Kızlarımız Rusya'yı korttan sildi

Güncelleme Tarihi:

Kızlarımız Rusyayı korttan sildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2012 15:07

Avrupa Kış Kupası'nda eleme grubu maçlarında mücadele eden Türkiye, 16 yaş kızlarda grubunu şampiyon olarak tamamlarken 14 yaş erkeklerde de ikinci oldu.

Haberin Devamı

Türkiye, tarihinde ilk kez iki takımla Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne gitme hakkını elde etti. 16 Yaş Kız Milli Takımımız, eleme bir numarası ve Avrupa'nın en önemli takımlarından Rusya'yı set vermeden geçmesini bildi.

Eleme grubunun son gününde korta çıkan 16 Yaş Kız Milli Takımımız bir numaralı seribaşı Rusya'yı 2-0'la geçerek elemeleri şampiyon tamamladı. Serinin ilk maçında Büşra Kayrun, Veronika Kudermetova'yı 7-5, 7-6'lık setlerle mağlup etti. İkinci maçta İpek Soylu, ITF Gençler sıralamasında 63'üncü sırada bulunan Alina Silich'i 6-2'lik iki set sonunda geçmeyi bildi ve Türkiye'ye grubunda şampiyonluğu getirdi. Millilerimiz, 16 Yaş Avrupa sıralamasında ilk 100'de yirmi oyuncusu bulunan rakibi karşısında 2-0'ı bulan Türkiye, Rusya'nın son maça çıkmamasının ardından seriyi galibiyetle tamamladı.

Haberin Devamı

Önceki gün Ankara'da finalleri garantileyen 14 Yaş Erkek Milli Takımımız, Büyük Britanya'ya 3-0'la kaybederek müsabakaları ikinci tamamladı. Serinin ilk maçında Alp Şentay, Jay Clarke'a 6-3, 6-7, 4-6'yla, Ergi Kırkın ise Samuel Ferguson'a 6-1'lik iki sette kaybetti. Çiftler maçında ise Kaya Göre/Ergi Kırkın, rakipleri Samuel Ferguson/Marcus Walters'a 6-2, 6-3'le yenilerek seriyi 3-0 bitirse de finallere ikinci kez gitmeyi garantiledi.

Taçspor Kulübü'nde mücadele eden 16 Yaş Erkek Takımımız turnuvayı yedinci tamamlarken, önceki gün Avrupa'nın en güçlü takımlarından Ukrayna'ya kaybeden 14 Yaş Kız Milli Takımımız da elemeleri dördüncü olarak tamamladı.

Türkiye, bu sonuçlarla tarihinde ilk kez iki takımla Avrupa Kış Kupası Finalleri'ne gitmeyi garantiledi. Millilerimiz 17-19 Şubat 2012 tarihleri arasında finallerde Avrupa Şampiyonluğu için korta çıkacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!