Konfederasyon Kupası Fransa'nın

Güncelleme Tarihi:

Konfederasyon Kupası Fransanın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2001 00:00


FIFA tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Dünya Kıtalararası Futbol Şampiyonası’nda (Konfederasyon Kupası) şampiyonluğu, finalde ev sahibi ülkelerden Japonya’yı 1-0 yenen Fransa, ilk kez kazandı.
Haberin Devamı

8 takımın katılmasıyla 12 gündür, gelecek yıl Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak olan Japonya ve Güney Kore’nin ortak organizasyonuyla süren şampiyonanın final maçı, Dünya Kupası final maçının da oynanacağı Japonya’nın Yokohama kentindeki Uluslararası Stat’da yapıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Ali Muhammed Bujsaim’in yönettiği, 70 bin seyirci önünde yapılan maçta, Fransa’nın tek golünü, 29. dakikada Vieira kafayla attı.

Bu kupada ilk kez final oynayan ve şampiyonluğu elde eden Fransa böylece, 1998’deki dünya şampiyonluğu ve geçen yılki Avrupa şampiyonluğunun ardından FIFA klasmanında ilk sıraya yükselmesinden sonra kıtalararası dünya şampiyonluğunu da başarı hanesine eklemiş oldu.

Kupanın 3.lüğünü ise dün Güney Kore’nin Ulsan kentindeki maçta, Güney Amerika temsilcisi Brezilya’yı 1-0 yenen Okyanusya temsilcisi Avustralya kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!