Korkunç komplo

Güncelleme Tarihi:

Korkunç komplo
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2001 01:50

Kaptan Maldini, Türk teknik adamın Milan'ın başına geçmesini hazmedemedi. Inzaghi dolduruşa getirildi. Galliani'nin sürekli ertelemek zorunda kaldığı ‘‘Terim operasyonu’’ Rui Costa'nın Brutus'ü oynamasıyla gerçekleşti.

KULİSLER YAPILDI

Zaccheroni'nin kovulmasıyla Milan'ın başına baba Cesare Maldini geçmişti. Oğlu Paolo Maldini babasının görevde kalmasını istiyordu. Asbaşkan Galliani, 18 Haziran'da Fatih Terim, Milan ile sözleşme imzalayıp, basına tanıtıldığı an komplo operasyonu start aldı. Kaptan P.Maldini Terim'in Milan'a teknik direktör olmasını hazmedemedi. Hazırlık dönemi boyunca kulisler yapıldı.

RAHATSIZ OLDULAR

Terim, ‘‘Inzaghi benim tercihim değil’’ diyerek transferine sıcak bakmadığı Juventus'tan astronomik rakama alınan Inzaghi dolduruşa getirildi. Terim, Rui Costa'nın transferiyle kendini daha bir güvende hissetti. Rui Costa Terim'in sahadaki beyniydi. Terim-Rui Costa yakınlığı diğer yıldız futbolcuları rahatsız etti. Kimler mi?

MİLAN’IN ‘ALO’CULARI

Başta Shevchenko'yu, Kaptan Maldini'yi, Kaladze'yi kulübe yolu gözüken Costacurta'yı. Yani ‘‘Senatörler’’i. Terim Milan'da kurulmuş bir düzeni bozabilirdi. Milan'ın eski hocası Ancelotti Juventus'tan gönderilmişti. Gönlünde Milan'a geri dönmek vardı. Sık sık Maldini ile konuşuyordu. Inzaghi de aklına estiğinde Ancelotti'ye ‘‘Alo’’ deyip takımdaki dedikoduları veriyordu.

MEDYA YÜKLENDİ

Futbolcuların sponsorları, menajerleri de bağlı oldukları futbolcuların sürekli oynamasını istiyordu. İlk sorun savunmada çıktı. Maldini dörtlü bir defanstan yanaydı. Terim ise üçlüdefans üzerinde ısrar ediyordu. Takım kolay gol yiyince hatalar Terim'e yüklenmeye başladı. Medya da Terim'in sıkı çalışma yaptırmadığını iddia etti.

FUTBOLCULARDAN ŞİKAYET

Bu futbolculara soruldu. Çoğu pestilimiz çıkıyor dedi. Rui Costa ilk maçta sakatlanıp devre dışı kalınca Maldini ve ekibi atağa geçti. Perugia yenilgisi ile görüş ayrılığı şekillendi. Terim'in kendisine özgühareketleri gözlere batmaya başladı.

DERBİ SÜRPRİZİ

Venezia beraberliği sonrası Galliani, oyuncularla gizlice görüşerek nabız yoklamaya başladı. Gattuso dışındakiler açıkça Terim'den memnun değildi. Galliani kararını verdi, Milan, Inter karşısında berabere kalsa bile Terim gönderilecekti. Ancak Milan kazanınca Terim derbiye adını yazdırdı.

COSTA’DAN TAVIR

İlk kutlayan başkan Berlusconi oldu. Galliani'nin planı ertelendi. Sofya'daki UEFA Kupası maçında Terim, Rui Costa'yı oyundan alınca Portekizli surat asmaya başladı. Maldini ekibine biraz yaklaştı. Torino maçında da oyundan alınınca resmen tavır koydu. Galliani, Terim'in gönderilmesiyle ilgili fikrini sorunca ‘‘Brutus’ rolünü üstlendi.

İTALYAN USULÜ

Terim'in görevine son verildiği haberini Milan Kulübü değil Inzaghi açıkladı ve ‘‘Kabahat benim olabilir. Terim adına üzüldüm. Ama Ancelotti'yi severim. Onun için mutluyum’’ itirafı bir başka korkunç şüpheyi gündeme getirdi. Acaba penaltıyı dışarıya atarak Terim'i kasıtlı olarak idam sephasına mı götürmüştü. İtalyan usulü komplolarda bu hep olur da...

İTALYAN BASINI....

Milli Takım'ı alacak

Corriera della Sera gazetesi Terim için ‘‘İmparator tekrar Türk Milli Takımı'nın başına geçiyor’’ iddiasında bulundu.

İtalyan basını Fatih Terim'in Türkiye'de kararı üzüntü ile öğrendiğini ancak kendisine sürpriz olmadığını söylediğini belirtirken, ‘‘İmparator tekrar Türk Milli Takımı'nın başına geçiyor’’ iddiasında bulundu. Corriere della Sera gazetesi manşetinde verdiği haberde ‘‘Terim Milli Takım'ı bıraktığı yerden alacak.’’ diye yazdı.

La Gazzetta dello Sport:Terim gitti, Milan Ancelotti'ye teslim.

Corriere dello Sport: Inzaghi'nin kaçırdığı penaltı Terim'in yazgısı oldu.

Tuttosport: Parma, Ancelotti için Milan'ı hırsızlıkla suçladı.

İl Messaggero: İmparatoru kovdular.

La Repubblica: Galliani ‘Yüreğim cız ederek aldığım bir kararın sorumlusuyum.’

Libero: Milan'da ihtilal. Berlusconi istedi Terim gönderildi.

Roberto Renga (İl Messaggero Gazetesi): Sırttan bıçaklamalar. Hırsızlık. Kazık atmalar. Parma kazıklandı. Terim kazıklandı. İtalyan futbolu kazıklandı. Güle güle Fatih Terim.

Terim İtalya'ya giti

MİLAN
'daki görevine son verilen Fatih Terim, dün eşi Fulya Terim ile İtalya'ya gitti. Terim, işine son verilmesinin beklediği bir olay olduğunu belirterek, ‘‘Bugün olmazsa yarın ya da 3-5 gün sonra olurdu. Meslek ahlakı açısından hiç de hoş olmayan bu davranmış, bana sürpriz olmadı. Milli Takım antrenörlüğü diye bir şey söz konusu değil’’ dedi. İtalya’da menajeri Moreno Roggi ile yemek yedi, durum değerlendirmesi yaptı


UEFA'dan Terim anketi

UEFA'nın resmi internet sitesinde Fatih Terim'in Milan tarafından görevine son verilmesi konusunda anket düzenlendi. Ankette, ‘‘İtalya Ligi'nde sadece 9 maça çıkan Fatih Terim'in görevine sert bir biçimde mi son verildi?’’ sorusu soruluyor. Ankete katılanların yüzde 85.65'i ‘‘Ona zaman tanınmalıydı’’, yüzde 14.35'i ise ‘‘Değişiklik yapmanın zamanıydı’’ değerlendirmesi yaptı.


Berlusconi azarladı

İTALYA
Başbakanı ve Milan Kulübü Başkanı Berlusconi, Fatih Terim'in görevine son verilmesi tarzına kızdı ve 2. başkan Galliani'yi azarladı. Başkan, ‘‘Böyle bir operasyon Milan Kulübü'ne hiç yakışmadı. Bizim tarzımız böyle değildi. Neden böyle açıkmalar yaptınız’’ dedi. Bu arada Galliani, ‘‘Uzun kariyerimde işine son verdiğim teknik direktörler arasında kesinlikle en fair playi Terim'di ’’ dedi. Berlusconi döneminde, Terim görevine son verilen 4. teknik adam oldu.

Ümit de gönderilecek

FATİH
Terim'in ardından bu sezon başladıktan sonra G.Saray'dan transfer edilen Ümit Davala'nın da Milan'dan gönderileceği iddia ediliyor. İtalyan gazeteleri, takımda yer bulamayan Ümit'in de Terim'in gönderilişinin ardından hedef haline geleceğini ve kısa süre sonra Türk futbolcunun da iplerinin koparılacağını belirtiyor. Bu arada Terim'in yardımcısı Antonio Di Gennaro ve kaleci çalıştırıcı Andrea Pazzagli'nin de görevlerine son verildi.

Parasını alacak

İTALYA Futbol Federasyonu kurallarına göre Milan'daki görevine son verilen Fatih Terim bu sezon Çizme'de başka bir takım çalıştıramayacak. Ancak Terim, başka bir takım çalıştırmadığı sürece Milan ile 2003 yılına kadar yaptığı sözleşme gereği, 2 yıl İtalyan kulübünden aylık 100.000 dolar alacak.

Milan, Terim'i kabullenemedi

TERİM'in kendisine özgü tarzı Milan yönetiminde hiç benimsenmedi. İmza töreni sonrası tanıtım toplantısındaki ‘‘Milan'la 2 yıllık sözleşme imzaladım. Ama inanıyorum ki, Galliani ve Braida 2 ay sonra bana gelip sözleşmeyi 2 yıl daha uzatmamı isteyeceklerdir’’ sözleri hazmedilmedi. Terim'in G.Saray ve Fiorentina'daki gibi ‘‘Tek adam’’lığa oynaması tehlikeli görüldü. Saha kenarındaki fevri hareketleri onaylanmadı. İnisyatifini kullanması engellendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!