Kornerine kafa atan adam!

Güncelleme Tarihi:

Kornerine kafa atan adam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1997 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Türbinler inliyordu.. Tecrübeli ayak vurdukça vuruyor, kabaran bir iştahla bıkmadan usanmadan kaleleri dövüyor, kalecilere kurşun gönderiyor, fileleri havalandırıyordu.. Yaptığı işten zevk alıyor ve aldırıyordu.. Hami Mandıralı'da mermi gibi şutlar, isabetli paslar, sanatsal driplingler, zeka, geçmişin aksine egoizmden arınmışlık vardı..

Sonunda, bir korneri kullanmak için köşe noktasına geldi. Kale önüne bakındı. Korneri attı, kimseye değmeden koştu, kendi atışına yetişti. Bir kafayla topu ağlara gönderdi!

Tabii, bu en sonuncusu işin esprisi.. Oyun kurallarında değişiklik yapılsa bile, 20.yüzyılda böylesine bir güce erişecek ‘‘süpermen’’i görme şansımız yok. İleride böylesi olursa, onu da biz göremeyiz..

Ancak, Sezar'ın hakkını da Sezar'a vermeliyiz.. Bu benzetme, bu sezonki Hami'ye gerçekten yakışıyor. O, Trabzonspor'da kornerine kafa atan adam.. ‘‘Aman bir yerine birşey olmasın’’ diye, üzerine titrenilen adam..

Gücü ve yeteneğinin ihanetine uğrayıncaya dek, mücadele edecek.. Ama, ‘‘son hareket fakiri’’ Vugrinec ile Hasan'ı nereye kadar taşıyabilecek, ne zamana kadar ‘‘üç kişilik’’ oynayabilecek, bu bilinmiyor.. Nihayetinde o da bir insan.. Yükünü hafifleten Abdullah ve Ünal kıratındaki elemanların sayısı yükseldikçe, belki daha rahatlayacak. Ne var ki, bu görüntüde bu temenni de biraz zor gerçekleşecek..

2 YENİ YABANCI ALINMALI

Trabzon, şampiyon olmak ve 14 yıl sonra taraftarına büyük mutluluk yaşatmak istiyorsa, Hami, Abdullah ve Ünal'larının sayısını çoğaltmalı.. ‘‘Sahte forvetler’’ yerine, gerçek oyuncular almalı. Rada ve Cemalauri dışındaki yabancılarını acilen elden çıkarıp, kendisini kanıtlamış isimlere forma giydirmeli. Şampiyonluğun yolu bu.. Hiçbir şey oynamayan Fenerbahçe, Uche, Högh, Okocha gibi üç yabancısı ve kalecisi Rüştü ile hedefe yürüyor. Yeni alınacak 2 iyi yabancı, Trabzonspor'u Fenerbahçe takımının üzerine taşır. Kornerine kafa atan adam da, bu sezonki doyumsuz futboluna, tribünlerin şu emsalsiz tezahüratı altında ve artık başkalarını sırtında taşımayarak devam eder:

‘‘Oooo Hami.. Haydi bastır Hami.. Ölümüne Hami.. Hami gool, gool, gol.. Hami gool, gool, gol...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!