Konuksever’e Yapılması Planlanan AVM, Meclis Tatil Ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Konuksever’e Yapılması Planlanan AVM, Meclis Tatil Ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 18:56

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVAM MECLİSİNDE KONUKSEVER MAHALLESİ'NE YAPILMASI PLANLANAN AVM MECLİSİ TATİL ETTİRDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Devam Meclis Toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Devam Meclisi’nde görüşülen ve Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM’nin oylanmasında yeterli sayıda oy kullanılmadığı için Meclis Başkanı Menderes Türel, meclisi tatil ederek yarına erteledi.
“AKILLI KARTTA ESNAF VE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ”
Meclis maddelerinde ele alınan Akıllı kart teknolojisiyle ilgili Başkan Menderes Türel, akıllı kart teknolojisinin yapboz tahtasına dönmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Menderes Türel, "Akıllı kart sistemi ile hukuki tartışma söz konusu oldu. Benden önceki belediye başkanı şuanda ağır cezada yargılanmakta. Konuyu dikkatle takip ettik. Şimdi tasfiye süreci oluştu. Bu süreçte vatandaşın ve esnafın mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz. Merkezdeki 17 ilçede yetkiyi alacağız. Yeniden Ulaşım AŞ’nin sahibi olacağı akıllı kart sistemi, belediyenin kendi içerisinde hayata geçirilecek. Belediye şirketi hizmet alım noktasında meselenin özü budur. Akıllı kart sistemi, belediyenin kendisinde olacak. Bu konu Ağustos ayında gündeme alınacaktı. Bir an önce bu yetkiyi Ulaşım AŞ’ye vermek istedik. 14 ilçede yetkiyi Ulaşım AŞ’ye verdik. Geriye kalan 3 ilçedeki yetkiyi de alacağız. Mevcut firma ile Ortada sözleşme yok ama işlemler aynen yürüyor. Bize göre hukuken bir sözleşme yok ve sözleşmenin feshi söz konusu. Bu süreç, sözleşmenin fiilen sonlanmasını getirmiştir. Uzunca bir hukuki araştırma ve denetçi raporları ile bu durumu baştan sona masaya yatırıp 1 sene sonra sözleşmeyi fesih edebilir hale getirdik. Şuanda firmanın hukuki olarak belediye ile hiç bir bağı yoktur. Sözleşmenin sonlanmasını firma ile birlikte yürütüyoruz. Vatandaşın esnafın ve belediyenin mağdur olamaması için titiz bir hukuki süreç yürütülüyor. Hukuki bir zarar olmaması için her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.
Öte yandan mecliste Konuksever Mahallesi’nde Kızılırmak ve Karacaoğlan caddelerinin kesişim noktasına yapılması düşünülen AVM’ye ilişkin imar düzenlemesi de ele alındı. Antalya’da gündeme 2008 yılında alınan ancak meclis kararları ve mahkemeler arasında süren 7 yılın sonunda Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda AVM’nin yapılmasına olanak sağlayacak düzenlemenin gündeme geldiği oturuma 103 kişilik meclisten 57 üye katıldı. Önerilen planlamayla 25 bin metrekare inşaat alanına sahip alışveriş merkezine olanak sağlayan planlamayla ilişkin mecliste karar oluşması için 29 üyenin oy kullanması yetiyordu ancak 26 meclis üyesi oy kullandı. Oylar 18 kabul, 7 ret ve 1 de çekimser şeklinde dağıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oylamada ret oyu kullandı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ret oyu kullanırken, Ak Partili Belediye Başkanları Hakan Tütüncü, Ramazan Çalık, Hüsamettin Çetinkaya, Adil Çelik, Ümit Öztekin Ak Parti Grup Sözcüsü İsmail Afşar, Yusuf Göven, Erkan Demirci’yle birlikte CHP’li meclis üyeleri Reşat Oktay, Sıtkı Soydal, Zafer Yörük, Faik Çıtak da kabul oyu verdi. Türel’le birlikte Ak Partili üyeler Erdeniz Yavuz, Ahmet Büyükakça, Halil Öztürk, Önder Önen ve CHP’li üye Songül Başkaya ret oyu verirken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin çekimser oy kullandı. Meclis toplantısının ilk oturumuna CHP’li belediye başkanlarından Ümit Uysal katılırken, ikinci oturumda yer almadı. CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise mecliste yer almadı.
“BELAYI BAŞIMIZA AÇAN, MECLİSTE KEYİF ÇATIYOR”
Oylama esnasında CHP’li meclis üyeleri, Ak Parti’yi eleştirirken Başkan Türel eleştirilere şu şekilde cevap verdi: “Belayı Antalya’nın başına kimin açtığı ortada. Hala geçen dönemin pisliklerini temizleyeceğiz diye uğraşıyoruz. Ama bu belayı açanlar şimdi Ankara’da meclis koltuklarını keyif çatıyorlar” dedi. Türel, ret oyu vermesine rağmen sunulan planlamada mevcut ada ve parsellerin, yolların korunduğunu böylece parsellerin birleşmesinin mümkün olamayacağını belirterek AVM’nin yapılmasının mümkün olamayacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!