Korkunç ve ürkütücü

Güncelleme Tarihi:

Korkunç ve ürkütücü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 12:42

Süper Lig'de 2015-16 sezonu, Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla start aldı. Robin van Persie ve Nani'li sarı lacivertli takım, rakibi 2-0 mağlup ederken otoriteler bu maça ilişkin farklı düşünceler ortaya koydu. İşte onlardan bazıları...

Haberin Devamı

Korkunç ve ürkütücü

Skoru futbolundan daha güzeldi (Mustafa Denizli - Hürriyet)

Diego biraz rahat oynayınca, Fenerbahçe'nin skoru üzerinde en etkili konuma geliyor. Çünkü bütün etkili toplar ondan çıkıyor, böyle maçlar Diego'yu kendine getirecek, güvenini sağlayacak ve önümüzdeki haftalar için onun adına avantaj sağlayacak. Nani kreatif bir futbolcu. Ama topla oynamayı biraz abartıyor. Çabuk oynadığında hem sonuç alan hem de keyif veren bir oyuncu.

Korkunç ve ürkütücü

İş aşçıda biter (Rüştü Reçber - Hürriyet)

Haberin Devamı

Fenerbahçe orta sahadaki sıkıntıyı dün gecenin en iyilerinden Diego’nun, hem kanat hem de orta alanda tek başına gösterdiği çabayla aşmayı başardı. F.Bahçe’nin eksiği yok mu? Var. Hocanın gelen oyuncuları nasıl kullanacağı çok önemli. Bu maç F.Bahçe için ölçü değildir. Fakat ilk maçlar her zaman için zor geçer. Şener, Moussa Sow, Abdoulaye Ba ve Diego Ribas çok iyiydi. Ama 4’ü arasından Diego en fazla göze batan isim oldu. Dünkü F.Bahçe bu potansiyeli ile 5 ve 6. haftada istenilen seviyeye gelecektir. Tabii işler, aşçının yemeği nasıl yapacağına da bağlı...

Korkunç ve ürkütücü

'Fragman' misali (Uğur Vardan - Hürriyet)

Görünen o ki F.Bahçe iç sahadaki maçlarında böyle oynayacak. Kilidi açtıktan sonra farka gitmeyi deneyecek. Eskişehirspor da orta sıralar için mücadele edecek. Genel resme bakıldığında ise şunu görmek mümkün: Dün anladık ki Türkiye’de farkında olmadan yönetim sistemi değişmiş, futbolda ise pek bir değişiklik yok, ‘Büyükler’ ligi domine etmeyi sürdürecek...

Korkunç ve ürkütücü

Hükümet gibi takım (Ercan Güven - Milliyet)

Haberin Devamı

Sert oynayan, sadece Diego’ya 5 dakikada bir faul yapan Eskişehirspor 57. dakikada Causic’i kırmızı kartla kaybederek ağır bir bedel ödeyince, Pereira coşkuya coşku eklemek için Topal’la birlikte Van Persie’yi de sürdü sahaya. Tempo yapan, atak oynayan, agresif Fenerbahçe artık pozisyon da buluyordu ama bu sefer de kaçıran kaçırana. Başta Sow. Sow’un bu takımda sürekli forma bulması zor. Sonuçta kazandı ama henüz “tamam” değil Fenerbahçe. Lakin, Süper Lig için şimdiden yeterli.

Korkunç ve ürkütücü

Korkunç ve ürkütücü (Ahmet Çakar - Sabah)

Fenerbahçe kendi tarihinin değil belki de Türk futbol tarihinin en güçlü değil ama kalite yönünden en geniş kadrosunu kurmuş. İddia ediyorum, F.Bahçe'nin sözleşmeli futbolcularından zorlayıp biraz da PAF takımdan takviye yapsak üç takım çıkar. İlk ikisi şampiyonluğa, üçüncü takım da ilk 4'e oynar. Mesela kafalardaki ideal 11 çıktığında Van Persie, Fernandao, Sow üçlüsünden ikisi oynar. Oynamayana yazık! Topal, Souza, yeni transfer Ozan Tufan, Meireles, Diego gibi oyunculara bakıyoruz, bunların birkaç tanesi ideal 11'de oynayamayacak. Oynamayana da yazık! Sonuçta baktığımızda Fenerbahçe korkunç ve ürkütücü geniş bir kadro kurmuş.

Haberin Devamı

Korkunç ve ürkütücü

Aydınus'un yüreği yetmedi (Erman Toroğlu - Sabah)

Şimdi Fırat Aydınus'a soruyorum. Daha 5. dakikada Fernandao son derece artistik şekilde penaltı almak için kendisini attı. Bu tarz oyuncuya sarı kart göstermek gerekir. Çünkü yedirirse seni taca atacak. Aynı Fernandao, bu kez 3 dakika sonra rakibinin ayağına tabanıyla basıyor. Fırat'tan yine ses yok. Alın basma pozisyonunu, oynatın. Bu görüntünün yanına da Süper Kupa maçında Cüneyt Çakır'ın, Emre'yi attığı pozisyonu oynatın. İkisi de aynı pozisyon. Bana hangisi doğru derseniz, Çakır'ınki net doğru. O zaman Aydınus'unki net yanlış. Bu şunu gösteriyor; Fırat Aydınus'un yüreği, ilk maçta Fenerbahçe Stadı'nda Fernandao'yu atmaya yetmedi, korktu. Bu sezon böyle pozisyonları çokça yaşayacağız.

Haberin Devamı

Korkunç ve ürkütücü

Heyecan verici ve riskli (Mehmet Demirkol - Fanatik)

Pereira’nın peşine düştüğü plan heyecan verici. Dün sıcağa neme vs’ye rağmen sonuç da aldı. Ancak bunca yetenekli oyuncuya yer bulmaya çalışırken tüm o şablonları oturtmak zaman alacak. Van Persie’yi alkışlarken hiç yabancılık çekmeden işini büyük bir güvenle yapan Fernandao’nun dışarı çıkmasını da kutlamak zorunda kalacak tribünler. İşi keyifli ama zor. Bu arada bu riskli ama meyvesi lezzetli oyunu kuararken Atromitos’a bile elenmek mümkün. Dün ilk 11’de 5 yıllık geleneğe alışmış sadece 2 oyuncu vardı unutulmamalı. Yaşanan değişim her anlamda büyük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!