KKTC’nin feryadı

Güncelleme Tarihi:

KKTC’nin feryadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

KKTC Tekvando, Judo ve Karate Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, Türkiye Karate Federasyonu'na çağrıda bulunarak acil minder ve malzeme yardımına ihtiyaçları olduğunu açıkladı...

KKTC'nin uluslararası platformda tanınan ilk ve tek temsilcisi Tekvando, Judo ve Karate Federasyonu, Türkiye'den acil yardım bekliyor. Bünyesinde Do sporlarını toplayan KKTC Tekvando, Judo ve Karate Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen Ada da bir savunma sporu olan bu uzakdoğu sporlarına tabanda büyük potansiyel olduğunu ancak yüzlerce genci malzeme yokluğundan bu spora başlatamadıklarından yakındı.

Türkiye'den acil minder ve antrenman malzemesine ihtiyaçları olduğunu belirten Gökbilen, daha önceki bakanların verdikleri sözlere rağmen Türkiye Karate Federasyonu'nun vereceği bu yardımların aylar geçmesine rağmen kendilerine bir türlü ulaşamadığını söyledi.

BURAYA GELİN

Başkan Gökbilen, Karate Federasyonu Başkanı Aybars Kılıçhan'a Türkiye Şampiyonaları ile Uluslararası turnuvaları KKTC'de kendi imkanları ile düzenleme önerisini de getirerek, ‘‘Siz turnuvaları KKTC'de yapın, masraflarını biz ödeyelim’’ dedi.

Gökbilen, ambargo nedeniyle yurt dışına çıkamadıklarını, sporcularının Ada da birbirleri ile müsabaka yapmaktan bıktığını, Türkiye Karate Federasyonu'ndan yardım gelmemesi halinde Ada da tek bir karateci bulamayacaklarını da sözlerine ekledi. Gökbilen, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Prof.Dr.İbrahim Öztek'ten judo olarak malzeme, sporcu ve teknik alanlarda büyük yardımlar gördüklerini de açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!