Koçak, Çorum Tanıtım Günlerinin Feshanede Yapılmasını Önerdi

Güncelleme Tarihi:

Koçak, Çorum Tanıtım Günlerinin Feshanede Yapılmasını Önerdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 15:39

AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI VE TURİZMCİ MURAT KOÇAK, İSTANBUL’DA ÇORUM TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENMESİNİ ÖNERDİ

AK Parti Çorum Milletvekili aday adayı ve turizmci Murat Koçak, İstanbul’da Çorum tanıtım günleri düzenlenmesini önerirken, Çorum’un 2023 vizyonunda daha çok tanıtılması gerektiğini söyledi.
Çorum’un büyük bir tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra sanayide de önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Koçak, kentin sahip olduğu değerlerin tanıtılması gerektiğini belirtti.
Kendisini Çorum sevdalısı olarak nitelendiren Koçak, “Yıllar önce Çorum’un başkent Ankara’da tanıtılması gerektiğini dile getirenlerden birisiydim. Ancak Çorum’un başkentin yanı sıra İstanbul’da da tanıtılmasını ifade ettim. Bölgenin ve Türkiye’nin New York u İstanbul’da Çorum tanıtılmalı. Eyüp Tarihi Feshane Fuar tanıtım merkezinde Çorum tanıtım günleri düzenlenmeli. Çankırı geçtiğimiz aylarda burada tanıtımını yaptı. Feshane’de bu hafta Samsun 8 . Tanıtım günlerini yapıldı. 200 bin Çorumlunun yaşadığı İstanbul’da Çorum’umuzu tarihimizi, kültürümüzü, sanayimizi, ticaretimizi, yemeklerimizi, kebaplarımızı, leblebimizi, cevizimi, tulum peynirimizi, pirincimizi, tekstilimizi tanıtalım. Çorum ve ilçelerini tanıtmak bir toplum sorumluluğudur. Çorum sorumluluğudur. Başta Çorum Belediyesi ve ilçe belediyeleri, Çorum Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarımızla, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarımızla derneklerimizle federasyonlarımızla, siyasetçilerimizle iş dünyası olarak Çorum’u İstanbul’da Türkiye’de, yurtdışında tanıtmak için hepimiz sorumluyuz. Geçmiş yıllarda da söyledim. Çorum 2023 vizyonunda daha çok tanıtılmalı ve ilerlemelidir. İstanbul’a gelmişken Feshane binasının sol tarafında Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini ziyaret etmeli. Sağ tarafta Haliç deniz, nostalji ve camileri, müzeleri ziyaret ederseniz kendinizi daha mutlu hissedersiniz. Çorum milliyetçiliği demek öncelikle Çorum için çalışmak demektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!