Kolombiya'nın parlayan zümrütü: James Rodriguez

Güncelleme Tarihi:

Kolombiyanın parlayan zümrütü: James Rodriguez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 23:08

Yunanistan ve Fildişi Sahili galibiyetiyle Dünya Kupası'nda büyük sükse yapan Kolombiya'da öne çıkan isim hiç kuşkusuz James Rodriguez'den başkası değil.

Haberin Devamı

Daha futbolunun baharında olan 22 yaşındaki bu genç yetenek iki maçta attığı iki golle ve oynadığı futbolla turnuvanın en göze çarpan ismi olmayı başardı.

Geleceğin en iyi 10 numaralarından biri olarak gösterilen James Rodriguez tamamen futbol tutkusuyla yoğrulmuş bir hikayeye sahip.

James Rodriguez sıradan bir çocuktu ancak daha küçük yaşlarda omuzlarında olgun bir erkeğin yükünü taşımak zorunda kaldı. Futbol oynamak tek hedefiydi."Tecrübe yaşla eş anlamlı değildir" diyen anne María del Pilar Rubio oğlunun olgunluğuyla övünenlerin başında geliyordu. Tamamen disiplin ve tutkuyla çalışan James Rodriguez, küçük yaşlardan itibaren kendisine efsane futbolcu Valderrama'yı örnek aldı. Kahramanı olarak gördüğü Valderrama'nın giydiği 10 numarayı şimdilerde üstünde taşıyan James Rodriguez hayallerinin peşinde koşarken zorlu zamanlara da göğüs gerdi.

Haberin Devamı


Aileden futbolcu

Anne ile babasının ayrılmasıyla birlikte hayatının üç yılını üvey babasıyla geçiren Rodriguez'in damarları babası ve amcasından gelen futbol aşkıyla doluydu. Babası Wilson James Rodriguez 1985-92 yılları arasında Kolombiya'da top koşturdu. Amcası Antonio Rodriguez ise iyi bir futbolcuydu ancak doksanlı yıllarda Medellin'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.


Marquez hayranı

Hayatının tamamını futbola adayan, yaşıtlarının aksine pek çok şeyden vazgeçen James Rodriguez boş zamanlarında ise kitap okuyarak rahatlamayı tercih ediyor. En sevdiği yazar ise edebiyat dünyasının efsanelerinden Gabriel Garcia Marquez... Futbolla yatıp kalkan Rodriguez, öğrenim hayatını da ihmal etmeyenlerden. Genç yıldız sistem mühendisliğinden mezun olarak künyesine bir artı daha ekleyen futbolculardan biri olarak biliniyor.


En büyük motivasyonu kızı

Kolombiya Milli Takımı'ndan arkadaşı David Ospina'nın kız kardeşi Daniela ile evli olan James Rodriguez'in en büyük moral kaynağı ise kısa süre önce dünyaya gelen kızı Salome... Onun adını dövme olarak yaptıran Rodriguez gol attığı maçlarda sağ bileğini öperek sevincini kızıyla paylaşıyor.

Haberin Devamı


Tavuk ve pilav vazgeçilmezi

Genç yıldızın en büyük zevki ise maçlardan sonra eşinin hazırladığı pilav ve tavuk yemeği oluyor. Tıpkı James Rodriguez gibi kitap kurdu olan Daniela'nın en büyük hobisi evde yıldız futbolcuya yemek hazırlamak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!