KOP'tan hayvancılık çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

KOPtan hayvancılık çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 13:14

KOP'tan hayvancılık çalıştayı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bölge tarımının sürdürülebilirliğini sağlanmak amacıyla pek çok alanda proje geliştirdiklerini belirterek, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık konusunda da bölge geleceğine ışık tutacak çalışmalar yaptıklarını söyledi.
KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında düzenlenen ‘KOP Bölgesi Hayvancılık Çalıştayları’ 20-23 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. İlk olarak 20-21 Mart 2017 tarihleri arasında Büyükbaş Hayvancılık konusunun masaya yatırıldığı çalıştaylarda 22-23 Mart 2017 tarihleri arasında ise Küçükbaş Hayvancılık konusunda kapsamlı toplantılar düzenlendi.
KOP Bölgesinde hayvancılık konusunda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör paydaşları ile hayvan üretici birlikleri ve süt ve et hayvanı üreticisi çiftçilerin katıldığı çalıştayın da konuşan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, İdare olarak bölge tarımının sürdürülebilirliğinin sağlanması için pek çok alanda paydaş kurumlarla birlikte bölge için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
2014 yılından bu yana KOP Eylem Planı kapsamında ‘KOP Hayvancılık Yatırımları Desteklemeleri’ hibe programının Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde uygulandığını kaydeden Başkan Bostancı, 2017 yılından itibaren bölgeye yeni katılan Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerinde de bu desteklemelerin yapılacağını belirtti.  Bostancı, “Hayvancılık, insan hayatında ve ülke ekonomisinde önemli bir yere ve değere sahiptir. Tarım sektörleri arasında hayvancılık, katma değer imkanı en fazla olanıdır. Diğer taraftan hayvansal ürünler sanayii dışında, doğrudan hayvancılığa dayalı ilaç, yem ve hayvancılık ekipman sanayi kolları ile yeni istihdam alanları da oluşturarak ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. Bu yönüyle ülkemizin sosyal sorunlarına da çözüm getirmekte, özellikle kırsal alanda yaşayan insanlarımızın geçim kaynaklarının başında gelmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!