Koruma Ve Bakım Altındaki Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Koruma Ve Bakım Altındaki Çocuklar Gönüllerince Eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 11:27

edirne'de, koruma ve bakım altındaki çocuklar '20 kasım dünya çocuk hakları günü' nedeniyle doyasıya eğlendi.

Edirne’de, koruma ve bakım altındaki çocuklar ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü doyasıya eğlenerek kutladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğüne bağlı kurumlarda ve çocuk evlerinde kalan çocuklar, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in eşi Melahat Şahin’in himayesinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü kutladı.
Meriç Nehri kıyısındaki Polis Bahçesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Emniyet Müdürü’nün Eşi Özlem Erdoğan, İl Jandarma Komutanı’nın Eşi Emine Ersan, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hicran Balı, kuruluş çalışanları ve çocuklar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, "193 ülke ile birlikte 1990 yılında ülkemizin de imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesine göre, sizler ve tüm çocuklarımız hangi haklara sahip olduğunuzu animasyon film ile öğrenmiş olacağız. Sizlerin sosyal, milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde yetiştirilmenizi sağlamak öncelikle bizlerin görevidir. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız" dedi.
Çocuklara ve katılımcılara hitap eden Melahat Şahin ise, "Sevgili çocuklar, sizler her gün biraz daha gelişip büyüyen Türkiye’nin istikbali, göz bebeği ve en büyük sermayemizsiniz. Ülkemizin en büyük gücü genç nesil ve iyi yetiştirilmiş insan profilidir. Başta il müdürümüz, müdür yardımcılarımız, öğretmenlerimiz ve hepimiz sizlerin daha başarılı olması için çalışıyoruz. Siz yeter ki çalışın, isteyin. Azmin ve çalışmanın önünde engel yoktur" ifadelerini kullandı.
Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu da Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesine göre tüm çocukların eşit ve vazgeçilmez haklara sahip olduğunu belirterek, "Bu hakları sonuna kadar kullanmanız için sizlere imkan sağlamak bizlerin görevidir. Yaşam, gelişme, eğitim, katılım, ayrımcılığın önlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, sözleşmenin uygulamasını izlemekten sorumlu koordinatör kurum olarak görevlendirilmiştir. Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Hepinizin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyorum, sevgi ve mutluluk dolu günler diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile Çocuklara Tanınan Haklar üzerine hazırlanmış animasyon çizgi film çocuklara izletildi. Film gösterisi sonrasında, animatörler eşliğinde pasta kesilerek hem Dünya Çocuk Hakları Günü hem de Kasım ayı içerisinde doğmuş olan çocukların doğum günü kutlandı. Katılımcıların canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendikleri program sonrasında çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!