Kocaeli geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezonun kupa beyi Kocaelispor, ligin ilk yarısında deplasmanda 2-1 yendiği Bursaspor'u kupanın ilk ayağında yine Bursa'da aynı skorla devirerek turu bir bakıma garantiye almıştı. İzmit'te de beklenen oldu ve Kocaelispor, kendisine bir türlü şansı tutmayan Bursaspor'u kupadan saf dışı bıraktı.

Osieck, Toprak ve Soner'in sakatlıklarının devam etmesi nedeniyle sağ kulvara defanstan söktüğü Mirkoviç'i monte etti. Onun eski görevini de gurbetçi Taşkın'a verdi. Hafif sakatlığı olan Sabin İlie'yi riske etmeyip, forvete Dobrowski ile yıldızı daha da parlayacağı kesin olan Ahmet'i koyup sonuca gitmeyi planladı. Bu planda da başarılı oldu.

Bursaspor'da Ahmet'i Ömer, Dobrowski'yi de Adnan kontrol etmeye çalıştı. Çalıştı diyoruz çünkü başaramadılar. Ahmet, müthiş yetenekleri sayesinde bir penaltı yaptırdı, en az dört mutlak gollük pozisyona girdi. Dobrowski de öyle. Kocaelispor ise Osman'la Baliç'e kilit vurdu. İyi toplar alamayan Baliç, ‘‘bir varmış bir yokmuş’’la başlayan masal kahramanı gibi, top alabildiği anlarda oyunda göründü.

Ligde şu anda istediği yeri bulamayan Kocaelispor, bana göre Bursaspor gibi bir ekibi eleyerek kupa hesapları yapan diğer takımları kara kara düşündürmeye başladı. Çünkü Körfez'i geçtiğimiz yıl hafife alanlar, bunun faturasını, kupayı Kocaelispor'a hediye ederek çok ağır ödediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!