Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk

Güncelleme Tarihi:

Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 10:51

Yeni öğretim yılı başladı, 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. Yazarımız Devrim Yılmaz, okulların açılmasını fırsat bilip hem çocuk hem de gençler için okunabilecek en güzel kitapları derledi.

Haberin Devamı

Mortina- Gıcık Kuzen, Barara Cantini, 48 sayfa, Çınar Yay.

Çocuk zombi Moritna’yla tanışın! Teyzesi Ruhiye ve canlı mı cansız mı kimsenin bilmediği, tüylü dostu Gamlı’yla Çürükoğlu Villası’nda yaşayan Mortina’nın maceraları gümekten öldürüyor.
Mortina’nın kasabadaki çocuklarla arkadaşlık etmesi yasak, zombi olduğu için onları korkutabilir. Ama Cadılar Bayramı’nda Mortina’yı gören hangi çocuk onun gerçek bir zombi olduğunu anlayabilir ki? Olsa olsa zombi kılığına girmiş sıradan bir çocuk zannedilir. Tabii, kafasını bir kukla gibi yerinden çıkarıp havaya fırlatarak cadılar bayramına yaraşır bir gösteri yapmadığı sürece. Çocukların bu korkunç gösteriye ne tepki verdiğini bir tarafa bırakıp serinin ikinci kitabına geçelim. Ruhiye Teyze bir anda ortadan kaybolur ve Mortina’nın arkadaşları ellerinde gizemli birer mektupla villanın kapısında bitiverirler. Aynı gün gıcık kuzen Dilbert’ın ziyarete gelmiş olması sadece bir tesadüf müdür acaba? Detaylı çizimler eşliğinde Çürükoğlu villasının koridorlarında dolaşırken hem ürperecek hem de kıkır kıkır güleceksiniz

Haberin Devamı

Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk

Ozan Beedle’ın Hikâyeleri- Fantastik Canavarlar- Çağlar Boyu Quidditch, J.K. Rowling, 140 sayfa, YKY

J.K. Rowling, her yaştan Harry Potter hayranlarını Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun kadim kütüphanesinden üç kitapla buluşturuyor. Elbette Hogwarts Müdiresi Profesör McGonagall’ın izniyle. Büyücüler dünyasının başucu kitabı ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’, en karanlık balta girmemiş ormanlardan en ışıklı çöllere, dağların doruklarından bataklıklara birbirinden tuhaf canavarların izini sürerken, ‘Çağlar Boyu Quidditch’, Quidditch sporunun ortaçağdan günümüze tarihi, kuralları ve ünlü takımlarıyla ilgili bilmek isteyebileceğiniz her şeyi içeriyor.
Büyücüler dünyasının Hans Christian Andersen’i sayılan Ozan Beedle ise tüm cadıları, büyücüleri ve Muggle’ları sihirle dolu beş masaldan oluşan kitabı ‘Ozan Beedle’ın Hikâyeleri’ ile selamlıyor. Ama onun masallarında başarıya ulaşanlar en güçlü sihre sahip olanlar değil en sağduyulular ve birinin kayıp ayakkabıyı getirmesini beklemek yerine hayatıyla ilgili en fazla inisiyatifi alabilenler.

Haberin Devamı

Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk
Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk
Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk



Büyükbabanın Müthiş Firarı, David Walliams, 453 sayfa, Can Çocuk

Roald Dahl’ın varisi olarak görülen David Walliams’ın en sevilen kitabı ‘Büyükbaba’nın Müthiş Firarı’, bir zamanlar Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde pilot olan ve şimdilerde kafası biraz karışık bir büyükbabayla onu dünyadaki herkesten çok seven torunu Jack’in muhteşem dostluğunun hikâyesi. Büyükbabanın, Alzheimer’ın habercisi olan ufak tefek unutkanlıkları önceleri çok sorun olmuyor. Ancak bir süre sonra Spitfire pilotu olduğu İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşadığını sanmaya başlıyor, evden çıkıp kayboluyor ve saatlerce bulunamıyor. Jack’in anne ve babası kentin yaşlı bakım evi Alacakaranlık Kuleleri’ne gitmesinin büyükbaba için daha iyi olacağını düşünüyorlar. Kasabanın lüks düşkünü rahibi ve bakımevinin sinsi müdiresinin bu konudaki aşırı ısrarları da mide bulandırıcı kokular yayıyor. Büyükbaba, bu tüyler ürpertici huzurevine gönderilince Jack, büyükbabasına yardım edebilmek için kolları sıvıyor! Birlikte, göz yaşlarıyla kahkahanın birbirine karıştığı, akıllardan hiç çıkmayacak bir maceraya atılıyorlar.
“Geçmiş görkemli renklere bürünürken, şimdiki zaman siyah beyaz ve karıncalı bir görüntü içinde solup gitmişti. Büyükbaba için nerede olduğunun, ne yaptığının bir önemi yoktu. Kafasının içinde o, havalı, genç bir pilottu ve Spitfire model savaş uçağının kontrolü kendisinden sorulurdu: Yukarı, yukarı ve uzaklara...”

Haberin Devamı

Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk

Şaşırt Kendini, Kafanın İçinden Çık Dünyaya Açıl, Lisa Currie, 159 sayfa, Genç Timaş Yay.

‘Şaşırt Kendini’, okul hayatının sıkıcı rutininden sıyrılmak, yeni şeyler denemek, her günü farklı ve anlamlı kılabilmek isteyenler için eşsiz yollar sunuyor. Basit aktivitelerle dolu kitap, okurları ‘olabilecekleri düşünmeye daha az, gerçekte olanı görüp anı yaşamaya daha çok vakit ayırmaya’ davet ediyor. Bazıları şipşak bitecekken bazıları birkaç gün sürecek aktiviteler belirli bir sıraya değil tamamen okurun ruh haline göre, istediği sayfadan başlayabileceği şekilde tasarlanmış. ‘Bir çocuktan tavsiye al, birine gecikmiş bir özür kartı gönder, yıldızları izle, sessiz bir randevuya git’ gibi aktiviteler benzersiz deneyimler yaşatırken yepyeni fikirler geliştirmek için de ilham veriyor.

Haberin Devamı

Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk

Franz dizisi (4 kitap), Christine Nöstlinger, 56 sayfa, Günışığı Kitaplığı

Çocuk edebiyatının en sevilen yazarlarından, Hans Christian Andersen ve ALMA ödüllü Christine Nöstlinger’den okuma serüveninin başındaki çocuklar için dört kitaplık neşeli mi neşeli bir dizi! Franz Fröst dokuz yaşında, annesi, babası ve ağabeyiyle yaşayan, çeşit çeşit dertleri olan, tatlı mı tatlı bir çocuk. O yaşta bir çocuğun ne derdi olabilir demeyin! Heyecanlandığı zaman sesi tizleşiyor, en iyi arkadaşı olmasını istediği ağabeyinden durmadan ‘cırlak fare’ diye papara yiyor, boyunun kısa olmasını da ayrıca kafaya takıyor. Dahası mı? En iyi arkadaşları Gabi ve Egon birbirlerini çekemiyor ve Franz hep arada kalıyor. Franz’ın ‘çelimsiz’ bulunarak futbol takımından atılması, bir köpek istemesi ama köpeklerden deli gibi korkması, hercai Gabi’nin her gün değişen hobilerine eşlik etmek zorunda kalması da cabası. Peki bütün bunların üstesinden nasıl mı geliyor? Franz’ın dertlerine ortak olun ve görün derim.

Haberin Devamı

Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk
Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk
Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk
Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk



Boborildo Problemleri, Eva Furnari, 32 sayfa, Tudem Yay.

‘Bay Mucittaş ve Ailesi’ ile tüketim kültürüne, Şair Kısakulak ile farklılıklara bakışımızı derinden etkileyen Eva Furnari, yine özgün bir hikâye ve birbirinden eğlenceli karakterlerle karşımızda. Boborildoların kendilerine her daim problem çıkarmak ve ortalığı birbirine katmak gibi kötü huyları var. Bize düşense Momofo, Dodomilo, Toberto, Sisto ve diğerlerinin birbirinden komik problemlerine matematiksel ve mantıksal çözümler bularak onlara yardımcı olmak. Böylece çocukları hikâyenin bir parçası olmaya çağıran ‘Boborildo Probemleri’ mizahi anlatımıyla matematiğin önündeki korku duvarlarını yıkıyor. Her bir problem sevimli Boborildolar’ın hayatından kesitler sunarken sayısal sonuç istemesinin dışında açık uçlu sorular da yönelterek çocukların hayal güçlerini ve mantık yürütme becerilerini eğlendirerek geliştirmeyi amaçlıyor.

Şimdi okullu olduk kitapların başına oturduk

BAKMADAN GEÇME!