Köprübaşı'da dere ıslahı

Güncelleme Tarihi:

Köprübaşıda dere ıslahı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 10:37

Köprübaşı'da dere ıslahı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Köprübaşı ilçesinin çehresi, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce 6 derede birden başlatılan ıslah çalışmasının tamamlanmasıyla değişti.

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ekibiyle birlikte, Köprübaşı Belediye Başkanı AK Partili Zafer Mergen'i makamında ziyaret etti. Ardından Başkan Mergen, Eker ile birlikte DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce 6 derede birden yapılan ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, "Yeregiren Deresi, Acı Dere, Gündoğdu Deresi, Kasar Dere, Soğukpınar Dere ve Kasar kuyu Dere yataklarını bu proje kapsamında yeniden düzenledik. 6 dere yatağında toplam 4 bin 700 metre trapez kesitli toprak kanal; 990 metre uzunluğunda betonarme 'U' kesit kanal. Bu U kanalın 146 metresi ızgaralı oldu. 2 bin 20 metre uzunluğunda taşkın koruma duvarı. 12 adet menfez imalatı ve 25 adet brit imalatları yaptık. Köprübaşı hem modern bir görünüme kavuştu hem de taşkın riski minimize edildi" dedi.

İlçe merkezindeki Yeregiren Deresi üzerindeki çalışmaları Başkan Zafer Mergen ile birlikte gezen Eker, projeyi bir an önce bitirebilmek için kış aylarında da çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Yaklaşık 7 milyon liraya mal olan projenin ikinci aşamasında ise Köprübaşı Belediyesi dere yataklarının çevresini yeşillendirecek ve reklarasyon alanları ile yürüyüş ve bisiklet yolları yapacak.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!