Kıvırcık Ali, neden Ahmet Kaya şarkısı okumadı?

Adını sansür koymasak da, TRT’nin bir Ahmet Kaya hassasiyeti olduğu artık çok açık. Niran Ünsal’ın Mersin’de canlı yayında Ahmet Kaya şarkısı okumasıyla başlayan krizi geçtiğimiz hafta yazınca, TRT konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Bunun üzerine Ünsal’ın yapımcısı Mustafa Kekava aradı. Mersin’deki olay sonrasında TRT’nin, Niran Ünsal’ın katılacağı üç programı iptal ettiğini söyledi. Konuyu araştıran Demirhan Hararlı’nın haberi dünkü Kelebek’in manşetindeydi.

Niran Ünsal’ın çağrılıp da sonradan davetin iptal edildiği programlardan biri de Kahve Bahane’ydi. Cuma akşamı yayınlanan programda Niran Ünsal’ın yerine Kıvırcık Ali vardı.

Tanımayanlar için hemen söyleyeyim, Kıvırcık Ali söylediği Ahmet Kaya şarkılarıyla bilinir. Son albümünde de Kaya’nın ‘Sen Yanma’ şarkısına yer verdi.

Ve o Kıvırcık Ali, çıktığı Kahve Bahane programında tek bir Ahmet Kaya şarkısı okumadı. Olabilir demeyi ben de isterdim. Ama aynı Kıvırcık Ali bir hafta önce katıldığı Savaş Ay’ın programında sürekli Ahmet Kaya şarkıları okudu.

Kıvırcık Ali, kendisine bu durumu soran Demirhan Hararlı’ya, ‘Ahmet Kaya şarkılarını özellikle TRT’de söylemedim. Beni programa davet eden arkadaşları sıkıntıya sokmak istemediğim için okumadım. Özel kanallarda Ahmet Kaya şarkılarını söylüyorum’ dedi.

Ahmet Kaya şarkılarıyla bilinen bir sanatçı bile bunu düşünüyorsa, ‘TRT’de Ahmet Kaya hassasiyeti var’ demek abartılı olmaz değil mi?

TV bombaları

Karıştırdı
Ah canııım Hülyaa... Yerim ben onu...
Hande Yener

TV bombaları

Enine kalça
Ebru’nun kalçası podyumda herhalde ışıklardan enine gözüküyordu.
Demet (Super Models adayı)

Airport uçmuyor

Uğur Cebeci, Türk medyasına havacılık kavramını sokan isim oldu. Hürriyet Pazar’daki yazılarının yanı sıra Kanal D’ye uzun süredir hazırladığı ve halen yayınlanmakta olan Kokpit programıyla bu alanda bir ilke imza attı.

Cebeci’nin açtığı yoldan pek çok gazete ve televizyon yürüdü.

Bu alanda yayınlanan son program ise atv’nin Airport’u oldu. Programı Sabah gazetesinden havacılık yazılarıyla tanıdığımız Güntay Şimşek sunuyor. Son konuğu da yine Sabah’tan Balçiçek Pamir’di.

Şimşek’in havacılık bilgisini tartışacak değilim ancak televizyon için sadece bilginin yetmediğini çok iyi biliyorum.

Ekran için gerekli olan şeylerin başında da anlaşılır olmak ve iyi konuşmak geliyor.

Şimşek’in sorduğu soruları ne Balçiçek anladı, ne de televizyon başında biz...

Güntay Şimşek, ekranda kalmak için bu eksiğini mutlaka gidermeli.

Bravo MTV

atv’nin kardeş kanalı MTV’nin, kurulduğu günden bu yana yaptığı en iyi iş 2004 Copa America maçlarını yayınlamak oldu. Futbol seyircisinin maçları özlediği bir dönemde, her zaman ilgi çeken Latin Amerika futbolundan iddialı maçları yayınlanması futbolseverleri MTV başına topladı.

Hele ki Fenerbahçe’nin yeni tranferi Alex’in oynaması, final de Arjantin-Brezilya arasında olması MTV’nin ekmeğine yağ sürdü. Bir de maç 2-2 bitince, penaltılara kalınca pazar gecesi MTV’nin görünmese de reytinginin yüksek olduğunu söylemek kahinlik değil.

Yeni yayın döneminde atağa kalkacak olan MTV için, izleyicide alışkanlık yaratmak açısından 2004 Copa America önemliydi.
Yazarın Tüm Yazıları