Konyaaltı Belediyesi, Likya Yolu’nu Turizme Kazandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltı Belediyesi, Likya Yolu’nu Turizme Kazandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 14:58

KONYAALTI BELEDİYESİ, LİKYA YOLU'NU TURİZME KAZANDIRIYOR

Konyaaltı Belediyesi ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği işbirliğiyle hazırlanan “Konyaaltı Kültür Parkurları; Likya Yolu” projesini hayata geçiriyor.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2015 yılı mali destek programına dahil edilen ve desteklenmeye değer bulunan proje ile Konyaaltı Belediyesi, tarihi Likya Yolu’nu yeniden gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.
Geçtiğimiz aylarda ‘Konyaaltı Bölgesi Sürdürülebilir Eko-Turizm’ projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Proje kapsamında Çakırlar Bölgesi’ne güneş enerjisiyle beslenen aydınlatma direkleri kurduk. Ardından sıcak asfalt ve kaldırım çalışmasıyla da bölge esnafına ekonomik katma değer sağladık. Kiralama yöntemiyle çalışan bisiklet istasyonu ile de bölgeye ziyarete gelen konuklara farklı bir aktivite sunduk” dedi.
“12 AY BOYUNCA TURİZM FAALİYETLERİ İÇİN AÇIK TUTULACAK”
Şimdide ‘Konyaaltı Kültür Parkurları; Likya Yolu’ projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, 41 kilometre yol üzerinde, bisiklet parkuru, dinlenme ve konaklama noktaları oluşturacaklarını söyledi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Tarihte Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasındaki patikaların işaretlenip haritalanması ile oluşturulan rota, 509 kilometre ile dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkuru arasında gösteriliyor. Yılda 30 bin ziyaretçiyi ağırlayan Likya Yolu’nu 41 kilometresi ilçemiz sınırları içinde kalmakta. Projeyle bu 41 kilometre yol üzerinde, bisiklet parkuru, dinlenme ve konaklama noktaları oluşturacağız. Böylelikle yılda 30 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan Likya Yolu’nu 12 ay boyunca turizm faaliyetleri için açık tutabileceğiz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!