Yalnızlığı 'X' kabul edersek...

Güncelleme Tarihi:

Yalnızlığı X kabul edersek...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2019 14:15

Çalışmalarını ABD ve Türkiye’de sürdüren koreograf ve dansçı Korhan Başaran’dan, insanın çağlar boyunca değişmeyen ‘yalnızlığı’ üzerine disiplinlerarası bir çalışma: X.

Haberin Devamı

11’inci yüzyıl Fransa’sında yaşamış entelektüel, öğretmen ve düşünür Peter Abelard’ın ‘kendini mahkum ettiği yalnızlık’, çalışmalarını uluslararası bir hatta sürdüren koreograf ve çağdaş dans sanatçısı Korhan Başaran’a ilham oldu. Ortaya yalnızlık üzerine disiplinlerarası bir anlatı olan ‘X’ çıktı. Kasımda prömiyer yapan ve gösterimleri Kadıköy’deki Entropi Sahne’de süren ‘X’, Peter Abelard’dan esinlenerek yaratıldı. Aşk uğruna başına gelen bahtsızlıklar sonucu kendini münzevi bir yaşama kapatan Abelard’ın deneyimi, bugün dahi sistemler tarafından harcanan unutulmuş bireylere, kitlelere temas ediyor. Abelard’dan yola çıkıp insani bir hikâyeyi araştıran X, zamansız bir anlatı... Company RAu’nun yeni prodüksiyonunda konsept, reji ve performansta Korhan Başaran’ın, görsel tasarımlarda Ataman Girişken’in, kostüm tasarımında Aslı Filinta'nın imzası var.
‘X’  13, 26 Aralık’ta saat 20.30’da; 20, 21 Aralık'ta saat 20.30'da Ankara Sahne 367'de; 17, 24, 31 Ocak 2020’de saat 20.00’de Entropi Sahne’de izlenebilir.

Yalnızlığı X kabul edersek...


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!