Uluslararası sanat piyasasının İstanbul’a güveni tam

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası sanat piyasasının İstanbul’a güveni tam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 13:28

20 - 23 Eylül tarihleri arasında 13’üncüsü düzenlenecek Contemporary İstanbul’a 54’ü yurtdışından toplam 83 galeri katılıyor. Cİ başkanı Ali Güreli, “Böyle bir dönemde, katılan galerilerin yarısından fazlasının yurtdışı merkezli olması uluslararası sanat piyasasının Türkiye’ye güvenini gösteriyor” diyor.

Haberin Devamı

Sanat profesyonellerinin yanı sıra seyircinin de çok yoğun ilgi gösterdiği, bölgenin en büyük çağdaş sanat fuarı konumundaki Contemporary İstanbul’un 13’üncüsü 20 - 23 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar ve İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak. Geçen yıl dört günde 80 bini aşkın ziyaretçinin gezdiği fuar, bu yıl da 54’ü yurtdışından toplam 83 galerinin standında 400’ü yabancı 650 sanatçının çoğu Türkiye’den sanatseverle ilk kez buluşacak yaklaşık 2 bin eserini ağırlayacak. Akbank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen Contemporary İstanbul’un başkanı Ali Güreli, “Böyle bir dönemde, katılan galerilerin yarısından fazlasının yurtdışı merkezli olması uluslararası sanat piyasasının İstanbul’a ve Türkiye sanat piyasasına olan güvenini gösteriyor. Bu yıl, önceki iki yılla karşılaştırıldığında bizi çok memnun eden sayıda yabancı koleksiyoncu ve sanatseverin ziyaret talebini de almaya devam ediyoruz. Bu süreçten yerli sanat pazarının olumlu çıkacağını düşünüyorum. Zorlu bir zamandan geçtiğimiz bu dönemde sanatın öneminin, iyileştirici ve birleştirici gücünün de bir kez daha anlaşılacağına inanıyorum” diyor.

Haberin Devamı

GALERİ DESTEK PROGRAMI GENİŞLEDİ

İlk kez 2017 yılında, Özyeğin ailesinin Romanya’daki yatırımı Bucuresti Mall ile başlatılan Galeri Destek Programı bu yıl genişletildi. Galerilerin Contemporary İstanbul’a katılımını desteklemeyi amaçlayan program, bu yıl 5 ülkeyi kapsadı. Romanya’ya ek olarak Hollanda, Portekiz, Fransa ve ABD’den 17 galeri İstanbul’a geliyor. Fuara katılacak ülkeler ve galeriler ile onları Türkiye’ye getiren kuruşlar şöyle: Romanya (Bucuresti Mall desteğiyle) Zorzini Gallery, Galeria Plan B; Portekiz (KREA Group ve Optimal Mountain desteğiyle) Perve Gallery / Hollanda (Credit Europe Bank desteğiyle) Upstream Gallery / Fransa (TAV Airports Holding ve Antoine Levi desteğiyle) Paris Galerie Alberta Pane, Galerie Allen, Galerie Anne de Villepoix, Galerie Art Concept, Galerie Jerome Poggi, Galerie Jocelyn Wolff, Galerie Laurent Godin, Galerie Loevenbruck, Galerie Odile Ouizeman, mfc-Michele Didier; ABD (Herrick Feinstein LLP, American Turkish Society, Alterra Worldwide desteğiyle) The Hole, Ethan Cohen Fine Arts.

Haberin Devamı


Suzan Sabancı Dinçer: Fuarın hedefe ulaşması mutluluk verici

Contemporary İstanbul’un yıllardır ana sponsorluğunu üstlenen Akbank’ın yönetim kurulu başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Bugün dünyanın en önemli çağdaş sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary İstanbul’un yıllar önce koyduğumuz hedefe ulaşmasından mutluluk duyuyoruz” diyer ve ekliyor: “İstanbul artık dünyada çağdaş sanatın kalbinin attığı önemli merkezlerden biri; bu da hepimize gurur veriyor. Yıl boyunca düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Contemporary İstanbul, hem uluslararası konuşmacıları hem de farklı ülkelerden katılan galerileriyle şehrin ilgi ve odak noktası oluyor. Fuarın sadece İstanbul’u değil bütün ülkemizi uluslararası alanda büyük bir başarıyla temsil etmesi ve tanıtması gerçekten çok önemli. Bu sene 70. yılını kutladığımız Akbank’ın, kültür sanat alanında yürüttüğü çalışmaların en uzun soluklularından biri olan Contemporary İstanbul’un ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!