Komşuda birşeyler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Komşuda birşeyler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1997 00:00

Cüneyt E. KORYÜREK
Haberin Devamı

Acaba, tarih, eski tabiriyle tekerrür mü ediyor? Burada, sanki tam 20 asır evvel sona ermiş bir Roma-Atina savaşının uzantısının, ama sessiz bir çekişmesinin içindeymişiz gibi geliyor. Roma'nın başında meşhur Nero'yu andıran görüntüsü ile IAAF Başkanı Primo Nebiolo var. Nebiolo, bu yarışmanın mükemmel olmasını istiyor, ama başarının sahibi olarak Yunanlıları değil, Romalıları, yani kendini göstermek istiyor. Atina'nın başında ise, 2004 Adaylık Komitesi Başkanı gençlik ve güzellik yıllarını epey arkada bırakmış ama bunun yerine para ve politik gücü ile Atinalılar'ın başında savaşan bir Bayan Angelopoulos var.

Koskoca bir fıçının üstüne konmuş, tostoparlak bir karpuz gibi kafası ve kelimeleri yayarak konuştuğu İngilizcesi ile tanınan Nebiolo ve kara kaşlı, kara gözlü Yunan güzelinin ortada görülmeyen çekişmesinin sonucunu 5 Eylül'de hepimiz Lozan'da duyacağız.

Buradaki şampiyona, bir bakıma Yunanlılar'ın bir Olimpiyad organize edip edemeyeceklerini de ortaya koyacak. Ama, bu organizasyonda olabilecek hataları Atina Adaylık Komitesi üstlenmeyecek; herşey iyi olursa ne ala; ama, bazı pürüzler çıkarsa, hata Yunan Atletizm Federasyonu'nun olacak.

Yunanlılar, diğer sporları pek bilmiyorum ama atletizmde çok yol katetmişler. Erkeklerde 43 ve bayanlarda 29 atletle katılıyorlar bu şampiyonaya. Biz ise sadece altı atletle buradayız. Yunanlıların bu büyük başarısı yanında, Kıbrıs Rum Kesimi atletleri de bizden çok kuvvetli ve sayıca çok üstün. Bizim spor yöneticileri, federasyoncular biraz bunları koklasalar pek çok şeyler öğrenebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!