Korsan otopark tabelası söküldü

Güncelleme Tarihi:

Korsan otopark tabelası söküldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 01:00

Kumrular Caddesi üzerindeki bir aydınlatma direğine monte edilen, ‘Paralıdır’ yazılı korsan otopark levhası, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından söküldü. Büyükşehir yetkililer, Kumrular’a park etmenin ücretsiz olduğu bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın ‘Nereden çıktı bu levha’ manşetiyle gündeme getirdiği, Kumrular Caddesi üzerindeki bir aydınlatma direğine monte edilen “Paralıdır” yazılı korsan otopark levhası kaldırıldı. Haberin ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri levhayı bulunduğu direğin üzerinden sökerek, esnaf ve çevre sakinlerini kendilerinden park ücreti talep eden kişilere para ödememeleri konusunda uyardı. UKOME kararıyla 2015’ten bu yana ücretsiz olan yol boyu otopark uygulamasının Kumrular’da devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hayata geçirilmesi görüşülen ücretli park uygulamasının Rüzgarlı Sokak dışında Başkentin hiç bir noktasında karara bağlanmadığı bilgisini paylaştı.

PARA ÖDEMEYİN İHBAR EDİN

Kumrular’da kimliği belirsiz kişilerce asılan levhanın yasal bir nitelik taşımadığını belirten Büyükşehir yetkilileri polisle işbirliğinde kaçak ve korsan otoparkçılara yönelik mücadelenin devam ettiğini belirtti. Vatandaşların da bu kişilere para ödemeyerek, ALO 153 Mavi Masa’ya ihbarda bulunması uyarısında bulunan yetkililer Büyükşehir Belediyesi’nin yalnızca Rüzgarlı Caddesi ile birlikte 3 cadde ve 6 sokakta yol boyu ücretli uygulması kararı aldığını hatırlatarak, diğer bölgeler için karar değişikliğinin görüşülmeye devam ettiğini ancak resmiyet kazanmadığını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!