Konyaaltı Belediyesi’nden 5 Farklı Koro

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı Belediyesi’nden 5 Farklı Koro
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 16:05

ANTALYA KONYAALTI BELEDİYESİ TARAFINDAN, GENÇLİK VE ÇOCUK KOROLARI KAYITLARI BAŞLADI

Konyaaltı Belediyesi, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ile Gençlik ve Çocuk Koroları kayıtları başladı.
Geleneksel Türk süsleme sanatlarını yaşatmak, yeni nesillere öğretmek için açılan ve bugüne kadar Antalyalılardan büyük beğeni alan Konyaaltı Belediyesi koroları için kayıtlar başladı. Geçtiğimiz yıl her ay farklı bir konsepte sahne alan ve bu yönüyle Antalya’da bir rekora imza atan Türk Halk Müziği Korosu, Ahmet Yiğit Aktı şefliğinde yine müzikle dolu bir yıla hazırlık yapıyor. Zehra Özçelik’in şefliğinde yine bir çok başarılara imza atan Konyaaltı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu içinde kayıtlar devam etmekte.
5 FARKLI KORO İLE MÜZİK DOLU BİR YIL
Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu ile Antalya’da birinden renkli konserlere imza atan Konyaaltı Belediyesi, bu yıl sadece gençlerin yer alacağı koro içinde üye kaydı alıyor. 15-25 yaş arası gençlerin yer alacağı Çok Sesli Gençlik Korosu için de başvurular sürüyor. Konyaaltı Belediyesi Gençlik Korosu ve Çocuk Korosu, Elvan Vural Akçalı şefliğinde icra edilecek.
BU KORO SADECE GENÇLER İÇİN
1 Eylül Pazartesi günü başlayan koro üye kayıtları için büyük ilgi olduğuna dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkan Muhittin Böcek, bu yıl beş farklı türde koro ile Antalyalıların karşısına çıkacakları belirtti. Böcek, çok değerli şeflerin titiz çalışması sonucu oluşturulan koroların, geçtiğimiz yıl gerek halk oyunu, gerek ise sevilen ses sanatçılarına yer verilen bir birinden renkli gösterilerle Antalyalılardan büyük beğeni aldığını ifade etti. Böcek, bu yıl oluşturulan Gençlik Korosu ile de bu çıtayı artırarak müziğin her rengini Antalyalılara sunmak istediklerini kaydetti.
Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Kadınlar Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Gençlik Korosu ve Çocuk Korosu için başvurular Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde yapılmakta. Başvurular 4 Eylül Cuma günü sona erecek. Kayıtların ardından bir ay gibi bir süre içinde kursiyerlere ses açma, repertuar ve solfej eğitimi verilecek. Seçmeler 28 Eylül Pazartesi günü yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!