Konya ZMO'dan "Başak Gecesi" etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Konya ZMOdan Başak Gecesi etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 12:31

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Tarımsal Öğretimin 169. yılı nedeniyle ZMO Konya Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen "Başak Gecesi", ZMO Genel Başkanı Özden Güngör'ün katılımıyla yapıldı.

Güngör, yaptığı konuşmada, tarımın öneminden bahsederek, stratejik bir sektör olan tarımda en önemli aktörlerin ziraat mühendisleri olduğunu söyledi.

ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış ise tarımın değişen dünya şartlarına uyum sağlaması için teknoloji ve eğitime ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu açıdan çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bitkisel ve hayvansal üretim ile endüstriye hammadde temininden, enerji tarımından hatta küresel ısınmanın kontrol alınmasına kadar görev alan ziraat mühendislerinin öneminin ortaya çıktığını belirten Çalış, "Ziraat mühendislerinin mutlaka dünyadaki gelişmeleri takip etmesi gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Konya Tarım İl Müdürü Seyfettin Baydar da Konya'nın büyük bir tarım potansiyeli olduğunu, bu potansiyelin paydaşlar arası koordineli ve sistemli bir çalışmayla açığa çıkacağını vurguladı.

Programda, Ziraat Mühendisleri Odası kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla Güngör ile ZMO Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gülçubuk'a Konya Şubesi tarafından 60'ıncı yıl plaketi takdim edildi.

Ziraat Mühendisliği mesleğinde 35. yıllarını dolduran ziraat mühendisleri Fikret Seyman, Tayfun Erdoğan, Gül Örs, Muammer Özmen Enver Nöbet, Abitter Güldalı, Sami Vurucu ve Hüsnü Küçükönal'a da plaket takdim edildi.

Programa, Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Mustafa Yılmazkart, KTB Başkan Vekili Namık Köklüsoy ve Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sade katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!