Kopyacılar yakalansın, sınav iptal edilmesin

GÜNLERDİR sınavda kopya çekildiğine dair söylemler medyada konuşulmaktadır. Bu söylemlerin başladığı forumdan kişiler olarak belirtmek istediğimiz bir nokta vardır.

Haberin Devamı

Bizler de kopyacıların yakalanması gerektiği konusunda hem fikiriz.
İfade edilenlerde birkaç kişinin tam net yaptığı konuşulmuştur. Bunlar zaten sizlere mail ile iletilmiştir. Ancak hiç kimse bu insanların nasıl tam net yaptığını sorgulamamıştır.
Kopya olayı varsa çekenler araştırılsın ve cezalandırılsın. Ancak sınavın iptalini isteyenlere meydan vermeyiniz.
m Betül F.

1.5 milyar dolar gelirle metro inşaatı bitirilsin

MELİH Gökçek uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapıyor. Göreve geldiği günden bugüne kadar Ankara’nın birkaç yerinde metro yapım temelini attı ve yapım çalışmasına da başladı.
Metro güzergahlarının hiç biri bitmedi. Çalışmalarının finansman yokluğundan durma noktasına geldiği ifade edilmektedir.
Basından öğreniyoruz ki, Büyükşehir, doğalgaz dağım satış ihalesinden 1.2 milyar dolar elde edecekmiş. Vatandaş olarak elde edilen 1.2 milyar dolarlık gelirin ufak tefek şeylere harcanıp yok olmasını istemiyorum; gönlüm razı değil.
Gökçek’ten, bu para ile Ankara’nın metro yatırımlarının hızlandırılması gerekir. Bu parayı kömür-bulgara yatırmasın, anıtsal bir eser yapsın; ismi işte o zaman anılır.
İktidarı uyarıyorum, bir vatandaş olarak yalvarıyorum, bu paralar lütfen dikkatli harcansın, vatandaş yararlansın.
m Burhan DURDU

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi uyumasın, araştırsın

ESKİŞEHİR Yolu ile Sabancı Bulvarı (AŞTİ Bulvarı) arasında kalan Mustafa Kemal Mahallesi’nde oturuyorum. Her gün işime 2127 nolu caddeden AŞTİ Bulvarı’na çıkarak gidiyorum.
Cadde ile bulvar arasında dar bir boş alan var. Buranın belediyeye bağlı yeşil alan olduğunu duymuştum. Konum olarak çok değerli bir yer. Yoldan biraz içerde de tek katlı bir ev bulunuyor. Sonradan bu evin gecekondu olduğunu öğrendim. Hemen bulvarın yanıbaşındaki bu eve neden belediyenin müdahale etmediğini anlamıyordum. Bir ay önce, ev sahibi köşedeki boş alanı da tel örgülerle çevirip kendi arsasına kattı ve içine çok sayıda ağaç fidanı ekti. Yetmezmiş gibi birkaç gündür o eski evde inşaat işleri başladı. Villa gibi bir şey yapılıyor.
Bu arsa gerçekten bu şahsın tapulu malı mı? Lütfen yetkililer bu konuda bir açıklama yapabilirlar mi? Mahalle sakinleri olarak gerçeği öğrenmeye ihtiyacımız var.
mEsat YILMAZ

Haberin Devamı

Başkent’in ortasında elektriksiz yaşam

ÇANKAYA Güzeltepe Mahallesinde oturuyorum. Hergün üstelik de bir defadan daha fazla olmak üzere elektrik kesiliyor. Kesinti süreleri 10 dakikadan 5 saate kadar değişiyor. 16 Ağustos akşamı 18.00’den sabah 04.00’e kadar elektrik kesintisi vardı. Ne bir açıklama ne bir özür ne de bir iyileştirme çabası var.
Bu konudaki şikayetimi Başkent Elektrik’e bildirdim ama daha fazla ne yapılabilir bilmiyorum. Kendilerinden başka bir firmadan hizmet alma şansımızın olmadığı bu firmanın vurdum duymazlığı yüzünden çok mağdur oluyoruz.m Serhan MUMCU

Yazarın Tüm Yazıları