim programının 8 hafta süreceğini belirterek, eğitim programıyla koruyucu ailelerin bir çok alanda bilinçleneceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Psikologlar, Hakan Şahin, Büşra Aydın, Melike Yücel ve sosyal çalışmacı Bekir Çelebi tarafından ailelere yönelik eğitimler verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!