Korsan bilişim eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Korsan bilişim eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 00:00

Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği Genel Sekreteri Onur Yılmaz, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde öğrencilerine bilişim suçlarına yönelik seminer verdi.

Haberin Devamı

Gölbaşı Kampüsü Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda verilen Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçları seminerine Dernek Genel Sekreteri Onur Yılmaz, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Altıntepe, İl Temsilcisi Onur Gökçe ve Gazili öğrenciler katıldı.

Bilişim suçları hakkında bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Altıntepe, “Bilişim suçları üç nedenden dolayı işlenir. Bunlardan biri maddi nedenlerden kaynaklanır. Bunlar maddi kazanç elde etmek için yapılan bilişim suçlarıdır. İnternetten kredi kartı dolandırıcılığı, MSN hacklenmesi ile kontür istenmesi gibi suçlardır. İkincisi manevi nedenlerdir. Bunlar ise kişilerin siyasi, idolojik, kendi fikirlerini karşı tarafa kabul ettirmek için yapılır. Üçüncüsü ise ego tatmini için işlenen suçlardır. Kişiler kendi egosunu tatmin etme, başkalarına kendini kabul ettirmek için yapılan suçlardır” dedi. Bilişim suçlarına karşı alınabilecek tedbirlerden bahseden Mustafa Altıntepe, “Öncelikle güvenilir bir işletim sistemi almalıyız ve bilgisayarımıza güvenilir antivirüs programı yüklemeliyiz. Güvenilir olmalı çünkü birçok antivirüs, virüsten tehlikeli olabiliyor” dedi. Altıntepe mailleride şifre güvenliğinin mutlaka sağlanmak gerektiğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!