Siemens Türkiye’nin opera yarışması 29 Ağustos'ta

Güncelleme Tarihi:

Siemens Türkiye’nin opera yarışması 29 Ağustosta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2019 12:20

Siemens Türkiye’nin bu yıl 21’incisini düzenleyeceği opera tarışması için son başvuru tarihi 29 Ağustos olarak belirlendi. Her opera sanatçısının katılabildiği yarışmada elemeler 6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal opera yarışması olan Siemens Opera Yarışması için başvuru süreci başladı. Profesyonel ya da henüz kariyerinin başında olan opera sanatçılarının katılabildiği yarışmada başvurular siemens.com.tr/opera19 adresi üzerinden yapılacak. Siemens Opera Yarışması’nda elemeler ise 6-8 Eylül tarihleri arasında İKSV’de gerçekleştirilecek. Yarışmayı kazanan genç sanatçılar, Almanya’da opera eğitimi alma şansı yakalayacak. Genç opera sanatçıları böylece Türkiye’yi dünya sahnelerinde temsil etme imkanına sahip olacaklar.

Yarışmayı birinci olarak tamamlayan opera sanatçısı, Almanya’daki Karlsruhe Operası’nda bir yıllık eğitim bursu ve Goethe-Institut İstanbul’da dört aylık Almanca dil eğitimi alma fırsatı yakalayacak. Yarışmanın ikincisi Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi’nde altı haftalık eğitim bursu ve Goethe-Institut İstanbul’da iki ay Almanca dil eğitimi alma şansı kazanacak. Yarışmanın üçüncüsü ise 2 bin Euro para ödülünün sahibi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!