Koltuğa 6 aday

Güncelleme Tarihi:

Koltuğa 6 aday
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 17:12

Galatasaray Kulübü'nün 18 Mart Cumartesi günü, çoğunluk sağlanamazsa 25 Mart Cumartesi günü yapılacak seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesinde, başkanlığa 6 aday çıktı. Genel kurulda kullanacak oy pusulalarının renk seçimi, kura çekimiyle belirlenirken, mevcut başkan Özhan Canaydın'ın yanı sıra Alp Yalman, Semih Haznedaroğlu, Turgay Kıran, Yiğit Şardan ve Yılmaz Toköz, kongrede başkan adaylıklarını resmileştirdi.

Haberin Devamı

Aday olduğu son anda açıklanan Semih Haznedaroğlu, kararında, yola birlikte çıktığı arkadaşlarının etkili olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü'nün Mecidiyeköy'deki binasında yapılan oy pusulası renk seçimi öncesi bir açıklama yapan Haznedaroğlu, uzun süredir çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Listemi oluşturmak için birçok arkadaşımla konuşmuştum. Şimdi burada başkan adayı olarak yer almamamı, kendilerini yarı yolda bırakmak olarak değerlendirdiler. Ben de onları haklı buldum. Hayatımda kimseyi yarı yolda bırakmadım. Onları terk ettiğim düşüncesine saplanmalarını engelledim. Çalışmalarımıza sonuna kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha öne görüştüğü isimlerden Ünal Aysal'ın medyaya yansıyan sitemkar ifadelerinin hatırlatılması üzerine Haznedaroğlu, “Basına yansıyanlar Aysal'ın kendi görüşleriydi. Şimdi benimle bir ilgisi yok” diye konuştu.
  
TOKÖZ: HAZNEDAROĞLU KATILIRSA BEN YOKUM
  
Başkan adayları arasında yer alarak bugün oy pusulası renk seçimine katılan Yılmaz Toköz, Semih Haznedaroğlu'nun seçime katılması halinde kendisinin çekileceğini yineledi.

Haberin Devamı

Toköz, daha önce yaptığı “Semih Haznedaroğlu aday olursa seçime katılmayacağım” şeklindeki açıklamaları hatırlatıldığında, “Semih Haznedaroğlu şu an aday değil, aday adayı. Kesin adaylığı seçim günü belli olur. Semih Haznedaroğlu seçimlere girdiği takdirde ben çekilirim. Zaten o zaman da Divan Kurulu başkanlığına aday olurum” dedi.

Ünal Aysal'ın basına yansıyan sitemli ifadelerine de değinen Toköz, “Biz zamanında, hasta yatağında Baba Gündüz'ü (Gündüz Kılıç) ziyaret ettiğimizde, 'Galatasaray'a küstüm ama yanlış yapmışım' demişti. Selahattin Beyazıt da Ünal Aysal'ı arayarak benzer ifadeler kullandı” açıklamasını yaptı.
  
ŞARDAN: TEK ADAY ÇIKMASINI BEKLEDİM
  
Başkan adaylarından Yiğit Şardan, son ana kadar tek bir başkan adayı üzerinde birleşilmesini beklediğini söyledi. Genel kurulun, demokratik süreç içinde en doğru kişiyi seçeceğine inandığını ifade eden Şardan, “Galatasaray için en hayırlısının olmasını istiyoruz. Daha önce de söylediğim gibi, tek bir başkan adayı üzerinde konsensüs oluşturulmasını istedim ama buna benim de inancım tam değildi. Yine de böyle bir oluşum ihtimalini düşünerek uzun süre bekledim. Şimdiyse bu demokratik süreçte, yarıştaki yerimi aldım” diye konuştu.
  
KIRAN: SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ
  
Bir diğer başkan adayı Turgay Kıran da liste çalışmalarını uzun süredir yaptığını dile getirerek, “Uzun zamandır hazırlanıyoruz. Arkada kalmış sessiz çoğunluğun sesi olmayı hedefliyoruz. Listemde spor camiasının belki tanımadığı, ancak işlerinde başarılı insanlar olacaktır” dedi.
  
CANAYDIN'IN ESPRİSİ
      
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise başkan adaylarından Alp Yalman ile dün yemek yediğinin hatırlatılması üzerine “Dün Yalman ile yemek yedik. Bugüne kadar çok yemekte birlikte olduk. Bu, birleşme için değil, Galatasaray'ın menfaatleri içindir” açıklamasında bulunurken, 6 başkan adayı çıktığı hatırlatılınca, “Demek ki 6 aday Galatasaray'ın borçlarını paylaşacağız” şeklinde espri yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!