Kızılsu trapta rakipsiz

Güncelleme Tarihi:

Kızılsu trapta rakipsiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet Kupası Uluslararası Trap-Skeet Şampiyonası'nın ilk gününde trap dalında mücadele eden Dr.Alp Kızılsu üç seride de 24'er puan aldı.

Skeette Torpil

Turnuvanın ilk gün müsabakalarında sıcak hava ve yüksek nem oranı sporcuları olumsuz etkiledi. Trapta Dr.Alp Kızılsu ilk günden üstünlüğünü hissettirirken skeet dalında büyük bir çekişme yaşandı. Skeet dalında Bülent Torpil şampiyonada ilk serideki tam puanını alan sporcu oldu.

Hürriyet Kupası Uluslararası Trap Skeet Şampiyonası dün yapılan müsabakalarla başladı. Sıcak hava ve nem oranının yüksek oluşunun olumsuz etkisinden özellikle Finlandiyalı sporcuların değil atış yapmak, yürüyecek durumda olmadıkları gözlendi. Bu nedenle Finlandiyalı sporcular dereceye bile giremedi.

Trap ve skeette favori isimler ilk günden kendilerini belli etti. Günün en büyük sürprizini, yılların skeetçisi ve dünya klasmanında yeri olan Rumen Coirba yaptı ve sıralamada çok aşağılarda yer aldı.

Trap dalında yıllardır mücadele eden Dr.Alp Kızılsu, kupanın bir kulbunu yakaladı. Kızılsu, en yakın rakibi Agah Karaata'nın 5 puan önünde 72 puanla birinci sırada. Dr.Kızılsu üç seride de 24'er puanla lider durumda bulunyor. Trapta, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyüt sporculardan biri olan Servet Sivrikaya beklenmedik derecede kötüydü. Sivrikaya günü 63 puanla bitirerek ilk 6 sırada yer alamadı.

Skeette ise büyük bir çekişme yaşandı. Günün en büyük skorunu yapan Bülent Torpil şampiyonada ilk serideki tam puanını alan sporcu oldu. Bu dalda Hakan Alemdar ve Azerbaycanlı dünya rekortmeni, Avrupa Şampiyonu Meftakhedinova da Hürriyet Kupası için büyük bir rekabet içinde.

İLK GÜN SIRALAMASI

Trap ve skeette birinci gün yapılan 75 atış sonunda ilk 6 şöyle sıralandı:

Trap: 1- Dr.Alp Kızılsu (Türkiye- 72 puan), 2- Agah Karaata (Türkiye- 67 puan), 3- Cavlan Paralik (KKTC-67 puan), 4- Baban Florin (Romanya-66 puan), 5- Bahadır Kunaçav (Türkiye-64 puan), 6- Kaan Yey (Türkiye-64 puan)

Skeet: 1- Jani Eklund (71 puan), 2- Meftakhetdinova (71 puan), 3- Bülent Torpil (71 puan), 4- Hakan Alemdar (69 puan), 5- Hüseyin Bahçıvan (68 puan), 6- Ahmet Gökçek (68 puan)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!