Türkiye ve Yunanistan arasında 'köprü' kuran sergi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve Yunanistan arasında köprü kuran sergi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 17:31

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu, ressam Hatice Kumbaracı Gürsöz ve Sofia Kalogeropoulou'nun latıncı ortak sergileri 'Köprüler'e ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Neşet Günal Atölyesi’nden mezun olan Ressam Hatice Kumbaracı Gürsöz bu sene sanat hayatının 50. yılını kutluyor. Gürsöz, önceki yıllarda beş kez ortak sergi açtığı Yunanistan’ın önemli sanatçılarından Sofia Kalogeropoulo ile altıncı ortak sergisini İstanbul’da Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Simanoglio Megaro'da açıyor.

Sergide yer alan iki sanatçının eserleri, iki ülkenin mimarisi ve anıtlarından, mitolojilerinden ve halk festivallerinden, müzik geleneğinden ve operadan, dünyanın doğal büyüleyici detaylarından, ve aynı zamanda heyecan verici bir kurgu şeklinde anlattıkları renkli gündelik yaşamdan, ilham alıyor.

Türkiye ve Yunanistan arasında köprü kuran sergi

Haberin Devamı

Hatice Kumbaracı Gürsöz ile dostu ve meslektaşı Sofia Kalogeropoulou 2007 yılında Atina’da Aeneon Sanat Galerisi’nde, 2009 yılında da önce İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde hemen sonrasında da Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde “Köprüler” ismini verdikleri üç ortak sergi açmıştı. İki sanatçı 2011 yılında ise “İki Dost” isimli ortak sergilerini Atina’da yine Aeneon Sanat galerisinde ve 20. Nafplion Festivali çerçevesinde bu şehirdeki Maria Gouma Sanat Galerisi’nde gerçekleştirmişti.

İki sanatçının 'Köprüler' isimli 6. ortak sergileri 14 Aralık 2018 tarihine kadar gezilebilecek.
Hatice Kumbaracı Gürsöz yaptığı açıklamada, “Ortak sergimizi çok istememize rağmen, o zaman İstanbul’a taşıyamamıştık. Şimdi bu hayalimizi gerçekleştiriyoruz” dedi ve bu serginin gerçekleşmesinde katkılarından dolayı sergiye ev sahipliği yapacak olan Yunanistan’in İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou ve Konsolos Danai Vasilaki ile serginin küratörlüğünü üstlenen İris Kritikou'ya teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!