Kızıyla fotoğraflarının çıkmasından utanıyormuş

Timuçin Esen’den de, sözde ‘magazin terörü’nden de gına geldi...

Haberin Devamı

“Farklı bir şeyler yazayım” diyordum ki, TV’de Hülya Avşar’ın “Kızımla yan yana fotoğraflarımı gazetede görmekten utanıyorum” dediğini duydum.

Okan Bayülgen de Avşar’ı kızı Zehra için koyduğu basın yasağı için övüyordu. Bir de “Yurtdışından alışveriş yapalım, buradaki alışveriş merkezlerinde her yerden magazinci fışkırıyor” diyorlardı.

Keşke yurt dışına gitseler ve hiç geri dönmeseler, hatta yabancı yıldızlarla değişik tokuş yapsak onları.

Bu fotoğraflarda gördüğünüz milyon dolarlık yıldızlar, Oscar’lı oyuncular çocuklarıyla her dakika objektiflere yansımaya utanmıyor da Hülya ve Okan utanıyor!
Dünyanın en çok satan magazin dergilerinden US’de “Just Like Us” diye bir köşe var. Ünlülerin koşarlarken, kahve içerlerken, parkta öpüşürlerken, çocuklarını gezdirirlerken çekilmiş nefis fotoğraflarını yayınlıyor. Adamlar artık ünlülerin günlük hayatını çekmekten bıkmışlar. Bu fotoğrafları küçük bir bölümde kullanıyorlar.

O fotoğraflar bizde olsa çarşaf çarşaf açarız.

Kelebek’in arka sayfa haberlerini derliyorum yaklaşık üç yıldır. O sayfayı yaparken en zorlandığım iş ne biliyor musunuz? Yüzlerce harika haberden tercih yapmak. Arka sayfada kullandığımız bit kadar haberlere bakar “Ya bunlar yerli malı olsa ne şahane manşet olur” derim her seferinde.

“Just Like Us” bölümünün mesajı çok net ve anlamlı: Onlar da bizim gibiler... Ama bizim ünlülerin, halkla bütünleşmek, rol modeli olmak gibi bir dertleri yok, ‘celebirty’ nasıl bir olgudur, dünyada nasıl yaşanır ondan da haberleri yok.

Haberin Devamı

Dünyayı gerçekten kurtaran adam

Stanislav Petrov... Bu adı daha önce hiç duydunuz mu? Bilmeyenler için anlatayım. Wikipedia alıntılı bir yazı olacak ama şu anda hayattaysanız, bunu bu gariban amcaya borçlusunuz.

25 Eylül 1983 tarihinde Petrov Amca, Moskova’da Serpukhov-15 istasyonundaki füze erken uyarı sistemini izlemekle görevli bir albaydı. Sistem saat 00.40’da Rusya’ya ABD’den gönderilmiş önce 1 sonra  da 4 kıtasal balistik füzenin yolda olduğu uyarısını verdi.

Petrov hiçbir dayanağı olmamasına rağmen sistemin hata yaptığından şüphelenerek radarlardan alacağı sinyalleri beklemeye başladı.

Radarlar füzeleri belirlese bile ABD füzeleri, Rusya’daki hedeflerini bulacaktı. Buna rağmen Petrov Amca beklemeye devam etti. Sonuç: Petrov Amca haklı çıktı, ortada bir füze yoktu.

Ancak Petrov Amca, üstlerine haber vermediği için hakkında soruşturma açıldı. Petrov’a kınama cezası verildi, yani askeri kariyeri bitirildi.

Petrov bir röportajında kendisini bir kahraman olarak görmediğini bakın nasıl izah ediyor: “Ben işimi yapıyordum. Doğru zamanda doğru insandım, sadece bu.

Eski eşim 10 sene bu gerçeği bilmedi. Bana hep ne oldu, ne yaptın diye sordu. Ben de ‘Hiçbir şey yapmadım’ dedim.

Hiçbir şey yapmayarak dünyayı nükleer savaştan kurtaran Petrov Amca şu anda 250 dolar emekli maşıyla Moskova’da yaşamını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Sabri’nin oyunu çıktı

Galatasaray maçlarında genelde şu sahne yaşanır. Sabri Sarıoğlu topu kapar, başını öne eğer, sağ kanatı boydan boya geçer ve tam son çizgiye indiğinde topu dağlara, taşlara vurur. Maçı sunan spikerden de ses tonu gitikçe düşen şu nida duyulur: “Sabri... Sabri... Sabri... Sabri aut.”

Rijkaard bile ona orta yapmayı öğretemedi. Sabri’nin bu durumunu ti’ye alan birçok internet sitesi var ama içlerinden biri parlak bir fikirle ortaya çıktı. bobiler.org’ta “Aban Sabri aban” adlı bir oyun yayınlanıyor. Oyunda amaç Sabri gibi abanıp topu en uzağa yollamak. Oyun çok ilkel, hatta oyun bile değil ama acayip eğlenceli. Siteye girin kahve mollarına ilaç gibi gelecek.

Yazarın Tüm Yazıları