Konser

Güncelleme Tarihi:

Konser
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Baba Zula, bugun ve yarin saat 22.00'de Babylon’da iki konser verecek. ‘‘Kurbaga Oykuleri’’, ‘‘Mutfak Kazalari’’ ve ‘‘Kucuk Prens’’ adli oyunlar icin yaptiklari muzikleri ‘‘3 Oyundan Muzikler’’ adli albumde toplayan ve Doublemoon etiketiyle piyasaya sunan Baba Zula, konserlerinde de bu albumden parcalar calacak. Geleneksel ve modern enstrumanlarin yani sira Afrika enstrumanlarini da kullanan grup, Emre Onel (darbuka, drum machine, keyboard, vurmali), Levent Akman (def, bongo, vurmali) ve Murat Ertel'den (saz, gitar, ramazan davulu, loop ve teypler) olusuyor. Bugun ve yarinki konserlere konuk muzisyenler olarak William Macbeth (bas), Brenna MacCrimmon (ses), Selim Sesler (klarnet), Fahrettin Aykut (davul) ve Omer Koktes (oyuncaklar) katilacak.

Bilet fiyatlari: Tam 5 milyon, ogrenci 3 milyon TL. Biletler Vakkorama'lar, Nisantasi Akusta, Mavi Jeans Beyoglu ve Babylon gisesinden temin edilebilir.

Babylon Performans Merkezi, Seyhbender Sok. 3, Asmalimescit - Tunel. Tel: (0212) 292 73 68

Japonya Baskonsoloslugu ve Japan Foundation isbirligiyle Istanbul'a getirilen Japon Davul Ekibi-Tachibana Taiko 'HIBIKIZA', 17 Ekim Pazar gunu 14.00'te Taksim Parki'nda bir konser verecek. Girisin serbest oldugu konser, havanin yagmurlu olmasi durumunda yapilmayacak. Japon tarihinde onemli bir yer tutan Taiko yani Japon davulunu Tachibana yoresine ozgu bir bicimde calan 'HIBIZAKA', Taiko geleneginin en yeni temsilcidir.

GECE HAYATI

Magma Music Club, sezonu bu gece, Londra Freedom Club'in deneyimli DJ'i Ariel ile baslatiyor. Magma bu yil, cuma-cumartesi gecelerine ek olarak persembe geceleri de 22.00'den itibaren acik olacak. DJ Turgay'in yani sira U.F.U.K ve Murat Uncuoglu’nun da trip-hop, drum'n' bass, acid jazz, jungle, house, deep house, techno gibi elektronik muzigin en iyi orneklerini sundugu Magma’ya yabanci DJ’ler de konuk olacak.

Hafta ici giris: 5 milyon, haftasonu giris: 8 milyon TL; 22.00-01.00 saatleri arasi indirimli.

Istiklal Cad. Akarsu Sok. 5, Galatasaray. Tel: (0212) 292 11 19

ANMA GUNLERI

Islam Tarih, Sanat ve Kultur Arastirma Merkezi'nin duzenledigi konferanslar cercevesinde 16 Ekim Cumartesi 11.00'de Yildiz Sarayi-Cit Kasri'nda Abdulbaki Gokpinarli'yi anma toplantisi yapilacak. Prof.Dr. Huseyin Hatemi, Prof.Dr. Ali Alparslan, Muammer Ulker ve Hasan Ali Goksoy'un konusmaci olarak katilacaklari toplantida, Mevlevilik ve Yunus Emre uzerindeki arastirmalariyla taninan Abdulbaki Gokpinarli, cesitli yonleriyle anlatilacak.

Barbaros Bulvari, Yildiz-Besiktas. Tel: (0212) 259 17 42

Istanbul Buyuksehir Belediyesi Kultur Isleri Daire Baskanligi, Peyami Safa'nin 100. dogum yildonumunde ‘‘Peyami Safa Gunleri’’ duzenliyor. 16 Ekim Cumartesi saat 13.00'te Tarik Zafer Tunaya Kultur Merkezi'nde (TZT) ‘‘Peyami'den Kalanlar Sergisi’’nin acilisiyla baslayacak etkinlik, saat 13.30'da yonetmenligini Mehmet Soysal'in yaptigi ‘‘Iz Birakan Peyami’’ adli filmin gosterimiyle surecek. 14.00'te ‘‘Peyami Safa'nin Dusuncesi ve Cumhuriyet Donemi Turk Fikir Hayatina Katkilari’’ baslikli oturumun ardindan 16.30'da ‘‘Peyami'nin Hayati, Cileli Bir Hayatin Yeni Nesle Anlattiklari’’ baslikli ikinci oturum yapilacak. Saat 18.00'de ise Ataturk Kitapligi'nda, Peyami Safa'nin ayni adli romanindan uyarlanan, Salih Diriklik'in yonettigi ‘‘9. Hariciye Kogusu’’ adli filmin birinci bolumu gosterilecek.

17 Ekim Pazar saat 13.00'te TZT'de ‘‘Beyaz Perdede Peyami’’; 14.00'te ‘‘Turk Romaninda bir Kilometre Tasi: Peyami Safa’’ baslikli oturum; 16.00'da ‘‘Peyami'nin Kaleme Buyuk Sadakati: Peyami Safa'nin Polemikleri ve Uslubu’’ baslikli ikinci oturum yapilacak. 19.00'da Ataturk Kitapligi'nda ‘‘9. Hariciye Kogusu’’nun ikinci bolumu gosterilecek.

Tarik Zafer Tunaya Kultur Merkezi, Tunel-Beyoglu. Tel: (0212) 293 12 70

Ataturk Kitapligi, Mete Cad. No: 45, Taksim. Tel: (0212) 249 09 45

KONFERANS

Istanbul Kultur ve Sanat Vakfi tarafindan duzenlenen 6. Uluslararasi Istanbul Bienali kapsaminda 16 Ekim Cumartesi gunu Elizabeth Janus'un verecegi ‘‘Karanlik Kutu'dan Dijital Goruntulemeye: Fotograf Sanatinin Evrimi Uzerine Dusunceler’’ baslikli konferans saat 14.00'te Turkcell Auditorium'unda baslayacak. Konferansta Ingilizce/Turkce, Turkce/Ingilizce simultane ceviri yapilacak.

Turkcell Plaza, Mesrutiyet Cad. 153, Beyoglu. Tel: (0212) 293 31 33'ten 61

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!