Koç Üniversitesi’nde 8 KuÅŸağı konuÅŸulacak

BU yıl dünyayı değiştirmek için çabalayan ve gerek eğitim, gerek toplumsal, gerek siyasal tarihte iz bırakan 68 Kuşağı’nın 40. yılı.

Bugün dünyada ve bizde birçok alanda 68 Kuşağı’ndan başarılı kişiler var.

Türkiye’de çeşitli sergiler açıldı, özellikle Fransa’daki fotoğraflar ilgiyle izlendi.

Serginin yanı sıra bu konuda incelemeler de yayınlandı, 2008’in önemli tartışma gündemi maddelerinden biriydi.

TÜYAP Kitap Fuarı’nın teması da 68 Kuşağı idi, başlığı 1968 Kuşağı -Kırk Yıl Önce Kırk Yıl Sonra. Ünlü yazar Tarık Ali ve Mark Kurlansky İstanbul’a gelmiş, fuarda konuşmalar yapmışlardı.

Koç Üniversitesi de 18-19 Aralık tarihlerinde uluslararası bir konferans düzenledi.

Konferansın mottosu şu:

"Üçüncü Dünya Açısından 1968’in GüncelliÄŸi ve Tarihsel Önemi" Â

KONU BAÅžLIKLARI


EFE Can Gürcan’ın yönetiminde GLODEM Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği bu toplantıya, Kanada, ABD, Hindistan, Polonya, Romanya gibi ülkelerden; Birmingham, Teksas, Paris 8, Queen’s, ODTÜ, Sabancı üniversitelerinden 30’a yakın konuşmacı Koç Üniversitesi’nde buluşacaklar.

Toplantıya katılım serbest, konferans boyunca Taksim’den Koç Üniversitesi’ne ücretsiz servis kaldırılacak.

Konu başlıkları, toplantının niteliği üzerine bilgi veriyor:

Fransa’da Maocular ve Göçmen İşçiler, Çin ve 68, Hindistan’da 68, Kanada ve 68, Türkiye ve 68, Kore Toplumsal Hareketlerinde 68, Romanya’da 68, Filistin, Pakistan ve Ortadoğu’da 68’in Mirası, Üçüncü Dünya - Küreselleşme ve Ekonomik Kriz, 1968’in güncelliği, Üçüncü Dünyanın Jeopolitiği ve Jeoekonomisi, 1968’den Önce Üçüncü Dünyada Marksizm ve Milliyetçilik, 68 Hareketlerinin Eleştirisi.

TÜRKİYE’DEN KATILACAK ADLAR


CÜNEYT AKALIN, Efe Can Gürcan, Yıldırım Koç, Muzaffer İlhan Erdost, Bülent Esinoğlu, Mehmet Türkay, Cem Savaş, Sean Mills, Diren Çakmak, Pınar Bedirhanoğlu, Serpil Güvenç, Korkut Boratav, Sencer İmer, Aziz Konukman, Alpaslan Işıklı, Erdem Ergen, Barış Doster, Pınar Gürpınar, Semih Koray, Faik Bulut.

* * *

DAHA fazla bilgi edinmek isteyenler konferansın resmi sitesinden yararlanabilirler:

ahs1968@ku.edu.tr
Yazarın Tüm Yazıları