Konutta Sonbahar Rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Konutta Sonbahar Rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 17:14

Haberin Devamı

Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı

Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı
Konutta Sonbahar Rüzgarı

TÜRK ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörü 2012’den sonra büyüme adımlarına hız kazandırdı. Peş peşe gelen yasal düzenlemeler ile tırmanışa geçen sektör yılın ilk 6 ayında iyi bir tablo yakaladı. 2013’ün ilk 6 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4.4 büyürken, inşaat sektöründe büyüme yüzde 6.8 olarak gerçekleşti. Önce yabancıların konut alımını kolaylaştıran mütekabiliyet yasası, sonrasında da kentsel dönüşüm projeleri sektörün büyümesini tetikledi.

Haberin Devamı

Gayrimenkulde mevsimsel durgunluk geride kaldı. Eylül’ün gelmesi ile sezona başlayan inşaat sektörü yeni projelerini vitrine sundu. Sadece bu ay için satışa sunulan konutların 10 bini aşması bekleniyor. Markalı konut projeleri yanında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) düşük gelir grubuna, Emlak Konut GYO’nun orta gelir grubuna yönelik projelerine talep oldukça fazla oldu.

Sektör Büyüyor, Seçenekler Artıyor

2. GÖRSEL EKLENECEK!!

GEÇEN yılı 0.6 büyüme ile kapatan inşaat sektörü yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,9, ikinci çeyreğinde ise yüzde 7,6 büyüdü. Kentsel dönüşüm ve yabancılara satış ile hareketlenen sektör, yaz durgunluğunu attı ve yeni projeler ardı ardına sıralandı. Satışa çıkan projeler artınca ev alacak ya da eve yatırım yapacakların seçenekleri çoğaldı.

TÜRK ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörü 2012’den sonra büyüme adımlarına hız kazandırdı. Peş peşe gelen yasal düzenlemeler ile tırmanışa geçen sektör yılın ilk 6 ayında iyi bir tablo yakaladı. 2013’ün ilk 6 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4.4 büyürken, inşaat sektöründe büyüme yüzde 6.8 olarak gerçekleşti. Önce yabancıların konut alımını kolaylaştıran mütekabiliyet yasası, sonrasında da kentsel dönüşüm projeleri sektörün büyümesini tetikledi. Yabancıya yılsonuna kadar yapılan satışların yaklaşık 3 milyar, orta vadede ise 10 milyar dolar gelir sağlanacak. 6,5 milyon konutu yenileyecek dönüşüm projeleriyle gerek inşaat, gerekse alt sektörlerdeki büyüme daha üst seviyelere çıkaracak.

Haberin Devamı

Gayrimenkulde mevsimsel durgunluk geride kaldı. Eylül’ün gelmesi ile sezona başlayan inşaat sektörü yeni projelerini vitrine sundu. Sadece bu ay için satışa sunulan konutların 10 bini aşması bekleniyor. Markalı konut projeleri yanında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) düşük gelir grubuna, Emlak Konut GYO’nun orta gelir grubuna yönelik projelerine talep oldukça fazla oldu.

Konut sektörü geçtiğimiz aylarda tarihin en düşük konut kredi faiz oranını yakaladı. 0.60’lardaki faizler adım adım yükseldi. Ancak gayrimenkul geliştiren şirketlere göre mevcut oranlar hala makul. Artan inşaat maliyetleri ve KDV etkisiyle konut fiyatlarının yükseleceği, bu nedenle erken alanların kazançlı çıkacağı düşünülüyor. Faiz endişesi ile alımı durdurmanın iyi bir karar olmadığını belirten patronlar, gerekli olduğunda şirketlerin faizleri sabitleme yöntemini seçebileceğini dile getiriyor.

Haberin Devamı

Maketten daire alımı yatırım için cazip olmakla beraber birçok riski de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız kötü örnekler bu alanda yeni bir yasa düzenlemeyi zorunlu kıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, konut bitirme sigortası ile konutzede oluşmasını engelleyeceklerini açıkladı. Meclis’in açılmasından hemen sonra yasalaşması beklenen düzenleme ile ruhsat almadan satış yapmak yasaklanacak. Maketten satış yapan firma inşaat bitirme sigortası yapacak ve olası bir aksilikte sigorta şirketi devreye girecek. Böylece konut alan kişi satış ofislerine gittiğinde sigortaları olup olmadığını soracak ve bu bağlamda karar verecek.

Haberin Devamı

Konutta değişen KDV uygulaması mevcut projelere olan talebi arttırdı. Yeni düzenlemeye göre KDV, rayiç bedelleri 499 liraya kadar olan arsalarda yüzde 1, 500 ile bin lira arası olan arsalarda yüzde 8, bin lira ve üzeri olan arsalarda ise yüzde 18’e çıktı. 1 Ocak 2013 tarihinden önce ruhsat alan projeler, yeni düzenlemeye dahil edilmedi. Bu da sektörde satışı devam eden ve inşaata başlamamış olsa da ruhsatını almış projeleri düzenlemeden muaf tuttu. Şu anda stokta bulunan ve 150 metrekareden küçük olan konutlar yüzde 1 KDV üzerinden satılıyor. KDV artışından etkilenmek istemeyen konut yatırımcısı stokları tercih ediyor. KDV’den doğacak fiyat artışının 2014 yılında hissedilmesi bekleniyor.


NUROL GYO

3. GÖRSEL EKLENECEK!!

Haberin Devamı

Basın Ekspres’e 340 milyon dolarlık proje

Hürriyet Medya Towers’ın bulunduğu araziyi 127.5 milyon dolara satın alan Nurol GYO, proje için toplam 340 milyon dolar yatırım yapacak. Projede, ‘loft’, ‘rezidans’ ve ‘tower’ olmak üzere üç farklı konseptte 1.118 konut yer alacak. Nurol Park’ta konutların yanı sıra 24 bin metrekare açık hava yaşam vadisinde 70’e yakın cafe ve mağaza, ayrıca 20 bin metrekare alana sahip ofis bloğu ve otel bulunacak. Projenin tüm fonksiyonlarıyla 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

MAHALLE DOKUSU YARATILIYOR
Nurol Park kapalı site mantığından uzak, çevresiyle iletişimi kopmayan bir proje olarak tasarlandı. Projede, bölge için de bir çekim alanı olması hedeflenen kamusal alanın yanında sokak – çevre kullanımı maksimum olan bir mahalle dokusu yaratılıyor. Loft konut blokları arasındaki sokaklar Beyoğlu Tünel’deki geleneksel sokak yaşamından esinlenerek alışveriş ve cafe alanı olarak tasarlanıyor. Projede üst ve alt platform arasında 7 metrelik kot farkı bulunuyor. Üst kottaki tüm konut blokları bir avluya açılıyor. Alt kotta ise ticari alanlar yer alıyor. Bu sayede, projemizde birbiriyle diyalog halinde bir mimari ve sosyal yapı oluşturuluyor.

HER İSTEĞE BİR SEÇENEK VAR
Nurol Park projesinde metropol hayatının gerektirdiği farklı beklentilere ve ihtiyaçlara cevap vermek için tasarlanan 7 katlı iki blokta yer alan 84 loft dairesi bulunuyor. 3.20 metre tavan yüksekliği ile ferah bir yaşam alanı sağlayan loftlarda 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri bulunuyor. Loft’lar 113 metrekare ile 191 metrekare arasında değişiyor. Projede 1+1 ve 2+1 seçenekleri ise 154 rezidans dairesinde buluşuyor. 13 kata sahip rezidans bloğunda, concierge hizmeti de sunulacak. Rezidanslar 54 metrekare ile 83 metrekare arasında değişen boyutlara sahip. Nurol Park’ın tower daireleri 10 ile 31 katlı 4 blokta toplanıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklere sahip toplam 880 adet tower dairesi bulunuyor. Tower dairelerinin boyutları 74 metrekareden başlıyor, 204 metrekareye kadar yükseliyor.

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç Sektör için ne dedi

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Gelişen ve ekonomisi büyüyen ülkemizde, yabancıların da ilgisiyle gayrimenkul fiyatlarında artış beklenebilir. Ortadoğu bölgesinden bakıldığında İstanbul, iklim, konum, arzu edilen konfor ve bunlara ulaşılabilirlik açısından çok cazip bir kent. Bu özelliklerinden dolayı da Ortadoğu’nun Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecektir. Avrupa’daki ekonomik buhran akabinde yatırıma gitmesi gereken para açısından da İstanbul son derece cazip bir noktada durmaktadır. Türkiye’de son yıllarda gayrimenkul sektöründe büyük bir atılım gerçekleşmektedir. Başlatılan kentsel dönüşüm projesi de bu alanda yapılan çalışmaların önemli bir göstergesidir. Son zamanlarda gayrimenkul alanında yapılan ciddi yatırımlar İstanbul’u dünya kenti olmaya yaklaştırıyor. Bunun yanı sıra, önümüzdeki dönemlerde doğru planlanmış yüksek katlı binalar da İstanbul silüetinde yerini alacaktır. Yüksek katlı binalar doğru bir mimari stratejiyle ve doğru şehircilik kriterleriyle inşa edildiğinde yapay görünümden daha şehirle bütünleşik bir yapıya dönüşecektir.

İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Doğru ilkeler üzerinde en doğru lokasyonda proje üreten firmalar hayata geçirdiği projelerle diğerlerinden ayrışacaktır. Projelerde başarıyı yakalamak için en önemli konular pazar araştırması ve bölge araştırmasıdır. Nurol GYO olarak her projelerimizde doğru danışmanlarla bir araya gelip ön çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda projeyi hayata geçirmediğiniz sürece hedeflediğiniz satışları yakalamanız çok zor.

Söylemek istedikleriniz?
Yabancı yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevirmesiyle birlikte, ofis ihtiyacının önümüzdeki dönemde daha da artacağını öngörüyoruz. AVM pazarı doygunluk noktasına gelirken, ofis pazarının istikrarlı gelişimini sürdürdüğünü gözlemliyoruz.

Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
Nurol Park projesi karma bir yapı olduğu için aslında farklı özelliklere sahip birçok kişiye hitap eden bir projedir. Her gelir grubuna hitap eden özellikte ve fiyatta dairelerimiz mevcut.

Bu projede ne kadar prim bekliyorsunuz?
Potansiyel finans sektörü alanları arasında gösterilen bölge, havaalanına olan yakınlığı ve ana ulaşım aksları üzerinde kalan konumuyla önemli bir iş bölgesi haline gelmiştir. İkitelli, Çatalca, Çorlu gibi yoğun sanayinin olduğu bölgelere olan yakınlığı Güneşli’yi ticaret hayatı için daha ayrıcalıklı bir yere koyuyor. Bu nedenlerden ötürü proje hiç kuşkusuz yatırımcısına çok yakın zamanda iyi bir getiri sağlayacaktır.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
Eylül 2012’de hayata geçirmiş olduğumuz ‘’EvOfisEv’’ konsepti ile Nurol Tower ve 2013 Haziran ayı itibariyle inşasına başladığımız, içerisinde konut ve ofis bloklarının yer aldığı bir karma proje olan Nurol Park şu anda inşası devam eden markalı konut projelerimiz. Aynı zamanda 2013 yılı içerisinde yapacağımız bir diğer markalı konut yatırımı da Seyrantepe’de 9 bin 500 metrekarelik arsa üzerine olacaktır.


KLK YAPI

4. GÖRSEL EKLENECEK!!


2 bin metrekare bahçeli villalar

Sektörde 70’inci yılını kutlayan Kulak İnşaat’ın iştiraki olan KLK Yapı Büyükçekmece’de Valle Lacus projesini hayata geçiriyor. 110 dönüm alana kurulu projede 2 bin metrekare bahçeye sahip 44 villa yer alıyor. Şirketin İstanbul’daki ilk projesi olan Valle Lacus’taki villalar 750 metrekare ve tripleks olarak inşa ediliyor. Fiyatların 1.3 milyon dolardan başladığı projede örnek villa tamamlandı ve ilgilenenlerin beğenisine sunuldu.

HER VİLLAYA ÖZEL HAVUZ
8 oda ve 2 salondan oluşan villalarda her odanın banyosu var. Ayrıca her villa 1,8 ile 2,3 dönüm arasında arazi üzerine kurulu ve kendi özel ısıtmalı havuzuna sahip. Evlerde bulunan iç bahçeler sayesinde evde hiç karanlık nokta yok ve yaz - kış özel bir açık alan yaşamı sağlıyor. Her villanın kendine ait 1 kapalı 2 açık otoparkı ve mini sinema salonu var. Villalar peyzajı bitmiş olarak teslim edilecek bu sayede her evin kendi küçük korusu olmuş olacak. Proje biterken 2 adet VIP minibüs proje sakinlerine hediye olarak verilecek.

MALİYETLER DÜŞECEK
Proje kapsamında hava kaynaklı elektrikle çalışan ısı pompaları sayesinde, ısınma ve soğutma maliyetlerinin minimum seviyelere düşüren çevreci bir teknoloji kullanılmış. Sosyal tesis alanında projenin tamamına hizmet eden jeneratör sistemi, açık ve kapalı havuzlar, fitness alanları,sauna ve buhar odaları, teraslı restoran alanı,açık- kapalı spor alanları, çocuk oyun alanları ile doğa içerisinde farklı bir yaşam sunuyor. Valle Lacus’ta yeşil hayat ilk günden hazır olacak. Birçok projeden farklı olarak sadece genel kullanım alanları değil, villa bahçeleri de peyzaj çalışmaları dahilinde dikilecek binlerce ağaç sayesinde her bir ev kendi minik korusuna sahip olacak.

KLK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Kulak Sektör için ne dedi

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
İnşaat sektörü her zaman için ülkemizin lokomotif sektörlerinden olmuştur. Bununla beraber krizlerden en çabuk etkilenen ve en geç çıkan sektör inşaat sektörüdür. Ülkemizin gündeminde yoğun bir yer tutan kentsel dönüşüm projeleri, yapılan yeni enerji tesisleri, sanayi tesisleri, ülke kredi notumuzun yatırım yapılabilir ülke seviyelerine gelmesi, mütekabiliyet yasaları ve hala Avrupa nın belli başlı ülkelerine göre gayrimenkul fiyatlarının düşük olması sebebiyle ülkemizde inşaat sektörünün daha alacağı çok yol var.

İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Zamanında teslim, kaliteli malzeme ve işçilik kullanımı, çevreye duyarlı projeler üretmek ve insanlara rahat nefes alabilecekleri yaşam alanları sunmak en önemli faktörlerdir. Bunları gerçekleştirirken çalışanların sağlığı ve güvenliğini her zaman ön planda tutmak gerekir. Bununla beraber satış öncesi olduğundan daha fazla satış sonrası hizmetleri ön plana çıkartabilmek farklılaşma adına büyük öneme sahip.

Söylemek istedikleriniz?
Sektörde 70. Yılını kutlayan Kulak İnşaat A.Ş. nin yüzde 100 iştiraki olan KLK YAPI olarak müşterilerimize Valle Lacus Projemizdeki her türlü detayı çok titiz çalışmalar sonucunda ortaya çıkardık. 70 yılın vermiş olduğu bilgi birikim ve tecrübenin yansımalarını bu projemizde ortaya döktük. Şehir hayatının monoton ve stresli hayatından uzak ama bir
o kadar da şehir hayatının bütün olanaklarına yakın, çevre dostu bir proje ve yaşam alanları yarattığımıza inanıyoruz.

Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
KLK Yapı her gelir düzeyine uygun projeler üretmek için yola çıktı. Bu projemizle üst gelir grubuna hitap ediyoruz.

Bu projede ne kadar prim bekliyorsunuz?
Projemizin lokasyon güzelliği, doğayla iç içe olması, 3. Havalimanına yakınlığı, sunmuş olduğumuz yaşam alanının doğayla entegre olması, sunmuş olduğumuz sosyal imkanların çeşitliliği ve en önemlisi yarattığımız yaşam alanlarının yerli ve yabancı kurum ve kişilerden çok büyük beğeni toplaması Valle Lacus’ un kısa-orta vadede minimum yüzde 20-30 mertebesinde prim yapmasıdır. Uzun vadeyi düşündüğümüz zaman pirim oranlarının bahsettiğim oranların çok üzerine çıkacağı aşikardır.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
2013’ün son çeyreğinde Basın Ekspres aksının üzerinde başlayacağımız ikinci projemiz konut ve ticari içerikli karma bir proje olacak. Yaklaşık 500 bağımsız bölümden oluşacak projemizin ses getirecek bir proje olacağından kuşkumuz yok. Şu an İstanbul’un en çok gelişim gösteren bölgesinde bulunan projemiz gerek yatırımcıya gerekse son kullanıcıya büyük primler sağlayacaktır. Akabinde Anadolu yakasında ve tekrar Avrupa yakasında olmak üzere 2014 ün ilk çeyreğinde başlayacağımız iki projemiz daha var. Bunlarla ilgili hazırlık çalışmalarımız devam ediyor.

SOYAK

5. GÖRSEL EKLENECEK!!

Yüzde 1 peşinatla Halkalı’da ev alın

İstanbul’un prim yapan bölgelerinden Halkalı’da yer alan Soyak Evostar’da bin konut yer alıyor. Soyak’ın, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirdiği projede, yüzde 1 peşinat ve 1 yıl sonra ödeme imkanıyla ev sahibi olunuyor. Soyak Evostar’da 1+1 daireler 42-57 metrekare, 2+1 daireler ise 67-128 metrekare arasında değişiyor. Projede ayrıca yüzde 1 KDV taahhüdü de sunuyor. Soyak Evostar’da, 1+1 daireler 182 bin 500 TL’den satışa sunulurken, 2+1’ler 246 bin TL ve 3+1 daireler 359 bin TL’den satılıyor. 2+1 bahçeli dubleksler ise 333 bin 500 TL’den alıcısını bekliyor.

İDEAL BÜYÜKLÜK YAKALANDI
Yüzde 85’inin satılan projede günümüz yaşam tarzına daha uygun olan ideal büyüklüklerde konut konseptiyle sunuyor. Alırken de otururken de daha az ödeme yapılmasına imkan tanıyan Soyak Evostar’da gereksiz hacimlerden doğan satış fiyatları, ekstra ısıtma, soğutma, elektrik, su, temizlik ve aidat giderleri en aza indirildi. Soyak, tasarruflu ve sürdürülebilir yaşam kriterlerini gözeterek yeşil binalar üreten ve Ulusal Kalite Başarı Ödülü EFQM’i almış tek Türk gayrimenkul
firması olarak öne çıkıyor.

Halkalı’ya 6 bin konut
Özellikle arsa-arazi yönünden zenginliği ve bilinen tüm merkezlere yakın konumu nedeniyle Halkalı konut firmaları için önem arz ediyor. Sanayinin de merkezi olan Halkalı’da düzenli yerleşim, planlı uygulama bu bölgeyi nitelikli gelişimin örnek merkezi haline getirdi. Evostar projesiyle birlikte Soyak’ın Halkalı’ya olan yatırımı 6 bin konutu buldu.

Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel Sektör için ne dedi
İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Gayrimenkul sektörü olarak tarihe geçecek bir yılın ardından 2013’e çok hızlı başladık. Geçtiğimiz yıl çıkan
Mütekabiliyet Yasası’nın yansımalarını kısa sürede almamız için, iyileştirmeler de peşi sıra gelmeye başladı. Örneğin mülk alan yabancılara oturma izni 1 yıla çıkarıldı. Mütekabiliyet Yasası öncesi satışların yüzde 2-4’ü yabancılaraydı, artık yüzde 5-10 hatta bazı projelerde yüzde 20-30 mertebesine ulaştı. Bu yasanın, senede 5 milyar dolar ile
10 milyar dolar arasında Türkiye gayrimenkul sektörüne olumlu etkisi olacaktır. Kentsel dönüşüm ve nüfusa bağlı dinamiklerin de etkisiyle Türkiye gayrimenkul piyasasının yıllık işlem hacminin 50 milyar dolardan 100 milyar dolara yükselme potansiyeli var. 2023 yılına kadar yeşil sertifikalı konutlar yaptığımız takdirde Türkiye 25 milyar dolar tasarruf yapabilir. Kentsel dönüşüm konusuna da değinmek isterim. Önümüzdeki 10-20 yıllık sürede 7-8 milyon konutun yenilenmesi söz konusu. Gayrimenkul Yatırımı olarak bakıldığındaysa üretilecek bu yeni 7 milyon konutun satış değeri ortalama 200 bin TL/konut olacağı varsayıldığında, 1,4 trilyon TL’lik bir gayrimenkul pazar büyüklüğü oluşturacaktır.

İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Farklılaşmak ancak ve sürdürülebilir binalar ya da diğer deyişle yeşil binalar inşa etmekle olur. Çünkü bugün artık dünyada hiçbirimizin sırtını dönüp görmezden gelemeyeceği bir yeşil dönüşüm kavramı var. Birçok Avrupa ülkesi iş süreçlerini, üretimlerini, yaşam alanlarını çevreyle uyumluluğu doğrultusunda tekrar gözden geçiriyor. Uzun süreçte, doğayla uyumlu olmayan hiçbir işin sürdürülebilir olmasının mümkün olmadığı artık bütün çevrelerce kabul görüyor ve farklı alternatifler aranıyor. Yeşil politikalar devletlerin kalkınma programlarının bir parçası haline geliyor. Dünyada yeni bir ekonomik düzen kuruluyor, yeşil ekonomiler oluşturuluyor. Bu yüzdendir ki, Türkiye’nin kalkınma stratejisi,
sürdürülebilir kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil bina uygulamalarını da içermesi gerektiğini dâhil olduğumuzu hemen her platformda söylüyoruz. Bunun yanı sıra tasarım da farklılaşmakta önemli unsurlardan biri. İhtiyaçları göz ardı etmeden beğeni ve merak uyandıracak tasarımlar çağımızın önemli ipuçlarından. Yapılan projelerde farklı temalar oluşturmak da farklılaşmanın başka bir boyutu. .

Söylemek istedikleriniz?
Satış ofislerimizde yaklaşık 2 saatte bir ev satıldığını görüyoruz. Böylece biz her ay 100-150 kişiye aynı zamanda hem yatırım olanağı sunuyoruz hem de geleceklerini güven altına alıyoruz. Bir kişi son 2 yılda altına yatırım yapmış olsaydı zarar edecekti, parasını bankada tutarak mevduata yatırım yapmış olsaydı yaklaşık yüzde 15 oranında bir kazanç elde edecekti. Oysa Soyak projelerinden son 2 yılda ev sahibi olanların proje lokasyonu ve şehrine göre de yüzde 40-65 aralığında bir kazanç sağladıklarını görüyoruz.

Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
Soyak Evostar özelinde bu projede karı koca çalışan, A ve B sosyo ekonomik düzeydeki aileler hedefleniyor.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
Artık yalnızca İstanbul değil, İzmir de gayrimenkul yatırımı için fırsat şehirlerinden biri haline geldi. Kent merkezinde de kentsel dönüşüm alanları yeni yatırımlar için fırsat yaratacaktır. Kentin metro hattına yakın bölgeleri ve yeni üniversite bölgelerindeki yeni projelerle, kent merkezindeki lüks projelerde artış gözlenecektir. Soyak olarak bizim de İzmir’e yatırımlarımız bundan sonra da devam edecektir. İzmir’de gerçekleştirilen İzmir’in mega projesi Soyak Siesta’nın yeni etabı olan Siesta Blue’nun lansmanını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Ülkemizde, İstanbul’un konut sektöründeki ağırlığı Anadolu’ya kaymaya başladı. GYODER tarafından yapılan Türkiye Gayrimenkul Sektörü Temel Göstergeleri 2012 raporuna göre, İstanbul’un konut sektöründeki payı giderek azalıyor. Bursa, Antalya, Adana, Konya, Mersin, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Balıkesir, Samsun ve Eskişehir’in bulunduğu illerde ise yükseliyor. İşte biz de bu illerde arsa arayışımızı sürdürüyoruz.

ANT YAPI

6. GÖRSEL EKLENECEK!

Beylerbeyi’nde ‘Boğaz’a komşu mutlu hayatlar

Ant Yapı imzalı Antteras projesi, Beylerbeyi sırtlarında, Kirazlıtepe-Küplüce sınırları içerisinde, boğaz manzarasına hakim olan bir tepede hayata geçiyor. Projede her biri farklı renk ve tasarımlı ahşap görünümlü 88 konut yer alıyor. Antteras’ta, 3+1 normal konut , 2+1, 4+1 ve 5+1 dubleks konutlar yer alıyor. 2+1, 4+1, 5+1 dubleks daireler
189 ile 435 metrekare, 3+1 daireler ise 189 - 263 metrekare arasında değişiyor. Projede birleştirme imkanı sunan dubleks konutlar ile ikiz villa oluşturulabiliyor. Antteras’ta fiyatlar ise 875 bin dolardan başlıyor, 2 milyon 900 bin dolara kadar yükseliyor

Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay Sektör İçin Ne Dedi
İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyük işlere imza atan Türk müteahhitlerinden biri olarak sektöre her iki açıdan da bakmak gerektiğini düşünüyoruz. 2013 yılında, Dünyada 2008 yılında başlayan ekonomik krizin etkilerinin, alınan tedbirler ile yavaş da olsa azaldığını yurt dışında çalıştığımız pazarlarda görüyoruz. Dünya genelinde ekonomik durgunluğun aşılmasının Türkiye için de çok büyük faydalar sağlayacağı bir gerçek. Özellikle Mütekabiliyet Yasası ile oluşan beklentilerimizin karşılanması açısından uluslararası gelişmeler bizleri yakından ilgilendiriyor. Türkiye içerisinde özellikle İstanbul değerlendirildiğinde ise her zaman dediğimiz gibi deprem gerçeği, göç, nüfus artışı, evlenmeler, boşanmalar, daha iyi koşullarda yaşama isteği vb. dinamikler sebebi konut açığı uzun yıllar devam edecek gibi görünüyor. Ancak uygun arsa geliştirilememesi ve pahalı arsa fiyatları sebebiyle fiyat artışı sektörü engelleyen en önemli faktörlerden. Türkiye ölçeğinde en önemli soru; alıcı ve satıcı doğru fiyatta buluşamıyor ki bu durum da arz talep dengesizliğini ortaya çıkarıyor.

İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Tamamlamış olduğumuz ve mevcutta geliştirmekte olduğumuz projelerin her birinin ayrı ayrı fizibilitesini yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki her bölge kendine göre farklı talepler içeriyor ve bir bölgede yaptığınız başarılı bir proje başka bölgede aynı sonucu vermeyebiliyor. Sonuç olarak fizibilitelerin farklı özellikleri olmasına rağmen ortak noktaları en yüksek kaliteyi en uygun fiyat ile sunmamız. Ayrıca projelerimiz gelişmiş özelliklerinin yanı sıra iddialı komşu profili ile lüks konut kavramını tamamlamakta.

Söylemek istedikleriniz?
Son zamanlarda gözlemlediğimiz değişik sektörlerden birçok firma birçok konut projesi geliştirmeye soyundular. Alıcıların çok dikkatli davranarak karar vermelerini, sonunda hüsrana uğramamak adına sektörde tecrübeli firmaları tercih etmelerini öneriyoruz. Bu iş konut sat ve yap ile bitmiyor satış sonrası bizce tutarlılık ve devamlılık, inşaat
sektöründe göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir unsur.

Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
Lüks konut üretiyoruz, Antteras projesi de, gerek İstanbul’un(Beylerbeyi’nin) son kalan güzel konumlu yeri olması gerekse kalitesi, farklı mimarisi ve de içeriğiyle bunun en ön plana çıkan örneklerinden biri. Sonuç olarak hedef kitlemiz üst gelir grubuna yönelik. Ancak bizim için her zaman en önemli husus güzel komşuluk ilişkileri yaratabilecek yaşam alanları oluşturmak. Bugüne kadar projelerimizde bunu başardık, devamı için de özen gösteriyoruz.

Bu projede ne kadar prim bekliyorsunuz?
Ant Yapı olarak her proje başlangıcında yüzde 50 oranında prim beklendiğini söyleriz. Ancak bir kaç yıl sonra her
projemizde döviz bazında yüzde 100’ü, yüzde 200’ü aşan sonuçlarla karşılaşıyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
Önümüzdeki kısa dönemde başladığımız ve başlayacağımız toplam 500 milyon dolarlık yatırım planımız mevcut. Antteras projesi haricinde biri, iki boğaz köprüsünün ortasında bir konumda Ümraniye’de yer alacak “Antasya” isimli 600 daireden oluşan rezidans projesi. Bunun dışında Avrupa yakasında, havaalanına çok yakın bir konumda yine rezidans konseptli bir başka proje geliştireceğiz, Halkalı bölgesi Basın-Ekspres yolu üzerindeki 300 konutluk projenin adı “Antplato”. Son olarak da, Çamlıca/Ünalan bölgesinde bulunan arsamız üzerinde bir ofis-residence projesi yatırımı planlıyoruz.

ÖZAK GYO

7. GÖRSEL EKLENECEK!

Lokasyon, proje ve fiyatla öne çıkıyor

ESKİDEN lokasyon tek önemli kriterdi. Şimdi hem lokasyon, hem proje hem de fiyat çok önemli. Hayat Tepe bu üç unsurun birleştiği bir proje. Özak Hayat Tepe Bayrampaşa projesinde yer alan 546 dairenin yüzed 35’nin satışını gerçekleşti. Gayrimenkul sektörünün hızlı büyüyen ve güvenilir markalarından biri haline gelen ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), başarılı 34 Portall ve İş İstanbul gibi iş merkezlerinin ardından konut projesi Özak Hayat Tepe Bayrampaşa için kamuoyunun önüne çıktı.

YENİ YÜZÜ SLOGANI
‘Eski İstanbul’un yeni yüzü Hayat Tepe’ sloganıyla gerçekleştirilen lansmanda farklı gayrimenkul sektöründe de öncü hedefler dikkat çekti. Şirket, önce ihtiyaçları tespit ediyor, sonra buna yönelik çözümler sunuyor. Şehrin merkezinde, modern insanın tüm ihtiyaçlarını karşılayan projede en uygun fiyatı sunuyor. Bu proje, merkezi lokasyona dönüşün başlangıcı olacak. Kreş, spor salonu, yüzme havuzu, kafeterya, alışveriş merkezi gibi tüm sosyal ihtiyaçları karşılayacak alanlarımız mevcut.
ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE
İstanbul’un tarihi yarım adasına sadece birkaç kilometre mesafede, lüks oteller ve seçkin alışveriş merkezleri gibi yatırımlarla sürekli gelişen şehir merkezinde yer alan Hayat Tepe; ticaret, yaşam ve eğlence merkezlerinin birleşme noktasında, ana arterlerin üzerinde yer alıyor. Hayat Tepe, her ihtiyaca ve zevke hitap eden daire seçenekleriyle, zengin yaşam alanları sunuyor. Üçgen mimari tasarımı ile 24 kat ve 3 bloktan oluşan Hayat Tepe’de 40 metrekare ile 230 metrekare arasında değişen toplam 546 daire bulunuyor. Hayat Tepe, Carrefour’dan Metro Gross Market’e, IKEA’dan Bauhaus’a ve Forum İstanbul’a kadar birçok sosyal alan ve alışveriş merkezleriyle çevrili bir bölgede yer alıyor. Çevresinde Medipol, Medical Park gibi önemli hastaneler ve birçok üniversite yer alan Hayat Tepe, bölgenin değerini artıran prestijli otellerden Crowne Plaza ve Holiday Inn Express’le de aynı ada da yer alıyor.
KESİNTİSİZ MANZARA
Hayat Tepe projesi, güneye doğru şehir ve devamında deniz manzarasına, doğuya doğru Haliç ve devamında Galata, güneydoğuya doğru ise tarihi yarımada ve Boğaziçi üzerinden Kadıköy manzarasına sahip. Bu nedenle konut bloklarının yerleşim ve açıları bir diğerinin manzarasını kesmeyecek şekilde planlanmış.
Yaratılan üçgen tasarım ile birlikte, Hayat Tepe’nin tüm bloklarında her kattaki daireler, güneşin değişik açılarından yararlanıyor; böylece her daire sakini bu ferah ve şık tasarımdan eşit seviyede faydalanmış oluyor.
EYLÜL 2014’TE TESLİM
İnşaatı hızla devam eden Hayat Tepe’de daireler sahiplerine Eylül 2014’te teslim ediliyor. Farklı fiyat ve ödeme seçenekleri sunan Hayat Tepe, İstanbul’un yatırım değeri en çok artan bölgesinde olma özelliğiyle de yatırımcıların dikkatini çekiyor. Farklı dekorasyon alternatifleriyle teslim edilecek Özak Hayat Tepe’de dairelerde Provence ve Modern tarzda iki faklı seçenek bulunuyor.


Sağlık ve huzur dolu alanlar

ÖZAK Hayat Tepe’de sağlıklı bir yaşam sürmeniz için sportif aktivitelere katılabileceğiniz birçok alanın yanında, 435 metre uzunluğundaki koşu parkuru da hizmetinize sunuluyor. Hayat Tepe projesinde en çok ilgi çeken alanların başında, bölge de arz eksiği olan, fitness center, SPA ve kapalı havuz geliyor Buhar odası, sauna, kapalı basketbol sahası, çocuk kulübü, masa tenisi salonu gibi sosyal alanlar da sunan Hayat Tepe’de kışın yaz keyfini sürebilmeniz için bir de kış bahçesi oluşturulmuş.

Yüzde 35’i satıldı

“Dün, bugün, yarın” teması üzerine kurulan Özak Hayat Tepe, mutluluğun mimarisi olarak tanımlanan üçgen mimari kullanılarak her bir metrekareden maksimum fayda sağlamasıyla dikkat çekiyor. Eskiden lokasyon tek önemli kriterdi. Şimdi hem lokasyon, hem proje hem de fiyat çok önemli. Hayat Tepe bu üç unsurun birleştiği bir proje. Birbirinin görüş açısını engellemeyen ve üçgen mimarisi sayesinde güneş ışığını her açıdan alabilen, üç ayrı bloktan oluşan proje yüzde 35’i satıldı. Ev sahiplerine 1700 metrekarelik kapalı sosyal alanın yanı sıra, “modern ve provence” olmak üzere iki farklı iç mekan seçeneği sunarken 1+0’dan, 4+1’e kadar 5 ana temalı 15 farklı tipte daire seçeneği ile ihtiyaçlara cevap veriyor. Bunu yaparken de yüzde 1 KDV avantajı sunuyor.

BİSKON YAPI

8. GÖRSEL EKLENECEK!

Şehir parkına komşu daireler

HALK GYO ve Kiler Holding iştiraki Biskon Yapı tarafından hayata geçirilen Referans Bakırköy, Veliefendi Hipodromu karşısında, yeni yapılacak şehir parkının hemen yanında bulunuyor. 157 Konut, 97 home ofis seçeneği ve 70 adet cadde dükkânı yer alan projede 1+0, 1+1 ve 2+1 home ofisler ve 2+1, 3+1, 4+1, 4+1+1 konut seçenekleri yer alıyor. Referans Bakırköy’de daire büyüklükleri 45 metrekareden başlıyor, 226 metrekareye kadar yükseliyor.
YÜZDE 1 PEŞİN, YÜZDE 10 İNDİRİM
30 Eylül’e kadar geçerli kampanyada yüzde 10’a varan peşin indirimi ve 120 ay için yüzde 0.78 faiz oranı ile kredi imkânı sunuluyor. 9 ay sonra teslimlerin başlayacağı projede yüzde 1 peşinat ödeyerek daire sahibi olunabiliyor.
Yüzde 1 KDV fırsatı ile daire alabileceğiniz Referans Bakırköy’de kampanya bitiminde yüzde 3 fiyat artışı yapılması bekleniyor.

Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil Sektör İçin Ne Dedi

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye gibi genç bir nüfusa sahip, milli geliri istikrarlı artan, değişime ve dünyaya açık bir ülke de konut ihtiyacının uzun vadeli olduğunu ve sektörün gelişimine devam edeceği görüşündeyiz. İnşaat sektörünün yüzde 1’in altında büyüme yaşadığı 2012 yılı ardından, 2013 yılı ilk çeyrekte yüzde 5,9 ve ikinci çeyrekte yüzde 7,6 büyüme oranlarına ulaşması oldukça sevindirici ve olumlu bir gelişmedir. İnşaat ve konut sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam edecektir. Bu gelişim sürecinde sektörün gerek yapısal gerekse finansal sorunlarının çözülüyor olması sağlıklı gelişim açısında oldukça önem taşıyor. Kentsel dönüşüm, mütekabiliyet ve 2B yasalarının 2012 yılında yürürlüğe girmesiyle küçük de olsa değişiklikler yaşandı, önümüzdeki yıllarda bu değişim daha belirgin ve destekleyici olacaktır. Ekonomi, İstanbul’ da deprem gerçeği, kentsel dönüşüm, nüfus artışı, insanların daha iyi evlerde ve sitelerde yaşama isteği, konut yatırımcısı müşteri beklentileri, artan arsa ve üretim maliyetleri, değişen yaşam alışkanlıkları, artan
enerji ihtiyacı, yenilikçilik ve teknoloji sektörün gelecekte en önemli parametreleri olacaktır.

İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Kiler GYO olarak ürettiğimiz projenin bulunduğu bölgenin teknoloji, mimari, enerji verimliliği, sosyal donatılar, malzeme kalitesi ve sunduğu imkânlar ile en prestijli ve en özel projesi olmasını hedefliyoruz. İstanbul Sapphire, Beylikdüzü Çınar Evler projelerimiz bu doğrultuda üretilmiştir, Referans Bakırköy’de de hedefimiz bölgenin en prestijli ve en özel projesi olmak ve bölgedeki diğer projelerden bu özelliklerimiz ile farklılaşmak.

Söylemek istedikleriniz?
Halk GYO ve Kiler Holding iştiraki Biskon Yapı tarafından hayata geçirilen Referans Bakırköy şehrin merkezinde Bakırköy’ ü yaşamaktan vazgeçmeden hayatına değer katmak isteyenlerin yeni adresi olmasını hedefliyoruz. Yaşamı zenginleştiren sosyal olanakları, ev hayatına ferahlık getiren teras katları ve yeni başarılara imza atacağınız ofisleriyle Bakırköy’ ün merkezinde tam bir yaşam projesi. Referans Bakırköy Ofisleriyle ve dükkânlarıyla Bakırköy’ün yeni ticaret merkezlerinden biri olacaktır.

Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
Müşterilerimiz Referans Bakırköy’ de Cadde dükkânlarından, stüdyo dairelere ve Teraslı 4+1 dairelere kadar geniş yelpazede seçenekler bulabilirler. Projemizi A, B+ ve B gelir seviyesindeki müşterilerimiz ağırlıklı olarak talep ediyor. Meslek grubu olarak doktorlar, avukatlar, tekstilciler, serbest meslek sahipleri ve her iki eşin yönetici pozisyonunda özel sektörde çalışmakta olduğu yüksek eğitim seviyesindeki aileler olarak genelleme yapılabilir.

Bu projede ne kadar prim bekliyorsunuz?
Referans Bakırköy projemizi 4 bin 500 - 5 bin TL ortalama metrekare fiyatı ile satışa çıktık, Projenin bitiminde yaklaşık 8 bin TL ulaşan bir metrekare fiyatı hedefliyoruz ki bölgenin şimdiden 10 bin TL’yi gördüğünü düşünürsek Referans Bakırköy de oturum kadar yatırımın da ne kadar önemli bir fırsat olduğu ortaya çıkıyor.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
Bakırköy’de devam eden Referans Bakırköy projemiz ve yılsonuna kadar yapacağımız yeni proje lansmanı ile 2013 yılı toplam satışlarımızı 400 adet konut olarak planlamaktayız. 2014 yılından itibaren önümüzdeki 5 yıl boyunca artan bir trend ile yıllık ortalama 1000-1250 konut satışı hedeflemekteyiz. Portföyümüzde İstanbul’un ağırlıklı olması söz konusu olacaktır. Kartal-Kadıköy aksı, Çekmeköy-Sancaktepe aksı, Topkapı- Cevizlibağ-Merter, Basın Ekspres yolu ilgimiz dahilinde olan bölgelerdir. Ayrıca 3.Köprü-Çerveyolu-3.Havalimanı- Kanal İstanbul projeleri çerçevesinde gelişecek bölgelerde de proje geliştirme çalışmalarına başlamış durumdayız. Konut yatırımları dışında ticari gayrimenkul olarak da portföyümüzde yer alacak yeni projelerimiz de olacak. Özellikle mütekabiliyet yasasının da sağladığı ivme ile önümüzdeki 5 yıl içinde sektörde büyüme sağlanacak.

Gül İnşaat- Liv Yapı- 3S Kale
Kale Kent

9. GÖRSEL EKLENECEK!


Beylikdüzü’nde yeni bir kent kuruluyor

GÜL İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı Beylikdüzü’nde, Kale Kent projesine imza atıyor. Toplamda 100 bin metrekare bir alan üzerinde 250 milyon dolar yatırımla 2 etaptan oluşacak projede, 1471 daire ve 32 mağaza yer alacak.

TÜM BLOKLAR 8 KATLI
KALE Kent’te tüm bloklar 8 kat olarak inşa edilecek. 1+0’dan 4+1’e toplamda 25 farklı daire seçeneği sunulan projede, blokların arasındaki mesafeler 15 metreden 200 metreye kadar değişkenlik gösteriyor. Blokların giriş katları bahçe teraslı dairelerden oluşurken, üst katlardaki dairelerde ise balkonlu veya balkonsuz seçenekler mevcut. Dairelerdeki mutfaklarda ankastre fırın, davlumbaz, ocak, fırın ve bulaşık makinesi, montajı yapılmış olarak sunulacak. Tüm dairelerin salonlarında klima kurulumu gerçekleştirilecek. Site içerisinde su kesintisi gibi durumlarda tüm dairelerdeki su ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede su deposu, elektrik kesintileri için ortak alan ve daire içlerini besleyebilecek kapasitede jeneratör bulunacak. Konuta yatırım yapanların en büyük endişesi ise yüksek aidat bedelleri. Kale Kent’te aidat bedeli metrekarede 1,5 TL olacak.

GENİŞ SOSYAL ALAN
YÜZDE 73’ü yeşile ayrılan projede 2 adet 480 metrekare yetişkin ve 2 adet çocuk yüzme havuzu, havuzlarda 2 adet su kaydırağı, fitness salonları, nilüfer bahçeleri, güneşlenme ve dinlenme terasları, kameriye pergola, yapay su adaları, su basamakları, yürüyüş ve bisiklet parkurları mevcut olacak. Peyzajın dışında hazırlanmış olan sosyal işletme içerisinde de açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzları, basketbol sahası, tenis kortu, fitness center, Türk hamamı, masaj, sauna, kreş ve 500 kişilik restaurantı ile site sakinlerine de hizmet verecek bir sosyal işletme düşünülüyor. Sosyal işletmelerin idaresi Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığı tarafından yürütülecek.

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül Sektör için ne dedi

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
İnşaat sektörü her zamanki gibi yatırımcının güvenli limanı olma özelliğini devam ettirecek. Doğru yerde, doğru tasarlanmış projeler her zaman talep görüp prim yapmaya devam edecek.

İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Yatırımcı açısından bakıldığı zaman, doğru lokasyon, iyi proje ve kaliteli yapı özelliklerine bakıp bu üçünün en uygun olduğu seçenek üzerinde durmak lazım. Müteahhit ve tasarımcı açısından bakıldığında da artık daha çok yeşile saygı duyan, dönüştürülebilir enerji kullanımına önem veren ve akıllı ev özellikleri olan evler farklılaşmaya götürecek unsurlardır.

Söylemek istedikleriniz?
Biz firma olarak çok kazanmayı değil sürekli kazanmayı prensip edinmiş bulunuyoruz. Satmış olduğumuz gayrimenkullerden kar elde eden yatırımcılar yeni projelerimiz için talep eden konumdadırlar. 30 yılı aşkın tecrübemizle kaliteli, güvenilir ve yaşama değer katan projeler yapmaya devem edeceğiz.

Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
Kalekentte B ve B+ segmentlere hitap etmekteyiz

Projeden ne kadarlık bir satış cirosu bekleniyor?
700 milyon TL

Bu projede ne kadar prim bekliyorsunuz?
Biz bütün projelerimizde işin bitiminde en az yüzde 100 prim yaptığını görüyoruz. Ama her seferinde yüzde 50 prim yapacağını öngörüyoruz. Dolayısı ile bu projede de yüzde 50 prim öngörmekle beraber geçmiş tecrübelerimizden dolayı bu oranın yüzde 100 e çıkacağını düşünüyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
Kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan merkezi konumdaki arazileri değerlendirmeyi planlıyoruz.


TEPE İNŞAAT

10. GÖRSEL EKLENECEK!!!

Maltepe’de adalar manzaralı şık yaşam

Tepe İnşaat imzalı Narlife projesinde adalar manzaralı 609 konut yer alıyor. Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, teraslı ve bahçeli daire seçenekleri bulunan projede doğayla iç içe olmaktan zevk alanlara hitap ediyor. Yüzde 60’ı satılan projede
yaşamın bedeli 203 bin TL ile 975 bin TL arasında değişiyor.

HEDEF ALTIN LEED
Narlife projesi, “Yeşil bina değerlendirme sistemi” olarak bilinen LEED sertifikasyonunda altın seviyesini hedefliyor. Projenin tasarım ve inşaat aşamasında LEED kriterlerine uyum sağlaması ve yapılaşmanın çevreye verdiği olumsuz etkilerin önlenmesi planlanıyor. Kullanılan stratejiler ve sistemler sayesinde, proje tamamlandıktan sonra oluşacak işletim giderlerinin azaltılarak bu doğrultuda bina sakinlerinin aidat yükünün de en aza indirilmesi amaçlanıyor. Çevre dostu malzemelerin kullanımı sayesinde doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat edilen Narlife projesinin inşaat sürecinde de atık yönetimi planı ile atıkların geri dönüşümünün sağlanması planlanıyor.

Refika Birgül’den Narlife’a özel ‘narlı’ tarifler
Tepe İnşaat Narlife projesi, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, kendi alanında markalaşmış bir isim olan Refika Birgül ile bir işbirliğine imza attı. “Refika’nın Mutfağı”nın kurucusu, program yapımcısı, kitap ve gazete yazarı Refika Birgül, Narlife projesi için narın simgesi olan bolluk ve bereketi uzmanlığı ile birleştirdi. Refika Birgül’ün alanındaki uzmanlığı ile Narlife projesine özel hazırlanan “Narlı Tarifler” kitabı hazırlandı.

Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz Sektör için ne dedi

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz? İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Günümüzde tüketiciler konut alırken çok daha bilinçli ve dikkatli hareket ediyor. Konut alırken en çok dikkat edilmesi gereken konunun yatırımcının ya da müteahhitin yatırım riski olduğunu düşünüyorum. Bu kriterler projenin özelliklerine kıyasla çok daha önem taşıyor. Yapılan bir araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 87’si marka konut tercih ediyor. Bunun yanı sıra, bir dünya metropolitanı olan İstanbul’da özellikle belli lokasyonlara yapılacak projelerin mimari değeri olan projeler olması gerektiğine inanıyorum. Bence farklılaşmanın birinci koşulu ikonik projeler üretmek. Özellikle lüks konut projelerinin ikonik projeler olmasının ve İstanbul’a yakışır projeler üretilmesinin şehrin değerini ve önemini artıracak. Akıllı ve çevre dostu binalar hem Türkiye’de, hem de yurtdışında birçok gayrimenkul şirketi tarafından standart uygulama haline geldi ve önemi gün geçtikçe artıyor. Mütekabiliyet kanunları ve son zamanlarda gündemde olan kentsel dönüşüm konularında da yer alan “akıllı ve çevre dostu bina konsepti” dünyadaki sürdürülebilirlik hareketine paralel olarak günden güne artıyor. Araştırmalara göre çevre dostu binalar, çevresel sorunlara çözüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda yatırımcılar için de ticari açıdan cazip fırsatlar sunuyor.

Söylemek istedikleriniz?
Konut kültürümüzü etkileyen parametreler nedeniyle müşteriler artık sadece konut talep etmiyor. Bu noktada
müşteri taleplerini doğru algılamak çok büyük önem taşıyor. Müşteri artık sosyo-kültürel yapısına uygun muhit, ulaşım olanakları, güvenliği, teknolojik özellikleri, sosyal donatısı olan siteler ve elbette yeşil alan talep ediyor. Şu anda inşaatını ve satışını sürdürmekte olduğumuz İstanbul Maltepe’deki Narlife projesi konumu, mimarisi ve sosyal donatıları ile modern bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Proje özellikle sahip olduğu Adalar manzarası ve oksijen deposu olan lokasyonu ile dikkat çekiyor. Ayrıca sahil yoluna ve bağlantı yollarına olan yakınlığı da projenin artıları arasında yer alıyor. Tepe İnşaat olarak, ekonomik kalkınmanın en önemli yapıtaşlarından biri olan inşaat sektöründe 1969 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, istikrarlı bir biçimde sürdürdüğümüz başarılı çizgimizle, alanımızın öncüsü konumundayız. Büyük ölçekli konut projeleriyle kentsel dönüşümün en güçlü ve en etkin mimarlarından biri olan Tepe İnşaat, hastane, havaalanı, terminal, boru hatları, enerji santralleri, iş ve alışveriş merkezleri gibi çok sayıda projeye de imza atarak ülkemizin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Toplumsal ve ekonomik gelişime sağladığımız bu katkı, bizim en önemli gurur kaynaklarımızdan biridir. Tamamladığımız her yeni projenin yaşama ve yaşamı daha iyiye götürmeyi hedefleyen kurumsal birikimimize yepyeni değerler kattığına inanıyoruz. En üst düzeyde müşteri memnuniyetini hedefleyerek hizmet ulaştırdığımız her yeni kurum ve her yeni birey de bu değerler zincirinin vazgeçilmez bir parçası olarak aramıza katılıyor.

Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
Narlife projesi, konumu nedeniyle tıpkı Narcity ve Narkule projelerimizde olduğu gibi muhteşem adalar manzarası, yemyeşil doğası, şehre yakın konumu, renkliliği, sıra dışılığı ve enerjisiyle farklı bir mekanda yaşamak isteyenlerin tercihi oluyor. Tepe İnşaat markasına duyulan güven satış grafiklerimize de yansıyor. Narlife projesinin yüzde 60’ının satışını gerçekleştirdik. Proje sakinleri yine diğer projelerimizdeki gibi ağırlıklı olarak Süreyyapaşa Hastanesi ve diğer hastaneler ile çevre üniversitelerde çalışan doktor ve öğretim görevlilerinden oluşuyor. Ankaralı müşterilerimiz ise özellikle deniz manzaralı dairelere ilgi gösteriyor.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
Tepe İnşaat olarak konut projelerimizi ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara’da hayata geçiriyoruz. İstanbul’da farklı arsalar için görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmekte olduğumuz arsalar ile ilgili olarak Anadolu Yakası’nda ve Avrupa Yakası’nda olmak üzere proje planlarımız var. Kısacası yeni projeler için İstanbul kapsama alanımız içerisinde yer alıyor.


TRUMP TOWERS

11. GÖRSEL EKLENECEK!

İkonik mimari özgün iç dizayn
Trump Alışveriş Merkezi yanı başınızda

Trump Towers Residence sakinleri aynı zamanda İstanbul’un en şık alışveriş merkezlerinden biri olan Trump Alışveriş Merkezi’nin ayrıcalığını yaşıyor. Yerli ve yabancı en markaların hizmet verdiği Trump Alışveriş Merkezi’nde eğlence alternatifleri, yeme içme alanları, sinema, tiyatro sahnesi, sergi salonu, özel çocuk katı gibi sosyal yaşamın
vazgeçilmezleri yer alıyor. Rezidansda yaşayanlar dairelerinden çıkıp sadece tek bir asansörle Trump Alışveriş Merkezi’nin renkli dünyasının içine dahil oluyor. Lokasyon olarak İstanbul’un merkezi, ticaret ve sosyal yaşamın kalbi olan Mecidiyeköy’de yer alan Trump Towers İstanbul, metro ve metrobüs bağlantısı ile ulaşımı kolaylaştırıyor. Yoğun İstanbul trafiğinde Trump Towers’tan Levent’e ya da Taksim’e sadece 10 dakikada gitmek mümkün. Ulaşım kolaylığı Trump Towers İstanbul’un en büyük ayrıcalıklarından biri olarak öne çıkıyor.

Doğan Holding yatırımı olan ve İstanbul’un merkezi Mecidiyeköy’de yükselen Avrupa’nın ilk Trump markalı projesi
Trump Towers İstanbul, lüks yaşamın prestijli adresi olarak öne çıkıyor. İkonik mimarisi, özgün iç dizaynı, yüksek teknolojik özellikleri ile dikkat çeken projede 37 katlı residence kulesi, 36 katlı ofis kulesi ve 5 katlı Trump Alışveriş Merkezi bulunuyor. Trump Towers İstanbul’daki residence daireler lüks ve elit bir yaşamın yanı sıra kazançlı bir yatırım
fırsatı sunuyor.

Yüzde 70’i satıldı
Toplam 204 dairenin bulunduğu Trump Towers Residence’da her daire, kendine özgü stil ve ayrıcalıklar sunuyor.
Dairelerin yüzde 70’inin satıldığı projede kalan dairelerin m2 büyüklükleri ise 102 m2’den başlayıp 258 m2’ye kadar çıkıyor. Trump markasının yüksek kalite ve hizmet anlayışının her detayda hissedildiği, İstanbul ve Boğaz manzarasını yüksek standartlarda bir yaşam keyfi ile buluşturan projeden daire alanlar, aynı zamanda kazançlı ve güvenli bir yatırıma imza atmanın da ayrıcalığını yaşıyor. Trump Towers Residence sunduğu hizmetler ile farkını ortaya koyuyor.
‘Beyaz Eldiven Concierge Hizmeti’ 7 gün 24 saat profesyonel ekibiyle, rezidans sakinlerinin her türlü isteğini anlık olarak karşılıyor. Butler ve vale hizmeti ile tüm ödemelerden rezervasyonlara kadar her şey özel ekipler tarafından anında
organize ediliyor. Şarap mahzeni var. Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa standartlarındaki şarap mahzeni Trump Towers Residence’da yer alıyor. Her dairenin kendine özel 80 şişe kapasiteli mahzeni bulunuyor. Toplam 16 bin 800 şişe kapasiteli mahzende rezidans sakinleri misafirlerini ağırlayabiliyor, şarap tadım günleri düzenleyebiliyor.
Trump Towers Residence sakinleri ayrıca 300 metrekarelik lounge alanından misafirleriyle birlikte yararlanabiliyor. Lounge’da kütüphane, bar, çocuk oyun odasının yanı sıra bir de toplantı odası mevcut. Yine Trump Towers Residence’da her dairenin kendine ait özel depo alanı, kapalı otoparkı bulunuyor. Hızlı internet, uydu televizyon sistemleri ve touch panel akıllı ev teknolojisi ile donatılan dairelerde 24 saat boyunca temiz hava ve egzost sistemi çalışıyor.

Trump Towers Genel Müdürü Bülent Kural Sektör İçin Ne Dedi

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
2013 yılının ilk altı ayında ekonomide yüzde 4.4’lük bir büyüme oranı yakalayan Türkiye’de inşaat sektörünün payı büyük. Dünya genelinde yaşanan ekonomik istikrarsızlığa rağmen yakalanan bu büyüme oranı “başarı” olarak nitelendirilirken, aynı dönemde inşaat sektörü yüzde 6.8’lik bir büyümeye imza attı. Türkiye’de 6 milyon konutu içeren kentsel dönüşüm çalışmaları, sektörün hız kesmeden yoluna devam edeceğinin en önemli göstergesi. Faizlerin seyri ise gayrimenkulün, altın, dolar ve diğer finansal araçlarla karşılaştırıldığında yatırımcılar için en güvenli liman olduğunu gösteriyor. Yabancılara konut satışının önündeki engelleri kaldıran Mütekabiliyet Yasası, gayrimenkul gündeminin kentsel dönüşümle birlikte en önemli iki önemli maddesinden biri. Özellikle mütekabiliyet ile 5 yıl içinde artan bir ivmeyle satışların yapılmasını öngörüyoruz. Özellikle Körfez’den yabancı yatırımcıların şehrin merkezinde
konumlandırılmış markalı rezidans projelerine olan ilgisi büyük, önümüzdeki dönemde bu ilginin daha çok
artmasını bekliyoruz.

İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
İnsanlar artık konut projelerini sadece barınmak için tercih etmiyor. Projenin sunduğu sosyal yaşam alternatiflerine, sunduğu hizmetlere odaklanıyor. Yoğun ve stresli şehir hayatını kolaylaştıracak, iş dışındaki kısıtlı vaktini en iyi ve en konforlu şekilde değerlendirmesini sağlayacak projelere yöneliyor. Bu noktada konsept projeler ön plana çıkıyor. Alışveriş merkezi bir adım uzağında, spor merkezi&restoranları&cafeleri&sineması& tiyatrosu yanı başında… Şık bir mimari, farklı bir konsept, tüm sosyal yaşam alanları ve bununla birlikte sunulan özel hizmetler… Asıl farklılaşmayı
sağlayacak olan bu çok özel hizmetler olacak… Biz dünya markası Trump Towers’da gerçeküstü 7 yıldızlı bir yaşam vaat ediyoruz.


TEMA İSTANBUL

12. GÖRSEL EKLENECEK!

Yeni Yaşam Kültürü Tema İstanbul

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi olarak öne çıkan Tema İstanbul, inşaat sektörünün devlerinin ortak girişimiyle hayata geçiriliyor. Mesa, Avrupa Konutları, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından inşasına başlanan ve İstanbul’un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Atakent’te yükselen Tema İstanbul, İstanbulluların buluşma noktası olacak. Markalı konut projeleriyle ve son dönemde yapılan büyük yatırımlarla değer kazanan Atakent, şimdi de benzersiz bir projeyle öne çıkıyor.

16 BİN KİŞİLİK DEV BİR ŞEHİR
2 milyar Dolar yatırım yapılması hedeflenen Tema İstanbul’da proje bitimine kadar 5 - 8 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 11 – 12 bin kişinin sadece konut bölgesinde yaşayacağı Tema İstanbul’un tüm proje alanında ise 16 bin kişinin yaşayacağı ve istihdam edileceği düşünülüyor. Kentsel tasarım planı çerçevesinde oluşturularak hayata geçirilen proje, bu anlamda da sembol niteliğinde bir özelliğe kavuşuyor.

2 MİLYAR DOLARLIK DEV YATIRIM
İnşaat sektörünün öncü firmalarının ortak girişimiyle hayata geçirilen Tema İstanbul 1,5 milyon metrekare alan üzerinde geliştiriliyor. Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; “Tema İstanbul ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Üzerinde uzun ve detaylı bir planlama süreci geçirdiğimiz projemizi “master plan” çerçevesinde geliştirdik. Bu yönüyle de ilk kez bir özel sektör projesinde master plan oluşturulmuş oldu. Tema İstanbul uluslararası çapta da bir çok ilki bünyesinde barındırıyor ve Türk inşaat sektörünün ulaştığı noktanın sembolü niteliğinde bulunuyor. 2 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiğimiz Tema İstanbul’da inşa edeceğimiz eğlence parkı Tema World de Avrupa’nın en önemli temalı eğlence parklarından biri olacaktır.” dedi.

3 Tema, 1 Yaşam
TEMA İstanbul’da yer alan 3.614 konut, Türkiye’nin en büyük temalı eğlence parkı olacak Tema World, ticari alanlar, oteller, sosyal yaşam ve etkinlik alanlarının bulunacağı Tema Plaza ile İstanbul’a yeni bir yaşam kültürü kazandırıyor.

Türkiye’nin master plana sahip ilk özel sektör projesi

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “Tema İstanbul gibi büyük ölçekli ve karma nitelikte bir projeyi geliştirirken master plan kullanmamızın bize büyük artıları oldu. Farklı fonksiyonların birbirini rahatsız etmeden bir arada bulunması, uyum içinde olması bizim için çok önemliydi. Master planda bunu başardık, araziyi çok iyi değerlendirdik. Eğlence parkını trafiğin gürültüsüne yakın yere, TEM’in paraleline konumlandırdık. Buranın müşteri trafiği konutların mahremiyetine engel olmasın ve gürültü etkilemesin diye konutları da parkın hemen arkasına, göl tarafına yerleştirdik. Projeyi 30 metrelik bir bulvarla bölmüş olduk” dedi.

Genel Müdür Mesut Arslan Sektör İçin Ne Dedi

İnşaat sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz? İnşaat sektöründe birçok proje gerçekleştiriliyor. Nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Konut müşterisi günümüzde eskiye nazaran daha bilinçli davranıyor ve satın alma kararını verirken artık sadece barınma ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlanıyor aynı zamanda hayatlarını kolaylaştıracak, konforlu ve modern bir yaşama kavuşmayı tercih ediyorlar. Bu bağlamda, Tema İstanbul Projesi, Türkiye’ nin gelmiş geçmiş en büyük özel sektör gayrimenkul geliştirme projesidir. Bir buçuk milyon metrekare üzerinde çok farklı fonksiyonların planlandığı ve ilk defa bir “Master Plan” çalışmasının yapıldığı bir projedir. Tema İstanbul’da farklı ticari üniteler, açık-kapalı ve çok çeşitli alışveriş alanları ve yaklaşık 400 dönüm üzerinde inşa edilecek, Avrupa Standartlarında
temalı bir eğlence parkı yer alacaktır. Tüm bu fonksiyonlar, Tema İstanbul projesinin sektördeki diğer projelerden ayrışmasını sağlamakta ve farkını ortaya koymaktadır.

Söylemek istedikleriniz? Gelir seviyesi açısından kimleri hedefliyor?
Konut Projemiz çoğunlukla yaşam standartlarını iyileştirmek, konforlu ve mutlu bir ev yaşamı isteyen orta ve üst orta gelir grubuna hitap etmektedir. Üst gelir grubunda bulunan müşterilerimizin de projemizi yatırım yapmak üzere tercih ettikleri gözlemlenmektedir.

Projeden ne kadarlık bir satış cirosu bekleniyor?
Proje içerisinde farklı fonksiyonlar bulunduğundan ve bu fonksiyonların işletme gelirleri üzerine kurgulanmasından dolayı satış ciroları değişkendir.

Toplam yatırım bedeli nedir?
2 milyar dolar

Bu projede ne kadar prim bekliyorsunuz?
Tema İstanbul Konut Bölgesi için prim beklentimiz, inşaat bitiminde yüzde 35- 40 mertebelerinde seyretmektedir.

Önümüzdeki dönemde yeni proje hedefleriniz nelerdir?
Tema İstanbul Projesi, Mesa Mesken, Artaş İnşaat ve Kantur-Akdaş Konsorsiyumu tarafından hayata geçirilmektedir. Bugün itibari ile planlanmış herhangi bir yeni proje bulunmamakla birlikte, bu güçlü ortaklığın geliştirilebilecek yeni projelere imza atması her zaman olasılık dahilinde bulunmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!