Korkut Göze: Tefe koyarlar

Güncelleme Tarihi:

Korkut Göze: Tefe koyarlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1999 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

Beşiktaş, oyunun 20. dakikasında Ertuğrul'un direkte patlayan kafa şutu ile uyandı. Hemen sonra Ahmet Dursun'un gole yaklaşan vuruşu, uyanan Beşiktaş'ın egemenliğini hissettirmeye başladığına yönelik işaretlerdi. Gol, her an gelebilirdi. Golü kovalarken, Beşiktaş savunmasının yediği halta ne demeli... Ercüment'i ceza sahası içinde Shorunmu ile burun buruna bırakan Beşiktaş savunma bloğunun şaşkınlığı, her maçta birkaç kez tekrarlanan benzeri hataların bir kopyası değil miydi?

Ve bu basit hatalar, Beşiktaş'ın kaç puanını alıp götürdü, şimdi hesabını yapmayacağım. Çünkü, Ahmet Dursun'un attığı goldeki kurnazlığı ve golün getirdiği sevinç, Beşiktaş'ı Van'da felakete sürükleyebilecek bu hatayı ne de güzel gizleyip, unutturdu.

ŞİFO MAÇI BİTİRDİ

Bunları yazarken, Şifo'nun attığı nefis gol maçı bitirirken, beni de eleştiriye son vermeye zorlayan bir uyarı gibiydi. Beşiktaş, oyunun 55. dakikasında 3 farklı bir skor yakalıyorsa ve maçın bundan sonraki bölümünü bir idman maçı rahatlığına sokuyorsa, eleştireni de tefe koyarlar, laf söyleyeni de...

Şimdi gelelim övgülere... Şifo iyi oynuyorsa, Beşiktaş da ona uyuyor. Ahmet Dursun çok koşuyorsa, Beşiktaş rakip kalede karambol pozisyonları yaratıyor.

Schaefer, artık sağ kulvarın adamı. Görünürlerde bir alternatifi yok. Münch, hücumdaki beceri ve gayretini, biraz da savunmaya dönüşlerde gösterebilse...

Son 15 dakikada oyuna giren ve iki şık gol atan genç Nihat'ın sevincini anlıyorum. Onun böyle bir morale öyle ihtiyacı vardı ki.

Van deplasmanı Beşiktaş için bir başka önem taşıyordu. Kaybedeceği her puan, yeni filizlenen bir ligde başlangıcın sonu olabilirdi.

Beşiktaş, bu sınavdan kayıpsız, fire vermeden geçti. Şimdi oturup, Gençberbirliği ve Denizli maçlarında yitirdiği puanlara yansın.

Yanlış mı söylüyorum... Bu ligde her gol ve her puanın hayati bir değeri var. Beşiktaş bunu aklından hiç çıkarmasın.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!