Kolombiya 2 - 0 Uruguay

Güncelleme Tarihi:

Kolombiya 2 - 0 Uruguay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 22:55

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya'dan sonra 2. çeyrek finalist takım Uruguay'ı 2-0 mağlup eden Kolombiya oldu. En büyük yıldızı Falcao'nun sakatlığı sonrasında gruptan çıkmalarına bile fazla şans tanınmayan Kolombiya harika bir futbolla çeyrek finale yükselirken gollerin altında 22 yaşındaki James Rodriguez imzası vardı. Ülkesinin yetiştirdiği, dünyanın en büyük edebiyatçılarından olan Gabriel Garcia Marquez'in de büyük hayranı olan genç yıldız, Marquez'in 'büyülü gerçekçiliğini' bakalım Kupa'da nereye kadar götürebilecek...

Haberin Devamı

Maç boyunca rakibi Uruguay karşısında daha üstün bir futbol ortaya koyan Kolombiya, özellikle rakibinin üç oyuncuyla tutmaya çalıştığı orta sahada 5 oyuncuyla çok etkili oldu. Turnuvanın yıldız adaylarından James Rodriguez'in 28'de ceza yayı dışında göğüs kontrolü ardından harika şutuyla Muslera'yı avlamasıyla Kolombiya 1-0 öne geçti. Suarez'den yoksun Uruguay ise bütün ofansif planlarını ileri ikilideki Cavani ve Forlan'a yüklemişti. Ancak bu iki oyuncu da istedikleri toplarla buluşamayınca ilk yarı Kolombiya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da maç aynı senaryo ile başlayınca Kolombiya için 2. golü bulmak zor olmadı. Harika paslaşmalar sonunda bir kez daha sahne alan James Rodriguez 50. dakikada farkı ikiye çıkarmaya başardı.

Maçın son 10 dakikasında Uruguay risk alarak rakip kaleye yüklense de bu kez de karşısında kaleci Ospina'yı buldu. 79'da M.Pereira ve 85'de Cavani'nin şutlarını çıkaran Ospina maçın da skorunu belirledi.

Kolombiya bu skorla çeyrek finalde Brezilya'nın rakibi oldu.

Haberin Devamı


KOLOMBİYA (4-2-3-1):
Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero - A.Aguliar, C.sanchez - Cuadrado, J.Rodriguez, J.Matinez - T.Gutierrez
URUGUAY (5-3-2): Muslera - A.Pereira, Cacares, Godin, J.Gimenez, M.Pereira - C.Rodriguez, Arevalo, A.Gonzalez - Forlan, Cavani


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALARI
-Karşılaşmada son düdük geliyor ve Kolombiya çeyrek finale yükseliyor.
-85'de bu kez Cavani kaleyi yokladı kaleci Ospina bu kez de topu direk dibinden çıkarmayı başardı.
-Uyuyan maçı 79'da M.Pereira hareketlendirdi. Sağdan ceza sahası içine giren Pereira kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Ospina topu çıkartmayı başardı.
-GOOLL... Bir kez daha sahnede Rodriguez var... Kolombiya harika geldi. Soldan Armero ortasını yaptı Cuadrado arka direkte topu kafasıyla penaltı noktasındaki Rodriguez'e bıraktı. Bu oyuncu için golü atmak kolay oldu.
-Karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geliyor.
-GOOLLLL.... Rodriguez....Harika bir gol atıyor... Ceza sahası dışında topu göğsüyle yumuşatan Rodriguez topa da harika vurdu ve Muslera'yı adeta avladı...
-Karşılaşmada ilk 20 dakika geride kaldı. Kolombiya topa daha çok sahip olan takım ancak maçta önemli bir gol pozisyonu halen yaşanmadı.
-Maça Uruguay başlıyor.


Uruguay defansı izlerken Kolombiya forvetleri harika paslaşmalarla 2. golü de buldu...

Kolombiya 2 - 0 Uruguay


Rodriguez'in şutunda Muslera'nın çaresiz kaldığı an...

Kolombiya 2 - 0 Uruguay


Karşılaşma öncesi Uruguay soyunma odasında cezalı olmasına rağmen Suarez'in de forması hazırdı...

Kolombiya 2 - 0 Uruguay


Kolombiya forveti, eski Trabzonsporlu Gutierrez topu önüne almaya çalışıyor...

Kolombiya 2 - 0 Uruguay



Uruguay tribünlerinde ceza alan yıldız oyuncuları Suarez'e destek var.

Kolombiya 2 - 0 Uruguay


Karşılaşma öncesi tribünlerden renkli görüntüler...

Kolombiya 2 - 0 Uruguay


Kolombiya 2 - 0 Uruguay


Kolombiya 2 - 0 Uruguay



KARŞILAŞMA ÖNCESİ
C Grubu'nu 3'te 3 yaparak 9 puanla lider olarak bitiren Kolombiya, Yunanistan'ı 3-0, Fildişi Sahili'ni 2-1 ve Japonya'yı da 4-1 mağlup etmişti.

Haberin Devamı

İtalya ve İngiltere'nin bulunduğu 'ölüm grubu'nu 2. sırada bitirmeyi başaran Uruguay ise ilk maçında Kosta rika'ya 3-1 mağlup olmuş ancak daha sonra İngiltere'yi 2-1, İtalya'yı da 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!