Kocaman cesaretsiz

Güncelleme Tarihi:

Kocaman cesaretsiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 09:24

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Rusya'nın Spartak Moskova takımına 2-1'lik skorla mağlup oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Erman Toroğlu da bugünkü köşe yazısında Fenerbahçe'nin maç boyunca risk almadığını belirterek "Dün gece Fener, rakibini kilitleyerek oynadı. Ama rakibini kilitlerken kendi de kilitlendi. Çok az bir risk alması durumunda galip de gelebilirlerdi. Ama o cesaret Aykut Kocaman’da da yoktu, futbolcularında da... " dedi.

Haberin Devamı

İŞTE ERMAN TOROĞLU'NUN BUGÜNKÜ KÖŞE YAZISI

SPARTAK MOSKOVA 2-1 FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme play-off ilk maçında Emenike'nin takımı Spartak Moskova’ya Rusya'da 2-1 mağlup oldu. Luzhniki Stadı’nda oynanan karşılaşmada, Spartak Moskova 59. dakikada Emenike'nin golü ile 1-0 öne geçerken bu gole 64. dakikada Kuyt cevap verdi. Maçın skorunu belirleyen golü ise 68. dakikada Kombarov kaydetti.

MAÇTAN KARELER - Semih BAHADIR'ın objektifinden

Stat: Luzhniki
Hakemler: Martin Atkinson, Peter Kirkup, Stuart Burt (İngiltere)
Spartak Moskova: Dykan, Makeev, Pareja, Suchy, Kombarov, McGeady, Rafael Carioca, Romulo (Dk. 43 De Zeeuw), Bilyaletdinov, Ari (Dk. Dzyuba), Emenike (Dk. 72 Welliton)
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz (Dk. 88 Caner Erkin), Selçuk Şahin, Mehmet Topal (Dk. 83 Bienvenu), Sow (Dk. 78 Krasic), Cristian, Kuyt
Goller: Dk. 59 Emenike, Dk. 69 Kombarov (Spartak Moskova), Dk. 65 Kuyt (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 19 Egemen Korkmaz, Dk. 90 3 Kuyt (Fenerbahçe), Dk. 74 De Zeeuw, Dk. 76 Bilyaletdinov (Spartak Moskova)

Haberin Devamı

Bu karşılaşmanın rövanşı 29 Ağustos Çarşamba günü Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. 

AYKUT KOCAMAN: 2. GOL BİZE YAKIŞMADI

KRASIC: BİR GOL ATMAK ÖNEMLİYDİ

Fenerbahçe nasıl tur atlar?


Sarı lacivertli ekibe tur atlayabilmesi için 1-0'lık veya 2-0, 3-1 4-2 gibi daha farklı galibiyetler yeterli olacak. Fenerbahçe rövanş karşılaşmasını 2-1'lik skorla kazanması durumunda ise maç uzayacak. Her türlü beraberlik ve yenilgi durumunda ise tur atlayan takım Spartak Moskova olacak.

Kuyt yine boş geçmedi

Fenerbahçe'nin Spartak Moskova karşısında en önemli gol umutlarından birisi olan Kuyt, yine boş geçmedi.

Sarı lacivertli ekip Spartak Moskova'ya 2-1 yenildiyse de rövanş mücadelesi düşünüldüğünde Kuyt'ın takımı adına 65. dakikada attığı bir gol oldukça önemli.

Hollandalı futbolcu çıktığı son 4 resmi maçta 5 gol kaydetti. Sezona iyi bir başlangıç yapan Kuyt, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Vaslui'ye karşı rövanş mücadelesinde 2, TFF Süper Kupa maçında Galatasaray ve Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor'a 1'er gol kaydetmişti.

Haberin Devamı

Alex yedek kulübesinde

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında deplasmanda Spartak Moskova ile yaptıkları mücadelede kaptan Alex'e yedekler arasında yer verdi.

Savunma oyuncularının çok olduğu bir kadroyu sahaya sürmeyi tercih eden teknik direktör Kocaman, deplasmandaki karşılaşmada Brezilyalı futbolcuyu yedekler arasında tuttu.
Takımın defansını Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturan Fenerbahçe Teknik Direktörü, orta alanda Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Mehmet Topal ve Cristian'a görev verirken ileri uçta da Kuyt ve Sow görev aldı.
Fenerbahçe'de Alex'in yokluğunda sahaya kaptan olarak Selçuk Şahin çıktı.

Haberin Devamı

Yobo ilk kez sahada

Savunma oyuncusu Yobo, Fenerbahçe ile yeniden anlaştıktan sonra bu sezon ilk kez Spartak Moskova maçında forma giydi. Nijeryalı defans oyuncusu Moskova'daki zorlu maçta Egemen Korkmaz ile yan yana görev yaptı. Omzundaki sakatlığı nedeniyle son iki resmi maçta forma giyemeyen Gökhan Gönül, Spartak Moskova mücadelesinde takımdaki yerini aldı. Hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım da maç saatine kadar hazır olarak ilk 11'de sahaya çıktı.

Krasic son 10 dakikada oyuna girdi

Teknik direktör Kocaman, yeni transferlerden Milos Krasic'i, Spartak Moskova mücadelesinde de yedekte bıraktı. Sarı-lacivertli ekibin bu sezon Juventus'tan transfer ettiği ve CSKA Moskova'da forma giydiği dönemde Spartak Moskova'ya karşı çok sayıda maça çıkan Krasic, karşılaşmaya yedekler arasında başladı. Daha önce Rusya liginde CSKA Moskova forması giyen Caner Erkin de Krasic gibi yedekler arasında tutuldu. Orhan Şam, Semih Şentürk, Recep Niyaz ve kalecilerden Erten Ersu maçta 18 kişilik kadronun dışında kaldılar

Haberin Devamı

Volkan Demirel takımını yalnız bırakmadı

Sol omzundaki sakatlığı nedeniyle Spartak Moskova maçı kafilesinde bulunmayan kaleci Volkan Demirel, maç günü Moskova'ya gelerek takımının yanında yer aldı. Sarı-lacivertli futbolcu THY'nin bugünkü tarifeli seferiyle Moskova'ya gelerek takımını bu önemli maç öncesi yalnız bırakmadı.

Fenerbahçe'yi taraftarı yalnız bırakmadı

Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını Moskova deplasmanındaki zorlu mücadelede yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertliler yaklaşık 85 bin seyirci kapasitesi bulunan Luzhniki Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümün yarısını doldururken tribünlerde 2 bine yakın taraftarın bulunduğu görüldü.

Fenerbahçe'ye Galatasaraylılar da destek verdi

Haberin Devamı

Fenerbahçe tribünlerinde yer alan Galatasaraylı taraftarlar da Spartak Moskova mücadelesinde sarı-lacivertlilere destek verdi. Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu kale arkası tribünlerde çok sayıda, üzerinde sarı-kırmızılı forma bulunan taraftar yer alırken, bir taraftar sarı-kırmızılı bayrak salladı. Fenerbahçe tribünlerinde Azeri taraftarlar da bulunurken, bu taraftarlar Azerbaycan bayrakları salladılar. Karşılaşmayı 30 bini aşkın taraftar ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda yönetim kurulu üyesi izledi.

2 bin 267 güvenlik görevlisi

Karşılaşmanın güvenliğini 2 bin 267 güvenlik görevlisi sağladı. Maç için 412'si özel kuvvetler merkezi, bin 200'ü emniyet görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 267 güvenlik mensubu görevlendirildi.
Luzhniki Stadı'na en yakın Sportivnaya metro istasyonunun çıkışından itibaren konuşlanan güvenlik görevlileri, stada gelen taraftarlara uygulamalar yaptı.Emenike Fenerbahçe'ye karşı

Geçen sezon Fenerbahçe'den Spartak Moskova'ya transfer olan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli ekibe karşı forma giydi. Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunun ardından Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna kattığı ancak 3 Temmuz 2011'de başlayan futboldaki şike soruşturması nedeniyle sarı-lacivertli formayı giymeden Rusya ligine transfer olan Emenike, kısa süre geçirdiği Fenerbahçe'ye karşı takımı için tur mücadelesi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!