Konyaaltı - Elmalı Kültür Turları Protokolü

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı - Elmalı Kültür Turları Protokolü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 11:29

KONYALATI BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK VE ELMALI BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT ÖZTEKİN, PROTOKOLE BİRLİKTE İMZA ATTILAR

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önemli bir kültür ve medeniyet kenti olan Elmalıya kültür gezileri düzenlemeyi içeren protokol yaptıklarını açıkladı.
Geçtiğimiz yıl “kentlilik bilinci oluşturmak” adına tarihi ve kültürel geziler düzenleyen Konyaaltı Belediyesi, Elmalı Belediyesi ile yaptığı protokol ile bu gezilerin kapsamını genişletiyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, makamında ağırladığı Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ile birlikte, “Konyaaltı’ndan Elmalı’ya Kültür Gezileri” protokolüne imza attı.
ELMALI İLE İYİ NİYET ANLAŞMASI
Başkan Muhittin Böcek, yapmış oldukları iyi niyet protokolü ile tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkan Elmalı’ya “kültür gezileri” düzenleyeceklerini söyledi. Muhittin Böcek, Konyaaltı’ndan Elmalı’ya düzenlenecek olan bu geziler kapsamında vatandaşların Elmalı Arkeoloji Müzesi, Elmalı Muhammed Hamdi Yazır Müzesi, Vahab-ı Ümmi, Ömer Paşa Cami, Sinan-ı Ümmi ve Abdal Musa Türbeleri ile tarihi çarşı ve sokakları rehber eşliğinde gezme fırsatı bulacaklarını söyledi.
Kırkpınar’dan bile eski yağlı güreş tarihiyle Elmalı’nın bir çok kültürel zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Muhittin Böcek, imzaladıkları protokolle tüm bu tarihi ve kültürel değerleri Elmalı’nın dışına taşınmasına katkı sağlamak istediklerini söyledi.
ÖZTEKİN’DEN BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ise konuşmasında, Selçuklulardan Osmanlıya; Osmanlılardan ise günümüze kadar tarihe tanıklık eden Elmalı’nın çok önemli bir medeniyet merkezi olduğunu söyledi. 140 tane tarihi konak, medreseler, hamamlar, arastalar, tarihi cadde ve sokakları ile Elmalı’nın tam bir kültür ve tarih şehri olduğunu ifade eden Öztekin, tüm bu değerleri öne çıkarmak istediklerini söyledi. Ümit Öztekin, Konyaaltı Belediyesi ile yapmış oldukları protokol ile amaçlarının Elmalı’yı Antalya genelinde tanıtmak olduğunu söyledi. Öztekin, bu anlamda kendilerine destek veren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, sonrasında bir birlerine verdikleri çeşitli hediyelerle protokol törenini sonlandırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!