KKDF komedisi

BANKALAR tüketiciye kullandırdıkları her tür kredi (taşıt, konut, tüketici vb.) için % 10 olarak uygulanan KKDF (Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu) kesintisini Ekim 2010’da % 15’e çıkardılar. Ve daha önce kullanılmış olan kredilere de bunu yansıttılar.

Haberin Devamı

Türkiye Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) konuyu yargıya taşıdı. Yargı, 28 Ekim 2010 tarihinden önce kullanılan kredilerde bu oranın % 10 olmasına karar verdi.
Bu kararı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye Bankalar Birliği’ne tebliğ etti.
Türkiye Bankalar Birliği de 8 Temmuz 2011 tarihli genelgesi ile (web sitesinde de bu duyuru var) konuyu tüm banka yönetimlerine bildirdi.
Ancak 28 Ekim 2010 tarihinden önce (Nisan 2010’da) iki bankadan kredi kullandık. Geri ödemelerimiz devam ediyor. Ne var ki, 8 Temmuz 2011 duyurusu ertesinde bu iki bankaya yaptığımız başvurumuzda böyle bir yargı kararından, böyle bir duyurudan haberlerinin olmadığını(!) belirttiler ve % 15 uygulamasını sürdürdüklerini söylediler.
Bu ülke Patagonya Cumhuriyeti mi?
Devlet yetkililerinin bu konu üzerine eğilmeleri, konuyu çözmeleri ve 28 Ekim 2010 tarihine kadar geriye dönük alınan trilyonlarca haksız paranın da sahiplerine iadesini sağlamaları gerekiyor.
Ayda 2 kredinin geri ödemesinde % 10-% 15 farkı olarak her ay 15 TL ödemekteyim. Milyonlarca insan kredi kullandı. Oturup hesaplarsanız, bu haksız kazancın trilyonlar tuttuğunu görebilirsiniz.
Semih KALKANOGLU Elk. Müh./Arş. yazar

Haberin Devamı

‘Refik Amca’yı kaybettik

ASMALIMESCİT’teki ‘Refik’, İstanbul’un yazar-çizer takımının, aydınların, edebiyatçıların ve diplomatların müdavimi olduğu bir tertemiz bir Beyoğlu lokantası ve meyhanesidir. Sahibi, müşteri diliyle ‘Refik Amca’dır, yani Refik Aslan... Cumhuriyet’le yaşıt; yani 1923 doğumlu... Hastalığından öncesine kadar her akşam müşterilerine hizmet ederken o da rakısını yudumlardı... Rize, Hemşin’de doğmuş, 1957’lerde o dükkânı İstanbullu bir esnaftan devralmış... Aynı işle uğraşan akrabaları çok, en ünlüsü Yakup ve Yakup’un sahibi Yakup Aslan, Refik’in karşısında Aslan Aslan ve Cezayir Sokağı’nda Sanlı Aslan...
Cenazesi dün Tarabya Merkez Camisi’nde kılınan ikindi namazından sonra Kireçburnu’ndaki aile mezarlığında toprağa verildi. Aile yakınları yanında ‘müşterileri’ de çoktu.

CHP İstanbul’a yeni bir aday

CHP İstanbul İl Başkanlığı için yeni bir isim daha ortaya atıldı. Bülent Soylan... Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve eski bir hesap uzmanı olan
Bülent Soylan’ın adı geçince kendisine “Doğru mu?” diye sorduk.
“CHP’de böyle bir görev almak her partili için bir onurdur ama İstanbul il yönetiminde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı tabii ki Genel Merkez’in takdiridir” dedi. Ama şunları da eklemeyi ihmal etmedi:
“Ancak bir şey söylemek isterim: Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı olaylardan sonra artık kimsenin şu ya da bu ekibin adamı olma lüksü kalmadı. Şimdi herkes sadece partili olmalı. Eğer değişiklik yapılacaksa her şeyden önce yeni başkanın ekipler üstü bir anlayışla teknisyen gibi çalışması, bütün ekiplere aynı mesafede olması gerekir.”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Siyasete girmediğim için pişmanım... Kızarak da olsa CHP’ye oy verdim. 12  Haziran’ın sonuçları böyle gitmez, erken seçimi getirir görüşündeyim.
Ben de bir balkon seçimi yapmak isterim. Ben hiçbir zaman rant için kandırılmadım... Aydınlar, Kürtleri anladı; dindarları anlamadı.”
Ben Mustafa için ölürüm, gelecek Mustafa’yı beklerim.”
(Sanatçı Timur Selçuk)

İki dalda dünya şampiyonluğu

AVUSTURYA’nın Graz kentinde 10-17 temmuz arasında düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası’nda, Çağdaş Müzik ve Folklor kategorilerinde ‘dünya şampiyonu’, Karma Korolar kategorisinde ise ‘dünya ikincisi’ olan Boğaziçi Caz Korosu’nun; şampiyonların yarıştığı ‘Grand Prix’de ise 2 altın madalya kazanarak toplam 5 altın madalya ile Türkiye’ye döndüğünü...
FRANSA’nın başkenti Paris’te 10-15 temmuzda yapılan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda gerek ferdi ve gerekse takım halinde dağıtılan madalyanın 14’ünü alan Türk Milli Takımı’nın dünya şampiyonu olduğunu; yarışmacılardan Hakan Kurt’un 30 dakikalık sürat şampiyonasında bir dakikada net 139 sözcük yazdığını...

Haberin Devamı

‘Vergiciler’ hep birbirine kızar

DÜNKÜ ‘Asırlık çınarlar gitti’ yazısına tepkiler geldi... Hesap Uzmanları Kurulu’nda görev yapmış emekli bir uzman, haklı olarak kendi grubunu öne çıkarınca, her zamanki gibi öbür gruplardan tepki geldi... Bu hep böyledir. Hesap Uzmanları Kurulu üyeleri hep önde olmak isterler. Şimdi o tepki yazılarından birini aktaralım: “Ancak yazının bir yerinde 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Maliye Müfettişleri ile yaklaşık 80 yıllık geçmişe sahip Gelirler Kontrolörleri hakkında  ‘Bizim kadar olmasa bile yaklaşık bizim kalitemizdedir’ gibi bir ifade yer almaktadır. Ki ilgili yazıda yine yaklaşık 80 yıldır bu ülkeye hizmet veren vergi denetmenlerinden “vebalıymışcasına” bahse dahi konu edilmemiştir.
Hesap Uzmanları’nı bitiren işte bu tarz düşünceleri olmuştur.”
Bilindiği gibi bu kurullar bir HKK kararıyla kapatılmış, tek çatı altında toplanmasına karar verilmişti.

Haberin Devamı

Halk ‘dur’ diyebilir

BARIŞ isteniyorsa bunun tek yolu var, parti gözetmeden Meclis’e baskı yapmalıyız, ölen herkes için üzülmeliyiz. Herkesi bu ülkenin evladı olarak görmediğimiz zaman savaş çığlıkları artar ve devamlı kaybetmeye devam ederiz. Barışı istemenin ilk koşulu hiç kimsenin ölmemesini istemek, her öleni insan olarak görmek. Sonuçta sadece 13 asker ölmedi, 20 kişi öldü ve 20 anne üzüldü, 20 aile ağıt yakıyor... Buna ancak halk ‘dur’ diyebilir...              A.N.

Mesaj Panosu

KASTAMONU’nun Cide İlçesi sınırlarındaki Loç Vadisi çevresinde yaşayan yöre halkının iki yıldır sürdürdüğü HES mücadelesinde mutlu son... Kastamonu İdare Mahkemesi, 3 Ocak’ta yürütmesi durdurulan Orya Enerji’ye ait projenin tamamen iptal edilmesine karar verdi. Kararı davul-zurna ile kutlayan Loçlular, ‘HES gitti, huzur geldi’ sözleriyle sevinçlerini dile getirdiler.

Yazarın Tüm Yazıları