Klasik Turk Muziginden ornekler

Güncelleme Tarihi:

Klasik Turk Muziginden ornekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Istanbul Kultur ve Sanat Vakfi'nin duzenledigi 27. Uluslararasi Istanbul Muzik Festivali'nin Geleneksel Muzik Konserleri Bolumu'nde bugun 21.30'da Ataturk Kultur Merkezi Konser Salonu'nda Mustafa Dogan Dikmen ve Toplulugu'nun konseri yer aliyor. Mustafa Dogan Dikmen (ses), konuk sanatci olarak Necdet Yasar (tanbur), Selim Guler (kemence), Sadrettin Ozcimi (ney), Murat Aydemir (tanbur), Goksel Baktagir (kanun), Yurdal Tokcan (ud), Vahit Anadolu'dan (kudum-daire) olusan topluluk, ‘‘Ismail ve Zekái Dede'lerden hanende Haci Arif Bey'e’’ Turk Musiki Sanatinda Klasik Donemden Romantik Doneme Gecis baslikli bir konser verecek.

Mustafa Dogan Dikmen, 1979-1983 yillari arasinda ITU Turk Muzigi Devlet Konservatuari'nda lisans, 1994'te ITU Sosyal Bilimler Enstitusu'nde Yuksek Lisans egitimini tamamladi. Niyazi Sayin ile ney; B. Sidki Sezgin, Tulûn Korman ve Inci Cayirli ile repertuvar ve uslûp; Belkis Aran ile san teknikleri calisan Dikmen, 1982'de TRT Istanbul Radyosu'na ses sanatcisi olarak katildi. Bu arada Prof. Aláeddin Yavasca ve Káni Karaca'yla repertuvar ve uslûp calismalarini surdurup, B. Sidki Sezgin ve Káni Karaca'dan da dini muzik formlarini ogrendi. 1986-87 yillari arasinda Adapazari ve Izmit Belediye Konservatuvarlari'nda repertuvar-uslûp egitmeni; 1986-1997 arasinda da ITU Turk Muzigi Devlet Konservatuari'nda ogretim gorevlisi olarak calisti. 1981'den itibaren yurtici ve disinda bircok konser veren; uluslararasi muzik festivallerine ses ve saz sanatcisi olarak katilan Dogan Dikmen, Sarband ve Golren Horn Toplulugu'nun CD kayitlarinda da yer aldi. Halen TRT Istanbul Radyosu'nda ses, Emin Ongan Uskudar Musiki Cemiyeti'nde ney sanatcisi ve uslûp-repertuvar hocasi olarak calisiyor.

Klasikten romantige

Dikmen ve Toplulugu bugunku konserde Mehmet Zekái Dede'nin Hicaz Humáyûn Durak ‘‘Dil hánesi mir'át-i Hakk’’, Sehnazbûselik I. Beste (Darbeyn) ‘‘Feryád kim feryádimi gûs etmez ol sîmin beden’’ ve Sûzidil Agir Semái (Agir Sengin Semái) ‘‘Dil hasret-i vaslin ile nálán gel efendim’’; Hammámizade Ismail Dede Efendi'nin Sehnaz Tevsîh (Evsat) ‘‘Yuruk degirmenler gibi donerler’’, Bayati Agir Duyek Sarki ‘‘Her dem edip meyl-i cefá’’, Huzzam Agir Duyek Sarki ‘‘Hálimi bir kerre takrîr eylesem sultánima’’, Huzzam Yuruk Semái ‘‘Reh-i askinda edib kaddimi kutáh gonul’’; Saz muziginden ornekler; Haci Mehmet Arif Bey'in Bestenigár Aksak Sarki ‘‘Cok gordu, felek simdi beni bezm-i civanda’’, Muhayyer (Devr-i hindi, Curcuna) Sarki ‘‘Meyháne tarabgáh-i mey ásám-i cihandir’’, Hicaz Aksak Sarki ‘‘Tasdî edeyim yári biraz da suhanimle’’, Kurdîlihicazkár Musemmen Sarki ‘‘Iftirákindir sebep bu nále vu feryádima’’, Nihávend Curcuna Sarki ‘‘Vucûd iklîminin Sultánisin sen’’, Nihávend Curcuna Sarki ‘‘Uyur dáim uyanmaz mi benim baht-i siyeh-kárim’’ adli eserlerini seslendirecek.

Bilet fiyatlari: 3 milyon TL. Ogrenciler ve 65 yas ustu muzikseverler icin 2.250 milyon TL.

Biletler AKM giseleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Saskinbakkal), Carousel (Bakirkoy), Capitol (Altunizade) alisveris merkezlerinden temin edilebilir. Ayrica Internet uzerinden Superonline'in www.shop.superonline.com adresinden de satis yapiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!