KITUYAD'da sezon değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

KITUYADda sezon değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 15:09

KITUYAD'da sezon değerlendirmesi

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - KIZILAĞAÇ Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) üyesi otellerin genel müdürleri ve yöneticileri bir araya gelerek yeni sezon hakkında fikir alışverişinde bulundu.
KITUYAD üyesi otellerin genel müdürleri ve yöneticileri bir araya geldi. Sezonun değerlendirildiği toplantıda turizmciler fiyat politikasının değişmesi gerektiğini ve otellerde personel sorunu yaşandığını belirtti.
KITUYAD Başkanı Osman Ergin, Türk turizminin son 3 yılda kaybettiklerinin bir çırpıda kazanmasının mümkün olmadığını belirterek, "Müşteri gelsin diye birden indirdiğimiz fiyatları da birden çıkarabilmenin imkanı yok. Bunun ancak zamana yayılarak telafi edileceğine inanıyorum" dedi. 
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, hedef pazarlarda yapılan araştırmalardan elde edilen verilerin ve rezervasyonlarda yaşanan artışın turizmde son üç yılda yaşanılan sıkıntıların geride kaldığını gösterdiğini aktardı. Rusya ve Almanya pazarında yaşanılan artışla bir ivme yakalandığını anlatan Duran, "İzlediğimiz politikalar sonucu İngiltere'de de vitrine oturmuş bulunmaktayız. Bu sene afaki bir durum olmadığı müddetçe sezonu çok iyi geçireceğimizin sinyallerini şimdiden almaktayız. Bölgeyi kış operasyonlarıyla da hareketlendirmenin gerekliliğine inanıyorum" diye konuştu.
Toplantıya ev sahipliği yapan Selge Beach Hotel Genel Müdürü Halil Kaftan, "Sezon Ramazanın ayının girmesiyle normal seyrine döndü. Seçimlerin etkisiyle rezervasyonlarımızda düşüş olmasa da gözle görülür bir yavaşlamanın söz konusu olduğunu söyleyebilirim. Buna rağmen geçen senelerden hem fiyat ve hem de doluluk konusunda daha iyi olacağız" dedi.
Turan Prince Hotel Genel Müdürü Zekai Aydın, sezonun tüm yoğunluğuyla başladığı gibi devam ettiğini belirterek, "Bölgemiz yeniden Rusya'nın gözdesi durumunda. Yabancı müşterinin artan talebi nedeniyle bir otelimiz hariç seçim bölgemizi çok fazla etkilemiyor. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece geçmişteki günlerimize bu sezon döneceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.
Euphoria Otel Genel Müdürü Hacı Ömer Özkul, artan talepler nedeniyle bu yıl geçen üç yılın kötü izlerini silineceğini ümit ettiğini kaydederek, "Fakat rezervasyonlar tüm hızıyla devam ederken ve her şey güzel olacak derken, otellerde yaşanan personel sıkıntısı canımızı sıkıyor. Otellerde çalışacak personel bulamıyoruz" dedi.
Club Ali Bey Genel Müdürü Fuat Kerem Kutbay da "Personele kış sezonunda da istihdam sağlamamızdan dolayı  personel sıkıntımız diğer tesislerden daha az oluyor. Ancak bölgede personel sorunu ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!