Konya’yı Antalya’ya bağlayacak olan tünelde ilk ışık göründü

Güncelleme Tarihi:

Konya’yı Antalya’ya bağlayacak olan tünelde ilk ışık göründü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 12:59

Konya’yı Antalya’ya bağlayacak olan tünelde ilk ışık göründü

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) - AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, yapımı devam eden yeni Konya-Antalya yolu kapsamında inşaat çalışmalarına üç yıl önce başlanılan 5 kilometrelik Demirkapı Tüneli'nde ilk ışığın görüldüğünü söyledi. Babaoğlu, "Konya ile Antalya arasını 85 kilometre kısaltacak yol yapım çalışmaları bittiğinde hem zaman hem de ekonomik açıdan hem bu güzergahı kullanacak vatandaşlarımız, hem de ülkemiz büyük bir ekonomik kazanım elde edecek" dedi.

Yolun iki il arasındaki mesafeyi 85 kilometre kısaltacağını ifade eden Baloğlu, ‘’Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahından ulaşımı sağlayacak olan Yeni Konya-Antalya bulunan Gembos Demirkapı Tünel yapımı çalışmaları devam ediyor. İlk ışığın görülmesi ile birlikte Antalya yönünden de Konya istikametine doğru duble yol yapım çalışmaları da hızla sürüyor. Konya-Beyşehir arasındaki 85 kilometrelik mesafeden sadece 20 kilometrelik bir kısım kaldı. Gelecek hafta yol yapım müteahhitleriyle bir toplantı yaparak son durumu değerlendireceğiz."dedi.

Yeni Konya-Antalya karayolu ile ilgili bölgeyi ilgilendiren önemli hayalleri olduğunu da ifade eden Babaoğlu, şunları söyledi:

"Gembos tünelleri tamamlandığında Beyşehir ve Derebucak ilçelerimiz doğrudan, Hüyük ise dolaylı olarak olumlu etkilenecektir inşallah. Diğer yandan, yolcu yoğunluğu 10'a katlanacak. Bu nedenle hattan geçenlerin Beyşehir ve Derebucak'ta duracakları, zaman geçirecekleri ve iki ilçemizin ekonomisine katkı sunacakları altyapıyı da hazırlamamız gerekiyor. Bir taraftan yol yapım çalışmaları sürerken, bizler de önümüzdeki süreçte Beyşehir'in ve Derebucak'ın tercih edilebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Bu yolun önemi büyük. Çalışmalar tamamlandığında tünelin girişinden çıkışına iklimin değiştiği müthiş bir eser ortaya koymuş olacağız. İnşallah tüm güzergahın açılışını da birlikte yaparız. 16 Nisan halk oylaması geride kaldı ve kaldığımız yerden projeleri takip etmeye, bize güvenenlerin güvenlerini boşa çıkarmamak adına çalışmaya başladık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!