Kız meselesi yüzünden işlenen cinayete 26 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Kız meselesi yüzünden işlenen cinayete 26 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 17:23

Kız meselesi yüzünden işlenen cinayete 26 yıl hapis cezası

Haberin Devamı

Bahri KARATAŞ/ İZMİR,(DHA)- İZMİR'in Konak İlçesi'nde 6 ay önce kız meselesi yüzünden çıkan tartışmada Duran Can Özdemir'i göğüsünden bıçakla öldürdükleri iddiasıyla 1'i tutuklu 4 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Muhammed Furkan İkizek'i 26 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı. Diğer 3 sanık ise beraat etti. Karar sonrası sanığın annesi Hülya İkizek, duruşma salonunda fenalık geçirdi.
Olay geçen 13 Nisan'da Hilal metro istasyonda meydana geldi. Devran Ç., Tamer S., Ulaş A. ve Duran Can Özdemir, evlerine gitmek için metroyu beklemeye başladı. Bu sırada 4 arkadaş aralarında daha önceden kız meseelesi yüzünden husumet olan Muhammed Furkan İkizek ile yanında kız arkadaşı ile birlikte karşılaştı. Devran Ç., iddiaya göre Muhammed Furkan İkizek, küfürler edip yanına çağırdı. İkizek de yanında taşıdığı bıçağı çıkartıp, 4 arkadaşa saldırdı.
Çeşitli yerlerinden yaralanan üç kişiden sol göğüsüne bıçak darbesi alan Duran Can Özdemir, yaşamını yitirdi. Özdemir'in arkadaşları şüpheli Muhammed Furkan İkizek'i tekme tokat ve kemerle dövdü. Gözaltına alınan İkizek tutuklandı.
İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bıçakla kasten adam öldürme, bıçakla kasten yaralama , hakaret' suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Muhammet Furkan İkizek ile tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Devran Ç., Tamer S. ve Ulaş A. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşma savcısı Nesli Sumru Tunç Emeklioğlu, sanık Muhammed Furkan İkizek'in cezalandırılmasını, diğer sanıklara ceza verilmesine yer olmadığına dair mütalaasını verdi. Sanık İkizek, “Daha önceki ifadelerimi tekrarlıyorum. Kız arkadaşımla eve gitmek için metroda bekliyordum. Ölen ile arkadaşları bizi takip ettiler. Onların hakaretlerine maruz kaldım. Onlarla gözgöze gelmemek için yukarı çıktım, ama yine peşimden geldiler. Ben kendimi savunmak amacıyla haraket ettim. Bana saldıranları korkutup uzaklaştırmak istedim. İsteseydim yere düştüğümde Tamer'e vurmaya devam ederdim. Pişmanım" dedi.
Kısa bir aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu sanık Muhammed Furkan İkizek'i, Duran Can Özdemir'i öldürme suçundan önce müebbet, ardında pişman olmasından dolayı cezasını 25 yıla çevirdi. Mahkeme ayrıca sanığı diğer üç kişiye yönelik eylemlerinden dolayı da 16 ay 5 gün olmak üzere toplam 26 yıl 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıkların beraatine karar verdi.
Karar sonrası sanığın annesi Hülya İkizek, “Benim oğlumu yaktınız. Cezaevinde çürüyecek" diye bağırıp, fenalaştı. Anne Hülya İkizek, sağlık ekipleri müdahale etti.
Ölen Duran Can Özdemir'in annesi Ayten Özdemir de, “Ben oğlumu doğururken gözlerimi kaybettim. Yüzde 10 görüyorum. Onu ne zorluklarla büyüttüm. Sen oğlunu gidip cezaevinde göreceksin, ben ise toprağın altında nasıl görüceğim" dedi.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!