Kocaeli Kitap Fuarı, Türk Siyasetini Buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Kitap Fuarı, Türk Siyasetini Buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2015 13:52

SİYASİ PARTİLERİN GENEL BAŞKANINDAN MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA KADAR GENİŞ BİR SİYASİ YELPAZE DEMOKRASİ PLATFORMUNDA BULUŞTU.

Siyasi partilerin genel başkanından milletvekili adaylarına kadar geniş bir siyasi yelpaze demokrasi platformunda buluştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Kitap Fuarı adeta Türk siyasetini Kocaeli’nde buluşturdu. Her görüşten yayının yer aldığı kitap fuarı, farklı siyasi partilerin temsilcilerini de ağırlamanın keyfini yaşadı. Kitap Fuarı’nı açıldığı günden bu yana DSP Genel Başkanı Masum Türker, AK Parti, MHP ve CHP’nin Kocaeli milletvekili adayları ziyaret etti. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ile MHP İstanbul Milletvekili emekli korgeneral Engin Alan da fuarın konukları arasında yer aldı.
Fuarı DSP Genel Başkanı Masum Türker de ziyaret etti. Burada bir de söyleşi gerçekleştiren Genel Başkan Türker’i, Türk Ocakları Derneği ağırladı. Türkiye’nin bir dönem yaşadığı sağ ve sol çatışması düşünüldüğünde DSP Genel Başkanı’nın Türk Ocakları tarafından ağırlanması ise Türk demokrasinin ne denli ileriye gittiğini adeta gözler önüne serdi. 7 Haziran seçimlerinde birbirlerine rakip olan AK Parti, CHP ve MHP’nin Kocaeli milletvekili adayları Kitap Fuarı’nın ziyaretçileri arasında yer aldı. Her üç partinin milletvekili adayları Kitap Fuarı’ndaki stantları gezerek, kitap satın aldı.
7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın önemli konuklarından biri de MHP İstanbul Milletvekili ve Emekli Korgeneral Engin Alan oldu. 2010 yılında Balyoz Darbe Planı davasıyla tutuklanarak cezaevine konulan ve geçtiğimiz yıl Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla yeniden özgürlüğüne kavuşan Engin Alan, Kitap Fuarı’nda büyük ilgi gördü. “Efsane komutan” olarak anılan Engin Alan, Kitap Fuarı’nda saatlerce okurları için kitaplarını imzaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!